تأثیر غافلگیرکنندۀ آلودگی هوا بر قلبِ بیماران سرطانی

(زیرنویس تصویر: تحقیقات جدید بر تأثیر مستقیم آلودگی هوا بر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران سرطانی، تشدید مشکلات سلامتی و میزان مرگ و میر، به ویژه در میان افرادی که از نظر اقتصادی و اجتماعی ضعیف‌تر هستند، تاکید می‌کند)

بررسی محققان نشان می دهد آلودگی هوا به‌طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به مشکلات قلبی-عروقی را در بازماندگان بیماری سرطان تشدید می‌کند و باعث افزایش مرگ و میر در میان آنها می‌شود.

به گزارش تک‌ناک، اگرچه درمان‌های مدرن عمر بسیاری از بیماران سرطانی را افزایش داده است، امّا بازماندگان این بیماری در ادامۀ زندگی خود اغلب با بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی-عروقی دست و پنجه نرم می‌کنند.

تحقیقات جدیدی که 18 ژوئن مصادف با 29 خرداد در مجلۀ JACC: CardioOncology منتشر شد، نشان می‌دهد که آلودگی هوا نقش مهمی در افزایش بیماری‌های قلبی-عروقی و مرگ و میر در بیماران سرطانی دارد و به نابرابری‌های بهداشتی مرتبط با این شرایط کمک می‌کند.

بینش در مورد آلودگی هوا و خطرات قلبی-عروقی

دکتر ژیکوآن رائو، نویسندۀ ارشد این مطالعه گفت: این بررسی تأکید می‌کند که نیاز حیاتی به در نظر گرفتن عوامل محیطی به ویژه آلودگی هوا، در ارزیابی خطر قلبی-عروقی و پیگیری بیماران سرطانی وجود دارد.

وی تصریح کرد: با نشان دادن نقش مهم آلودگی هوا در سلامت قلبی-عروقی بیماران سرطانی، هدف ما تسریع تحقیقات بیشتر در این زمینه و اطلاع‌رسانی به‌منظور توسعۀ اقدامات بالینی و سیاست‌های بهداشت عمومی است.

به گفتۀ رائو آلودگی هوا به عنوان یک عامل خطرناک مهم برای بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان شناخته می‌شود. با وجود این، تحقیقات کمی برای مطالعۀ اثرات آن به ویژه بر قلب و عروق یا همپوشانی هر دو بیماری انجام شده است. به همین دلیل هدف مطالعۀ جدید پر کردن این شکاف بود.

یافته‌های مهم در مورد اثرات آلودگی هوا

محققان، به بررسی مقالات منتشر شده بین سال‌های 2000 تا 2023 پرداختند و هشت مطالعه را یافتند که به‌طور مستقیم تأثیر ترکیبی آلودگی هوا بر بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان را بررسی کرده بودند.

آنها فهمیدند که قرار گرفتن در معرض PM2.5 یا ذرات ریز موجود در هوا، به‌طور قابل‌توجهی با نرخ بالاتری از بروز و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی در میان بیماران سرطانی ارتباط دارد.

رائو در این زمینه عنوان کرد: به نظر می‌رسد قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا بر چندین عامل خطرناک مشترک سرطان و بیماری‌های قلبی-عروقی از جمله مسیرهای استرس اکسیداتیو و التهابی تأثیر می‌گذارد.

تأثیر فوری قرار گرفتن در معرض آلودگی کوتاه مدت

به گفتۀ محققان، یک یافتۀ شگفت‌انگیز این بود که حتی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض سطوح بالای آلودگی به سرعت بر سلامت قلبی-عروقی بیماران سرطانی تأثیر می‌گذارد.

رائو تأکید کرد: این یافته نشان می‌دهد که حتی بدتر شدن موقتی کیفیت هوا می‌تواند اثرات نامطلوب و فوری بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر، مانند بیماران قلبی-انکولوژی داشته باشد.

همچنین این یافته نشان می‌دهد که چگونه آلودگی هوا نابرابری‌های درمانی و بهداشتی در سراسر جهان ایجاد می‌کند. محققان بر این باور هستند که جمعیت‌های فقیرتر در معرض سطوح بالاتری از آلودگی هوا قرار دارند و بیماران سرطانی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی ضعیف‌تر، بیشتر در خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط با آلودگی هوا نسبت به عموم مردم هستند.

مفاهیم برای تحقیقات آینده و مدیریت بیمار

رائو بر انجام تحقیقات بیشتر از جمله مطالعات بالینی برای درک دقیق‌تر تأثیرات آلودگی هوا بر بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان تأکید دارد.

به گفتۀ وی این یافته‌ها می‌تواند برای درک بهتر خطرات آلودگی هوا و کمک به شناسایی جمعیت‌های آسیب‌پذیرتر مورد استفاده قرار گیرد. این آگاهی برای توسعۀ اقدامات کنترلی قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و استراتژی‌های مدیریت فردی بیمار با هدف کاهش خطرات بیماری‌های قلبی-عروقی در میان بیماران سرطانی، ضروری است.

تحقیقات آینده بر بررسی تفاوت‌های بهداشتی مرتبط با آلودگی هوا در انواع مختلف سرطان و بیماری‌های قلبی-عروقی متمرکز خواهد بود. همچنین محققان امیدوار هستند که بتوانند اثربخشی مداخلات زیست‌محیطی را در کاهش تأثیر آلودگی هوا بر بیماران قلبی-عروقی ارزیابی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.