محققان کالج دانشگاهی لندن (UCL) بررسی کردهاند که چگونه ورزش به کاهش علائم افسردگی کمک و با آن مبارزه میکند و اثرات ورزش را بر مغز و بدن مورد ارزیابی قرار دادهاند.
به گزارش تکناک، افسردگی که به عنوان علت اصلی ناتوانی در سطح جهان شناخته میشود، فرایندهای مهم مغزی و روانشناختی از جمله یادگیری، حافظه و انگیزه را مختل میکند. در حالی که ورزشهای هوازی میتوانند علائم افسردگی را کاهش دهند، اما مکانیسمهای اصلی این اثرات همچنان نامشخص بوده است.
فهرست مطالب
مکانیسمهای احتمالی ضد افسردگی ورزش
محققان در یک تحقیق جدید که در نشریه Translational Psychiatry منتشر شده است، یک فرضیه جدید درباره تأثیر ورزش بر افسردگی ارائه کردهاند.
آنها میگویند که ورزش با افزایش انگیزه، که یکی از عوامل مهم در بهبودی است، میتواند علائم افسردگی مانند: بیعلاقگی، کمبود انرژی و مشکلات تمرکز را کاهش دهد.
دیدگاههای بیولوژیکی در مورد ورزش و مبارزه با افسردگی
تیم تحقیقاتی، مقالاتی که مکانیسمهای افسردگی را در انسانها و حیوانات مورد بررسی قرار دادهاند، جمعبندی کردند و نتیجه گرفتند که افسردگی، به ویژه بیعلاقگی، با التهاب زیاد (که ناشی از پاسخ ایمنی بدن است) مرتبط است.
همچنین این التهاب با اختلال در انتقال دوپامین ارتباط دارد. این تغییرات بیولوژیکی ممکن است فرایندهای کلیدی باشند که به تغییرات انگیزشی، به ویژه کاهش تمایل به تلاش فیزیکی یا ذهنی منتهی میشوند.
ورزش ابزاری برای مبارزه با افسردگی
ورزش التهاب را کاهش میدهد، عملکرد دوپامین را بهبود میبخشد و انگیزه را افزایش میدهد. محققان معتقد هستند که این عوامل ممکن است دلیل مهمی برای اثرات ضد افسردگی ورزش باشند.
دکتر امیلی هیراد، نویسنده اصلی این تحقیق از کالج لندن گفت: «اثرات ضد افسردگی ورزش هوازی در آزمایشها اثبات شده است، اما هنوز مکانیسم دقیق آن مشخص نیست. این اثرات به احتمال زیاد شامل فرایندهای مختلف بیولوژیکی و روانشناختی است.»
وی تصریح کرد: «علاوه بر تأثیر مثبتی که ورزش در التهاب دارد، دوپامین و سیستم پاداش ورزش، استرس اکسیداتیو را نیز کاهش میدهد و عزت نفس و خودباوری را بالا میبرد.»
دکتر هیراد بیان کرد: «ورزشهای هوازی، که باعث تعریق و نفسنفس زدن میشوند، التهاب را کم و انتقال دوپامین را تقویت میکنند. این کار باعث افزایش میل به تلاش و در نتیجه تقویت انگیزه میشود.»
درمان شخصیسازی شده و تجویز اجتماعی
تیم تحقیقاتی امیدوار است که با درک نحوه کاهش علائم افسردگی توسط ورزش، بتوانند روشهای درمانی جدیدی، مانند برنامههای ورزشی شخصیسازیشده، ایجاد کنند.
دکتر هیراد اعلام کرد: «درک چگونگی اثرات ضد افسردگی فعالیت بدنی، میتواند به ما کمک کند تا علل افسردگی را بهتر بفهمیم و روشهای درمانی جدید، به ویژه برنامههای شخصیسازیشده و تجویز ورزشی اجتماعی را توسعه دهیم.»
تحقیقات آینده و غلبه بر موانع
محققان برای آزمایش بیشتر فرضیه خود، پیشنهاد میکنند که آزمایشهای کنترلشده و بزرگی انجام شود تا اثرات ضد افسردگی ورزش و تأثیر آن بر مواردی مانند: التهاب، انتقال دوپامین و انگیزه اندازهگیری شود. بررسی موانع احتمالی ورزش نیز مهم است.
دکتر هیراد تأکید کرد: «برطرف کردن موانع ورزش بسیار مهم است، به ویژه برای افرادی که افسرده هستند، چرا که فعالیت بدنی منظم میتواند علائم افسردگی را کاهش دهد، خلق و خو را بهتر کند و افراد را در مسیر بهبودی قرار دهد. در این راستا، پیدا کردن راههایی برای تشویق به ورزش ضروری است.»