گزارشی تازه از وضعیت سهماهه دوم ۲۰۲۵ نشان میدهد که اگرچه بازار رایانههای شخصی رشد اندکی داشته، اما آینده آن به دلیل اعمال تعرفههای جدید دولت آمریکا همچنان در هالهای از ابهام است.
به گزارش تکناک، با وجود چشمانداز تیره بازار رایانههای شخصی، تب رایانههای هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی باعث شده است تا تقاضا در این صنعت همچنان پابرجا بماند.
بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ»، این رشد اندک در بازار رایانههای شخصی عمدتاً ناشی از نزدیک شدن به پایان پشتیبانی ویندوز ۱۰، آغاز استفاده شرکتها از رایانههای مجهز به هوش مصنوعی و افزایش تقاضای تجاری بوده است؛ بهویژه در اوایل سهماهه دوم، زمانی که بسیاری از شرکتها برای مقابله با تعرفههای آمریکا، اقدام به افزایش موجودی انبارهای خود کردند.
با وجود این، تولیدکنندگان رایانه نظیر HP و Dell همچنان در وضعیت «صبر و انتظار» قرار دارند تا ببینند شرایط تعرفهها چگونه پیش خواهد رفت. در بخش حرفهای بازار، تقاضا برای رایانههای نسل جدید بهنسبت بالا بوده است، که دلیل آن، پایان چرخه پشتیبانی ویندوز ۱۰ و نیاز به بهروزرسانی سختافزاری برای مهاجرت به سیستمعاملهای جدید عنوان شده است. از سوی دیگر، در بخش مصرفکننده، بیشتر تقاضا ناشی از هیجان پیرامون رایانههای هوش مصنوعی است، که عمدتاً در لپتاپهای میانرده دیده میشود؛ اما فراتر از این بخش، بازار همچنان با ریسک مواجه است.

در پی ابهامهای ناشی از تعرفههای ایالات متحده، پیشبینی میشود که از نیمه دوم سال ۲۰۲۵ به بعد، روند سالانه ارسال رایانههای شخصی با کاهش روبهرو شود. با وجود این، کارشناسان معتقد هستند که تقاضا برای رایانههای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶ نقش محرکی عمده در بازار ایفا خواهد کرد، تا جایی که انتظار میرود از سال ۲۰۲۶ به بعد، بیش از نیمی از لپتاپهای عرضهشده در این گروه قرار بگیرند.
جالب آنکه تولیدکنندگان رایانه برای مقابله با پیامدهای تعرفهای، در حال انتقال زنجیره تأمین خود از چین به کشورهایی نظیر ویتنام، هند و مکزیک هستند تا ریسکهای ناشی از افزایش تعرفهها را کاهش دهند. علاوه بر این، با احتمال اعمال تعرفههای جدید بر نیمههادیها، هنوز هیچ قطعیتی درباره آینده وجود ندارد؛ مسئلهای که میتواند باعث کند شدن عرضه رایانهها در آینده نزدیک شود؛ مگر آنکه به شکلی غیرمنتظره، این تعرفهها ناگهان لغو شوند.