مقامات بهداشتی آفریقا نسبت به یک بیماری تنفسی ناشناخته در کنگو که تاکنون جان دهها نفر را گرفته است، هشدار دادهاند.
به گزارش تکناک، مقامات بهداشتی آفریقا در روز پنجشنبه اعلام کردند که این بیماری ناشناخته شبیه آنفولانزا است. همچنین وزیر بهداشت کنگو بیان کرد که دولت این کشور در حالت آمادهباش به سر میبرد.
ژان کاسیا، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا (Africa CDC)، به خبرنگاران گفت: «جزئیات بیشتری از این بیماری طی ۴۸ ساعت آینده، پس از دریافت نتایج آزمایشگاهی از نمونههای مبتلایان بهدست خواهد آمد.»
کاسیا اعلام کرد: «اولین تشخیصها نشان میدهند که این یک بیماری تنفسی است، اما باید منتظر نتایج آزمایشگاهی بمانیم.»
وی تصریح کرد: «هنوز بسیاری از جنبههای این بیماری تنفسی ناشناخته است، از جمله اینکه چگونه منتقل میشود و آیا مسری است؟»
مقامات کنگو تاکنون ۷۱ مرگ را تأیید کردهاند که شامل ۲۷ نفر در بیمارستانها و ۴۴ نفر در جوامع محلی در استان جنوبی کوانگو میشود.
راجر کامبا، وزیر بهداشت کنگو نیز بیان کرد: «دولت کنگو در حالت آمادهباش عمومی در خصوص این بیماری است.» او جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
وی عنوان کرد: «از میان قربانیان بیمارستانها، ۱۰ نفر به دلیل کمبود انتقال خون و ۱۷ نفر به دلیل مشکلات تنفسی جان خود را از دست دادهاند.»
مرگها بین ۱۰ تا ۲۵ نوامبر در منطقه بهداشتی پانزی در استان کوانگو ثبت شده است. طبق گفته کامبا، حدود ۳۸۰ مورد بیماری گزارش شده است که حدود نیمی از آنها کودکان زیر پنج سال بودند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آفریقا (Africa CDC) با ۳۷۶ مورد و ۷۹ مرگ، تعداد متفاوتی از آمارها را گزارش کرده است. به گفته کاسیا، این تفاوت ناشی از مشکلات در نظارت و تعریف موارد میباشد.
مقامات این کشور اعلام کردهاند که علائم بیماری شامل تب، سردرد، سرفه و کمخونی است. کارشناسان در منطقه حضور دارند تا نمونهبرداری کنند و بیماری را مورد بررسی قرار دهند.
منطقه بهداشتی پانزی که حدود ۷۰۰ کیلومتر از پایتخت کینشاسا فاصله دارد، منطقهای دورافتاده در استان کوانگو است که دسترسی به آن دشوار میباشد.
کامبا گفته است که دو روز طول کشید تا کارشناسان به آنجا برسند. به دلیل کمبود ظرفیت آزمایش، نمونهها باید به کیکویت که بیش از ۵۰۰ کیلومتر دورتر است، ارسال شوند.
کاسیا بیان کرد: «سیستم بهداشت در مناطق روستایی ما ضعیف میباشد، اما برای برخی از انواع مراقبتهای لازم، وزارتخانه تمام تدابیر لازم را اتخاذ کرده است و ما منتظر نتایج اولیه تحلیل نمونهها هستیم تا بتوانیم امور را بهدرستی در دست بگیریم.»
کامبا هم تصریح کرد: «پانزی منطقهای آسیبپذیر است که ۴۰ درصد از ساکنان آن دچار سوءتغذیه هستند. این منطقه دو سال پیش شاهد شیوع وبای تیفوئید بود و در حال حاضر نیز این کشور با افزایش بیماری آنفولانزای فصلی مواجه است.»
وی تأکید کرد: «ما باید همه این موارد را به عنوان زمینه این بیماری تنفسی ناشناخته در نظر بگیریم.»
کلود نیونگو، یکی از ساکنان پانزی گفت که همسر و دختر هفتساله او به دلیل بیماری فوت کردند. او عنوان کرد: «ما نمیدانیم علت بیماری چیست، فقط تبهای شدید، استفراغ… و سپس مرگ را دیدیم.»
وی افزود: «مقامات از همهگیری صحبت میکنند، اما مشکل اصلی در مراقبت و درمان است و مردم در حال مرگ هستند.»
لوشیان لوفتو، رئیس چارچوب مشاوره جامعه مدنی استان کوانگو که در پانزی حضور دارد، اعلام کرد: «بیمارستان محلی که بیماران در آن درمان میشوند، فاقد تجهیزات لازم است.»
وی اذعان کرد: «کمبود دارو و لوازم پزشکی وجود دارد، چرا که بیماری هنوز شناخته نشده است و بیشتر جمعیت توسط درمانگران سنتی درمان میشوند.»
لوفتو گفت: «بیماری به منطقه بهداشتی کاتندا که منطقهای نزدیک به پانزی میباشد نیز رسیده است.»
زمانی که از وزیر بهداشت این کشور درباره احتمال شیوع بیماری در مناطق دیگر پرسیده شد، او اعلام کرد که نمیتواند بگوید آیا چنین چیزی وجود دارد یا خیر، اما هیچ گزارشی از این موضوع دریافت نکرده است.
کنگو در حال حاضر با اپیدمی بیماری آبله میمونی نیز مواجه میباشد، که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از ۴۷,۰۰۰ مورد مشکوک و بیش از ۱,۰۰۰ مرگ مشکوک از این بیماری در این کشور ثبت شده است.