چین اخیراً دومین پرس ایزواستاتیک حرارتی (HIP) بزرگ جهان را رونمایی کرده است که فشار و گرمای شدید را روی قطعات بزرگ فلزی میتواند اعمال کند.
بهگزارش تکناک، چین با رونمایی رسمی HIPEX1850، اولین تجهیزات پرس ایزواستاتیک حرارتی (HIP) فوقبزرگ خود، جهش درخورتوجهی در ساخت تجهیزات پیشرفته کرده است. شرکت گروه فناوری تحقیقات فولاد چین HIPEX1850 را توسعه داده است که درحالحاضر، بزرگترین تجهیزات HIP در چین و دومین تجهیزات بزرگ در سطح جهان بهشمار میرود. این دستاورد مهم پیشرفتهای چشمگیر فناوری HIP چین را در جنبههای مختلف نشان میدهد.
گیزموچاینا مینویسد که فناوری HIP نقش مهمی در پردازش قطعات مرکزی بزرگ برای بخش هوافضا و سایر بخشهای پیشرفتهی چین ایفا میکند. لو ژوژین، رئیس هیئتمدیرهی شرکت فناوری هائوپو تحقیقات فولاد، توضیح میدهد که فرایند مذکور مواد با تراکم و یکنواختی بسیار زیاد ایجاد میکند.
این فرایند عیوب داخلی مانند حفرههای بسیار ریز و ترکها و جداسازی را از بین میبرد که به بهبود درخورتوجهی در مقاومت دربرابر سایش و خوردگی و خواص مکانیکی کلی منجر میشود. دیگر نکتهی مهم اینکه عمر خستگی مواد پردازششده با HIP میتواند ۱۰ تا ۱۰۰ برابر افزایش یابد.
پرس ایزواستاتیک گرم (HIP) فناوری ضروری برای ساخت قطعات مهم در زمینههای مختلف حرفهای مانند هوافضا، برق، توربینهای گازی، لوازم الکترونیکی مصرفی، مراقبتهای بهداشتی و نیمهرساناها است. HIPEX1850 چین را بهعنوان رهبر توسعهی مواد استراتژیک جدید و قطعات اصلی و مروج خودکفایی در این حوزههای حیاتی معرفی میکند.
چین با تأیید توسعهی تجهیزات پرس گرم ایزواستاتیک (HIP) در حال پیشرفت چشمگیری در صنعت نیمههادیها است. این تجهیزات بهویژه در تولید قطعات با استحکام فراوان و بدون نقص ساختاری بسیار مؤثرند. این تکنولوژی برای تولید تراشههای پیشرفته و اجزای دیگر استفاده میشود و میتواند به بهبود خودکفایی چین در صنعت نیمههادیها کمک کند.
همچنین، با وجود فشارهای تحریمی آمریکا و متحدانش، چین تلاشهای خود را برای دستیابی به خودکفایی در تولید تراشهها افزایش داده است. در همین زمینه، شرکت Shanghai Micro Electronics Equipment (SMEE) اولین سیستم لیتوگرافی ۲۸ نانومتری خود را معرفی کرده که گام مهمی برای تمرکز بر تکنولوژی تراشههای قدیمیتر است.
باتوجهبه افزایش درخورتوجه واردات تجهیزات تولید تراشه در چین، این کشور همچنان به سرمایهگذاری در تکنولوژیهای نیمههادیهای بالغ و قدیمیتر ادامه میدهد. انتظار میرود که تا سال ۲۰۲۷ سهم جهانی چین در ظرفیت تولید تراشههای قدیمی به ۳۹ درصد برسد.