در رسانههای اجتماعی برخی از افراد از شستشوی مرغ حمایت میکنند و میگویند که این کار به حذف باکتریهای مضر موجود در گوشت کمک میکند با این حال، آژانس های بهداشتی می گویند که بهتر است مرغ را نشویید.
به گزارش تکناک، طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، شستن مرغ غیرضروری است.
دکتر داروین دتوایلر، نویسندهی مطالعهای در این زمینه گفت: مرغ خام نه تنها نیازی به شستن ندارد، بلکه ممکن است انجام این کار بیشتر ضرر داشته باشد تا فایده.
فقط به این دلیل که نیازی به شستن مرغ خام نیست به این معنی نیست که می توانید اقدامات احتیاطی ایمنی مواد غذایی را کنار بگذارید.
CDC تخمین می زند که حدود یک میلیون آمریکایی هر ساله از طیور آلوده بیمار می شوند. سالمونلا بزرگترین نگرانی در مورد این بیماری های ناشی از غذا است.
بر اساس تخمین CDC، حدود 1 از هر 25 مرغ آلوده به سالمونلا است. اگرچه همه این بیماری ها را نمی توان به مرغ نسبت داد، سالمونلا سالانه باعث حدود 1.35 میلیون عفونت، 26500 بستری شدن در بیمارستان و 420 مرگ در ایالات متحده می شود که این آمار بیش از هر باکتری دیگری است.
عفونت سالمونلا می تواند چهار تا هفت روز اسهال، تب و معده درد ایجاد کند. اما در موارد نادر، این باکتری می تواند به سایر قسمت های بدن مانند خون، مفاصل یا مغز رفته و باعث بیماری شدید شود.
دتوایلر گفت: هرچند قابل درک است که چرا مردم تمایل دارند اقدامات احتیاطی مانند شستن مرغ را برای جلوگیری از مسمومیت با سالمونلا انجام دهند، شستن مرغ هیچ عامل بیماری زایی را از بین نمی برد.
معمولاً مردم فکر میکنند که میتوانند باکتریها را با شستن از بین ببرند، اما پاک کردن آن بسیار ایمنتر از شستن است. اگر مرغ را در دمای 165 درجه بپزید، همه باکتری های آن از بین میروند.
فهرست مطالب
شستن مرغ در واقع خطر مسمومیت غذایی شما را افزایش می دهد
دتوایلر توضیح داد که محققان نشان دادهاند که شستن مرغ خام مواد بیماریزا را در سراسر سینک، اطراف شیر آب، دسته چاقو و کنارهها پخش میکند.
در یک مطالعه انجام شده توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده، از شرکت کنندگان خواسته شد تا مرغ خام و سالاد باغی تهیه کنند. محققان در این مطالعه کشف کردند که 60 درصد از کسانی که تصمیم به شستن مرغ داشتند، باکتری در سینک آنها وجود داشت و 26 درصد از کسانی که مرغ را شستند، در نهایت باعث آلودگی متقاطع شدند به این شکل که باکتری های مرغ راه خود را به کاهوی آنها پیدا کردند.
دتوایلر گفت: شستن مرغ بیشتر مشکلاتی را به وجود می آورد تا حل کند.
دتوایلر توضیح داد که به نظر می رسد ایده شستن مرغ ناشی از روش های پخت و پز است که مردم از والدین خود یا پدربزرگ ها و مادربزرگ ها یاد گرفته اند.
یک نظرسنجی کوچک در سال 2021 نشان داد که دتوایلر درست میگوید: شرکت کنندگان گفتند روش های آماده سازی مرغ در درجه اول تحت تأثیر خانواده بود.
دتوایلر توضیح داد که نسلها پیش، شستن مرغ قبل از تهیه آن ضروری بود، زیرا مردم بیشتر مرغهای خود را ذبح میکردند.
با این حال در دوران مدرن ما، این تا حد زیادی شستن مرغ خام منسوخ شده است.
احتمال دیگر این است که مردم این کار را صرفاً از روی عادت انجام می دهند و مرغ خام را با سایر مواد خواربار فروشی که معمولاً شسته می شوند، میشورند. با شستن مرغ شما نمی توانید باکتری ها را بشویید.
نکات دیگر برای ایمن ماندن هنگام پختن مرغ
غیر از شستشوی مرغ خام، اقدامات دیگری نیز وجود دارد که افراد می توانند برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیت غذایی طیور انجام دهند.
بلافاصله پس از خرید مرغ خام، افراد باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند آن را ظرف چند روز آینده بپزند (در این صورت میتواند در یخچال بماند)، یا اینکه بعدا میخواهند آن را بخورند. در این صورت مرغ باید داخل فریزر برود.
هنگام ذوب مرغ، نباید آن را برای مدت طولانی در دمای محیط قرار داد و مرغ نباید یخ زده پخته شود.
هنگام ذوب مرغ منجمد، بهتر است از قرار دادن آن در زیر آب سرد برای سرعت بخشیدن به این فرآیند اجتناب کنید.
بهتر است از منطقه خطر یعنی 40 درجه تا 140 درجه که در آن پاتوژن ها بیشترین رشد را دارند، اجتناب کنید. یخ زدایی در یخچال بهتر است.
CDC همچنین توصیه می کند که مردم هنگام خرید مواد غذایی مرغ را در بسته بندی قرار دهند تا آب آن به سایر غذاها نشت نکند. به همین دلیل، مردم باید مطمئن شوند که مرغ آنها در یک ظرف امن یا در ته یخچال نگهداری می شود.
در طول فرآیند پخت، مرغ خام را باید روی تخته برش جداگانه پاک کرد تا با سایر غذاها تماس پیدا نکند و هر ظرف آشپزخانه ای که به مرغ خام برخورد می کند، باید با آب گرم و مایع شسته شود.
دتوایلر گفت: پس از پختن، مرغ را میتوانید سه تا چهار روز در یخچال نگهدارید. اگر تمایل به دیرتر خوردن آن دارید، باید در فریزر نگهداری شود.
شایان ذکر است که اگر عادت به شستن مرغ خام دارید یا میخواهد به این کار ادامه دهید، CDC توصیه میکند که این کار را تا حد امکان با خیال راحت انجام دهد.
برای شستن ایمن مرغ خام آب را به آرامی روی مرغ بریزید تا خطر پاشیدن آن را کاهش دهید، سینک و نواحی اطراف آن را بلافاصله بعد از آن تمیز کنید و دستها را به درستی بشویید.
اگرچه این مراحل ممکن است کمی خستهکنندهتر باشند، اما میتوانند به افراد کمک کنند تا سالم بمانند.