در جدیدترین نتایج PassMark، پردازندهی اسنپدراگون X الیت نتوانست از پردازندهی M3 اپل پیشی بگیرد؛ بنابراین، M3 اپل درحالحاضر قدرتمندترین پردازندهی لپتاپ بازار است.
بهگزارش تکناک، عملکرد پردازندهی پرچمدار اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) کوالکام در نرمافزار بنچمارک PassMark بررسی شده و نتایج آن ترکیبی از موفقیت و شکست بوده است.
از یک طرف، این پردازندهی کممصرف مبتنیبر معماری Arm توانسته است پردازندههای قدرتمندتر، اما پرمصرفتر x86 شرکتهای AMD و اینتل را شکست دهد و از طرف دیگر، در رقابت با رقیبان همردهی خود، یعنی پردازندههای Arm اپل، حرفی برای گفتن ندارد. در بخش گرافیک نیز، اوضاع برای گیمرها چندان خوشایند بهنظر نمیرسد.
تامزهاردور مینویسد که پردازندهی اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) کوالکام با دوازده هسته و فرکانس کاری ۳/۸ تا ۴/۲ گیگاهرتز، در آزمون تکهستهای PassMark امتیاز ۳,۸۹۵ را کسب کرده است
این امتیاز برای رقابت با پردازندهی M2 اپل (با امتیاز ۳,۹۲۲ و ۸ هسته و فرکانس ۳/۴۸ گیگاهرتز) و پردازندهی Core i5-13500 اینتل (با امتیاز ۳,۸۹۰، چهارده هسته، بیست رشته، فرکانس ۲/۵ تا ۴/۸ گیگاهرتز و توان مصرفی ۶۵ تا ۱۵۴ وات) و پردازندهی Core i7-13700 HX اینتل (با امتیاز ۳,۸۷۹، هشت هسته، شانزده رشته، فرکانس ۲/۱۰ تا ۵ گیگاهرتز و توان مصرفی ۴۵ تا ۱۵۷ وات) کافی بهنظر میرسد.
بااینحال، امتیاز مذکور از پردازندهی M2 Pro (با امتیاز ۴,۱۰۹ و دوازده هسته و فرکانس ۳/۴۸ گیگاهرتز) و پردازندهی M3 و M3 Max اپل (با امتیاز ۴,۷۷۰ تا ۴,۸۴۵ و فرکانس ۴ گیگاهرتز) کمتر است.
در بخش چندهستهای PassMark، پردازندهی اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) کوالکام با دوازده هسته امتیاز ۲۳,۲۷۲ را کسب کرده است که از پردازندهی M4 اپل (با امتیاز ۲۲,۴۴۵ و نه هسته) و پردازندهی Core i5-12600H اینتل (با امتیاز ۲۲,۷۴۸، دوازده هسته، شانزده رشته، فرکانس ۲/۷ تا ۴/۵ گیگاهرتز و توان مصرفی ۳۵ تا ۹۵ وات) جلوتر است.
بااینحال، این سیستم-روی-چیپ از پردازندهی M3 Max اپل (با امتیاز ۳۶,۳۴۶ و چهارده هسته) و پردازندهی M3 Pro اپل (با امتیاز ۲۷,۳۱۸ و دوازده هسته) و حتی پردازدهی M2 Pro اپل (با امتیاز ۲۶,۴۰۶ و دوازده هسته) عقب است.
درزمینهی عملکرد گرافیکی در بنچمارک PassMark، پردازندهی اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) کوالکام با پردازندهی گرافیکی آدرنو امتیاز ۲,۷۵۹ را کسب کرده است که همرده با جیفورس MX 350 (با امتیاز ۲,۸۰۷) است.
درحالیکه اعداد نشان میدهند پردازندهی اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) کوالکام در PassMark بهترین عملکرد ممکن را ندارد، بهخاطر بسپارید که ما فقط با بنچمارکی مصنوعی سروکار داریم که حتی محبوبترین هم نیست.
نکتهی دیگری که باید در نظر گرفت، این است که کوالکام هرگز میزان مصرف انرژی یا حرارت تولیدی را برای پردازندههای اسنپدراگون X الیت خود تبلیغ نکرده است؛ بنابراین، مقایسهی آنها با پردازندههای x86 دسکتاپ یا لپتاپ ممکن است شبیه مقایسهی سیب با پرتقال باشد.
بااینحال، مصرف انرژی اسنپدراگون X الیت (X1E-84-100) احتمالاً با برخی از پردازندههای جدید اپل (مثلاً پردازندهی دوازدههستهای M3 Max) مقایسهکردنی است. اگر اینگونه باشد، سیستم-روی-چیپ کوالکام بهسادگی نمیتواند رقیب مستقیم خود را در کارهای سنتی شکست دهد.
درپایان، باید بگوییم که فعلاً برای نتیجهگیری زود است؛ زیرا نتایج بنچمارک غیررسمی هستند و ممکن است با سختافزار و نرمافزار پیشتولید سروکار داشته باشیم؛ هرچند احتمال این موضوع کم است.