رئیس پلیس فتای فراجا با اشاره به روند رو به افزایش جرایم سایبری در سال های اخیر به ارائه آماری جدید از کشف جرایم و اقدامات پلیس فتا در این رابطه اشاره کرد.
به گزارش تکناک، سردار وحید مجید اظهار کرد: در حال حاضر مردم بسیاری از اقدامات خود را از طریق اینترنت انجام میدهند، در نتیجه میزان جرائم اینترنتی نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به آماری گفت: در سال ۹۸، تعداد پروندههای ما در پلیس فتای کشور، به بیش از ۱۶۰ هزار پرونده رسید و این در حالی است که در اوایل دهه 90 و در شروع کار پلیس فتا بین 3 تا 4 هزار پرونده بود.
این مسئول انتظامی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۳ درصد جرائم سایبری که در کشور رخ میدهد، توسط پلیس فتا کشف میشود.
فهرست مطالب
نقش رمز پویا در کاهش چشمگیر جرایم سایبری
مجید در بخشی دیگر از صحبت های خود گفت: اجرای طرح رمز دوم پویا، با شیوع ویروس کووید ۱۹ همزمان شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: در این ایام چون کل دنیا درگیر این ویروس بودند و مردم باید از خانه و به صورت اینترنتی، بیشتر امور خود را انجام میدادند؛ بیشتر پلیسها در جهان، با افزایش جرائم سایبری در کشورها مواجه بودند در حالیکه ما در این ایام با اجرای طرح رمز دوم پویا، شاهد کاهش ۲۲ درصدی جرائم سایبری در کشورمان بودیم.
رئیس پلیس فتا فراجا ادامه داد: ما در شش ماهه سال جاری، ۲۰ درصد افزایش کشف جرم داشتیم همچنین توانستیم حدود ۹۳ درصد از پروندههایمان را کشف و حل کنیم.
سهم ۳۰ درصدی برداشت غیرمجاز از جرایم
متاسفانه در کشور ما برداشت غیرمجاز به عنوان یک جرم زیاد اتفاق میافتد، ما در این باره هشدارهای زیادی به مردم میدهیم اما همچنان حدود ۳۰ درصد از کل پرونده های ما، مربوط به این جرم است.
اولویت های پلیس فتا
وی با اشاره به اولویتبندیهای پلیس فتا در سال جاری افزود: ما درحال حاضر پنج اولویت در رسیدگی به جرائم داریم. اولویت اول با کلاهبرداری های اینترنتی است. برداشت غیرمجاز،دسترسی غیرمجاز به داده ها ،هتک حیثیت و مزاحمت تلفنی نیز اولویت های های بعدی فتا محسوب می شوند.
تهران در صدر جرایم سایبری
وی با اشاره به شهرهایی که بیشترین میزان وقوع جرائم سایبری را دارند؛ افزود: تهران ۱۵ درصد، خراسان رضوی ۹ درصد، اصفهان ۹ درصد، فارس 6 درصد و خوزستان 5 درصد جرائم سایبری را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس پلیس فتا فراجا درباره شهرهای با کمترین میزان جرائم سایبری نیز ادامه داد: در فرماندهی انتظامی ویژه کیش و استانهای لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و قزوین، میان جرائم سایبری کمتر از سایر شهرها است.(منبع: ایسنا)