محققان دانشگاه Jiao Tong شانگهای یک ربات شش پا توسعه دادهاند، که میتواند جایگزین سگهای راهنما برای نابینایان شود.
به گزارش تکناک، این ربات با استفاده از هوش مصنوعی، میتواند نقشههای سهبُعدی از محیط ایجاد کند و از این طریق موانع را شناسایی و از آنها فاصله بگیرد. این سگ رباتیک راهنما دستورات صوتی را اجرا میکند و نیازی به تغذیه ندارد، به همین دلیل هزینههای مربوط به آموزش و نگهداری سگهای راهنما را کاهش میدهد. هنوز این ربات در حال آزمایشهای میدانی است و به دنبال تجاریسازی میباشد.
نسبت سگهای راهنما به افراد نابینا در چین اغلب یک سگ برای هر 40000 نفر است. محققان اکنون در حال توسعۀ یک سگ رباتیک شش پا با هوش مصنوعی هستند تا این شکاف را پر کنند و کاربران با خیال راحت به مقصد هدایت شوند.
در بیانیۀ مطبوعاتی این پروژه آمده است که بر اساس گزارش انجمن نابینایان چین، بیش از 17 میلیون نابینا در این کشور وجود دارد، امّا تنها بیش از 400 سگ راهنما برای این جمعیت فعال است. این سگ رباتیک راهنما که توسط پروفسور فنگ گائو و تیمی از دانشکدۀ مهندسی مکانیک دانشگاه شانگهای جیائو تونگ آزمایش میشود، در راستای پر کردن شکاف مورد نیاز ساخته شده است.
این ربات راهنما نیازی به تغذیه ندارد، به راحتی شارژ میشود و نیازی به آموزش پرهزینۀ فردی، یا تهیۀ منظم غذای سگ نخواهد داشت. این سگ رباتیک، شش پا دارد که پایداری و قدرت مانور بینظیری را به او میدهد.
همچنین این ربات مجموعهای از حسگرها را در پشت خود حمل میکند، که شامل دوربینهای عمیق و رادار میشود، که با الگوریتمهای یادگیری ماشینی به آن کمک میکنند تا در محیط حرکت داشته باشد.
این ربات میتواند نقشههای محیطی سهبُعدی ایجاد کند و خود را در محلی مجازی قرار دهد، بهطور مستقل در خیابانهای شلوغ پیمایش و مسیرها را برنامهریزی کند. این سگ رباتیک میتواند بهطور پویا از موانع فاصله بگیرد و حتی سیگنالها را در گذرگاههای عابر پیاده تشخیص دهد.
به لطف «مدلهای تشخیص گفتار با یادگیری عمیق»، این ربات راهنما میتواند دستورات صوتی را از کاربر دریافت کند، امّا دارای حالتهای تعامل لمسی و بازخورد اجباری نیز میباشد. مورد آخر به این معنی است که میتوان با عقب کشیدن قطب تلسکوپی که در پشت آن نصب شده است، به آن دستور داد که سرعت خود را کاهش یا افزایش دهد.
حداکثر سرعت این ربات راهنما 3 متر در ثانیه گزارش شده است. اگرچه این ربات میتواند بدون نیاز به آنلاین شدن کار کند، امّا اتصال به اینترنت به آن امکان استفادۀ گسترده در محیط خانه را میدهد. همچنین میتوان در مواقع اضطراری به آن اعتماد کرد تا افراد کم بینا را به مکانهای بیشتری هدایت کند.
تیم مهندسی گائو اکنون در حال آزمایش میدانی این سگ راهنما هستند و با شرکت ربات Suochen برای تجاریسازی همکاری میکنند. هیچ صحبتی در مورد زمان تولید این سگ رباتیک راهنما وجود ندارد، امّا به نظر میرسد قیمت آن بالا باشد.