شرکت ملی هستهای چین (CNNC) اعلام کرده که تولید انبوه یک تراشه که امکان تشخیص تشعشعات را دارد، آغاز کرده است.
به گزارش تکناک، طبق گزارش روزنامه South China Morning Post (SCMP)، ادعای شروع تولید انبوه تراشههایی که میتوانند اشعه ایکس و گاما را تشخیص دهند در بیانیهای در کانال رسمی ویچت این شرکت منتشر شده است.
این اعلامیه به فهرست طولانی دستاوردهای مرتبط با نیمههادیها که در چند سال گذشته از این کشور آسیایی به دست آمده است، افزوده میشود.
فهرست مطالب
تشخیص نرخ دوز اشعه ایکس و گاما
طبق گزارش روزنامه SCMP، شرکت CNNC ادعا کرده است که تراشه ساخت این شرکت میتواند نرخ دوز اشعه ایکس و گاما را از 100 نانو سیورت در ساعت تا 10 میلی سیورت در ساعت اندازهگیری کند.
همچنین این شرکت چینی ادعا میکند که این تراشه میتواند برای تعداد زیادی از کاربردها، از جمله نظارت بر دوزهای اشعه در انواع مختلف محیطها، مثل محیطهای کاری مرتبط با تشعشعات هستهای مانند: رآکتورها، کارخانههای تسلیحات و موارد دیگر، استفاده شود.
این تراشه میتواند در طبیعت و سایر مکانهای نزدیک به مناطق تشعشع برای نظارت بر افزایش یا کاهش سطح تشعشعات نیز استفاده شود.
یکی از ویژگیهای مهم اندازه بسیار کوچک تراشه است. در عین حال، اندازه کوچک آن به عملکرد یا تواناییهای تراشه آسیبی نمیرساند و CNNC میگوید که از نظر کارایی میتواند با یک شمارشگر گایگر-مولر مقایسه شود.
کاربردهای بیشتر تراشه تشخیص تشعشعات
اندازه کوچک این تراشه به آن امکان میدهد تا در داخل تلفنهای هوشمند قرار گیرد یا حتی به وسایل هوایی بدون سرنشین یا پهپادهای زمینی متصل شود. بر اساس گفته شرکت، این تلفنها یا پهپادها میتوانند به عنوان دستگاههای هوشمند برای اندازهگیری تشعشعات در مکانهای مورد نظر استفاده شوند.
این تراشه با مصرف انرژی بسیار کم (یک میلیوات) کار میکند و میتواند انرژیهایی از 50 کیلو الکترونولت تا 2 مگا الکترونولت را تشخیص دهد.
شرکت CNNC همچنین بیان کرده است که کل توسعه این تراشه از طراحی تا آزمایش و تولید انبوه، در کارخانههای این شرکت و توسط تیم مهندسان آنها انجام شده است.
این یک پیشرفت مهم است، چرا که ایالات متحده شرکتها را از تأمین نیمههادیها و تراشههای هوش مصنوعی (AI) به چین و شرکتهای چینی تحریم کرده بود.
اوایل سال جاری، تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که چین ممکن است در بخشهای مهمی مانند: نیمههادیها، وسایل نقلیه الکتریکی، محاسبات کوانتومی، انرژی هستهای و علم مواد از ایالات متحده پیشی بگیرد. تحلیلگران بنیاد فناوری و نوآوری اطلاعات (ITIF) در واشنگتن، پس از پیگیری دقیق پیشرفتها و قابلیتهای نوآوری ۴۴ شرکت چینی به این نتیجه رسیدند.
برای مدت طولانی، چین در بخش نوآوری به عنوان یک کشور تقلیدکننده در نظر گرفته میشد. با وجود این در سالهای اخیر، خیلی چیزها تغییر کرده است. چین به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد و دولت و شرکتهای چینی به طور قابل توجهی در تحقیق و توسعه فناوریهای با ارزش بالا سرمایهگذاری کردند.
تمام اینها باعث افزایش تسلط چین در چندین حوزه کلیدی شده است. به عنوان مثال، تعداد رآکتورهای هستهای که چین در ۱۰ سال گذشته توسعه داده است، بیشتر از تعداد رآکتورهایی میباشد که ایالات متحده در ۳۰ سال گذشته مستقر کرده است.