مایکروسافت وارد پنجاهمین سال فعالیت خود شد. این غول نرمافزاری در سال ۱۹۷۵ با توسعه زبان برنامهنویسی Altair BASIC آغاز به کار کرد.
به گزارش تکناک، امروز، شرکت مایکروسافت پنجاهمین سالگرد فعالیت خود را با برگزاری مراسمی ویژه در مقر اصلی خود در ردموند واشنگتن جشن گرفت. این غول فناوری که ۴ آوریل ۱۹۷۵ بهدست بیل گیتس و پل آلن تأسیس شد، اکنون نیمقرن فعالیت مستمر و تأثیرگذار در صنعت فناوری را پشتسر گذاشته است.
مایکروسافت فعالیت خود را با توسعه نرمافزاری به نام Altair BASIC برای کامپیوتر شخصی Altair 8800 آغاز کرد. در آن زمان، این کامپیوتر یکی از نخستین نمونههای بازار به شمار میرفت. نام ابتدایی Micro-Soft نیز برگرفته از تمرکز شرکت بر «ریزپردازندهها» و «نرمافزار» بود.
ورج مینویسد که یکی از نخستین گامهای بزرگ این شرکت همکاری با IBM در سال ۱۹۸۰ برای تأمین نرمافزار کامپیوتر شخصی این شرکت بود. این همکاری به خلق سیستمعامل MS-DOS انجامید و زمینه را برای تسلط مایکروسافت بر بازار کامپیوترهای سازگار با IBM در دهه ۱۹۸۰ فراهم کرد. همین موفقیت پایهگذار عرضه نسخه نخست سیستمعامل ویندوز در سال ۱۹۸۵ شد؛ جایی که رؤیای «کامپیوتری روی هر میز و در هر خانه» متولد شد.

با ورود به دهه ۱۹۰۰، مایکروسافت با انتشار ویندوز ۹۵ جهشی بزرگ تجربه کرد؛ نسخهای که با استقبال گسترده کاربران روبهرو شد. این نسخه بسیاری از عناصر آشنای امروزی مانند دسکتاپ، فایل اکسپلورر، پوشه My Documents و سطل بازیافت را معرفی و نقش تعیینکنندهای در شکلگیری تجربه کاربری مدرن ایفا کرد.
در کنار توسعه ویندوز، مایکروسافت از دهه ۱۹۸۰ توسعه مجموعهای از ابزارهای بهرهوری را آغاز کرد که بعدها به بسته نرمافزاری آفیس تبدیل شد. آفیس که نخستین بار در سال ۱۹۸۹ برای سیستمعامل مک منتشر شد، بهسرعت در ویندوز فراگیر شد و امروزه حتی ازطریق مرورگرهای اینترنتی نیز در دسترس قرار دارد. امروزه روزانه میلیاردها نفر در سراسر جهان از آفیس و ویندوز استفاده میکنند.

در طول این پنج دهه، موفقیت مایکروسافت در ویندوز و آفیس به این شرکت امکان داد تا فعالیتهای خود را به حوزههای متعددی گسترش دهد؛ ازجمله عرضه کنسول بازی ایکسباکس در سال ۲۰۰۱ و توسعه پلتفرم ابری آژور در سال ۲۰۰۸ و راهاندازی موتور جستوجوی بینگ در سال ۲۰۰۹.
مایکروسافت وارد عرصه سختافزار نیز شد و سرانجام با عرضه خانواده دستگاههای سرفیس در سال ۲۰۱۲، موفقیتی چشمگیر در این زمینه کسب کرد. محصولات سرفیس با هدف نمایش قابلیتهای ویندوز و آفیس طراحی شدند و امروزه، به سکویی برای آزمایش و پیادهسازی پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی در رایانههای شخصی تبدیل شدهاند.
اکنون و در آستانه ورود به نیمقرن دوم فعالیت، تمرکز مایکروسافت بهطور روزافزون بر تحول دیجیتال مبتنیبر هوش مصنوعی قرار گرفته است. این شرکت در حال پیریزی زیرساختهایی برای بازآفرینی آژور، آفیس، ویندوز و سایر خدمات خود ازطریق ادغام فناوریهای نوین هوش مصنوعی است.
در مراسم جشن پنجاهمین سال فعالیت مایکروسافت، این شرکت ویژگیهای جدید کوپایلت را نیز رونمایی کرد؛ قابلیتی که بهعنوان دستیار هوشمند قرار است تجربه کاربری را در محصولات این شرکت متحول کند. همچنین، چهرههای شناختهشدهای از گذشته و حال مایکروسافت در این مراسم حضور یافتند تا نگاهی به مسیر پرفرازونشیب این شرکت در نیمقرن گذشته و آینده آن بیندازند.