مردم برای سالها معتقد بودند که زنان بیشتر از مردان صحبت میکنند، اما یک مطالعه جدید این باور را به چالش کشید.
به گزارش تکناک، تحقیقاتی از دانشگاه آریزونا در سال 2007 نشان داد که هر دو جنسیت به طور متوسط حدود 16,000 کلمه در روز صحبت میکنند.
مطالعه جدید نشان داده است که زنان بین 25 تا 65 سال به طور متوسط 3,000 کلمه بیشتر در روز صحبت میکنند. اما جالب است بدانید که این تفاوت در سنین جوانتر یا مسنتر مشاهده نمیشود.
کالین تیدول، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «در بسیاری از فرهنگها این باور وجود دارد که زنان بیشتر از مردان صحبت میکنند. هدف ما این بود که ببینیم آیا این باور از نظر علمی درست است یا خیر.»
فهرست مطالب
تحقیقی گستردهتر با دادههای بیشتر
مطالعه اصلی سال 2007 که توسط روانشناس دانشگاه آریزونا، ماتیاس مهِل انجام شد، از دادههای 500 شرکتکننده استفاده کرد. این افراد دستگاهی به نام EAR (ضبطکننده الکترونیکی فعالشده) به همراه داشتند، که به طور تصادفی بخشهایی از مکالمات روزانه آنها را ضبط میکرد. نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شد و نشان داد که زنان به طور قابل توجهی بیشتر از مردان صحبت میکنند.
هرچند این تحقیق محدودیتهایی داشت. بیشتر شرکتکنندگان جوان بودند و در آستین، تگزاس زندگی میکردند و این یعنی نتایج به طور کامل نمایانگر جمعیت عمومی نیست.
مطالعه جدیدی برای حل این مشکل با تجزیه و تحلیل 630,000 داده از افراد مختلف از 22 تحقیق مختلف در چهار کشور انجام شد. این بار در این مطالعه جدید، 2,197 نفر در سنین 10 تا 94 سال مشارکت داشتند، که این تعداد چهار برابر بیشتر از مطالعه اولیه است.
نتایج جدید درباره صحبت کردن بیشتر زنان نسبت به مردان
نتایج این مطالعه جدید نشان داد که مردان و زنان در بیشتر گروههای سنی تعداد مشابهی از کلمات را میگویند، اما زنان بین 25 تا 64 سال به طور متوسط 3,000 کلمه بیشتر در روز صحبت میکنند.
زنان در این گروه سنی به طور متوسط حدود 21,845 کلمه میگویند، در حالی که مردان تنها 18,570 کلمه صحبت میکنند. این تفاوت در گروههای سنی جوانتر (سنین 10 تا 24) یا بزرگتر (65 سال به بالا) مشاهده نشد.
چرا زنان بیشتر از مردان صحبت میکنند؟
محققان هنوز به طور قطع نمیدانند چرا زنان در سنین میانه زندگی بیشتر از مردان صحبت میکنند. یکی از دلایل احتمالی این است که زنان در این دوره از زندگی اغلب مسئولیتهای بیشتری در زمینه مراقبت از دیگران دارند. این موضوع ممکن است باعث تعاملات کلامی بیشتر با کودکان شود.
مهِل، نویسنده ارشد مطالعه عنوان کرد: «اختلافات جنسیتی در پرورش کودکان و مسائل خانوادگی، یکی از دلایل ممکن است که میتواند این تفاوت را توضیح دهد.»
این مطالعه نشان داده است که تأثیرات بیولوژیکی و نسلی در این تفاوتها نقشی ندارند. اگر هورمونها دلیل اصلی بودند، این تفاوتها باید در اوایل بزرگسالی هم دیده میشد. همچنین اگر تغییرات اجتماعی عامل بودند، این تفاوتها باید به تدریج در افراد مسنتر افزایش مییافت، اما اینگونه نبود.
کاهش گفتوگو در دوران دیجیتال
جالب است که محققان گفتهاند شاید مردم به دلیل افزایش ارتباطات دیجیتال، کمتر از قبل صحبت میکنند. با جایگزینی پیامکها و پیامهای آنلاین به جای مکالمات حضوری، ممکن است تعداد کلماتی که گفته میشود، در همه سنین کاهش یافته باشد.
این مطالعه به ما کمک میکند تا درک بهتری از نحوه صحبت کردن مردان و زنان پیدا کنیم و نشان میدهد که زنان ممکن است بیشتر از مردان صحبت کنند، اما این باور همیشه درست نیست و این تفاوت بستگی به دوره خاص زندگی آنها دارد.
این تحقیق در مجله Journal of Personality and Social Psychology منتشر شده است.