پردازنده گرافیکی AMD Radeon RX 8000 در بنچمارک گیک‌بنچ ظاهر شد

پردازنده گرافیکی AMD Radeon RX 8000 در بنچمارک گیک‌بنچ ظاهر شد

پردازنده‌ی گرافیکی جدید AMD Radeon RX 8000 مجهز به معماری Navi 48 و ۵۶ واحد پردازشی RDNA 4 و فرکانس ۲/۱ گیگاهرتز در بنچمارک گیک‌بنچ مشاهده شد.

به‌گزارش تک‌ناک، امروز مجموعه‌ای از بنچمارک‌های OpenCL برای سری پردازنده‌ی گرافیکی AMD Radeon RX 8000 در گیک‌بنچ آپلود شد که به‌سرعت توجه رسانه‌های آنلاین را جلب کرد. BenchLeaks، یکی از کارشناسان سخت‌افزار، چندین ورودی از پردازنده‌ی گرافیکی مرموز gfx1201 را کشف کرد که برخی از مشخصات آن را نشان می‌دهد.

شناسه‌ی دستگاه gfx1201 قبلاً در ماه آوریل در ROCm Validation Suite AMD ظاهر شده بود. همان پچ‌ها Navi 48 را به‌عنوان gfx1201 و Navi 44 را به‌عنوان gfx1200 تأیید کردند. بااین‌حال، به‌نظر می‌رسد این بنچمارک‌ها فقط برای gfx1201 هستند.

تامزهاردور می‌نویسد که گیک‌بنچ GPU با نام gfx1201 را با ۲۸ واحد محاسباتی RDNA 4 فهرست کرد؛ اما این احتمالاً تعداد پردازنده‌های گروه کاری (WGP) است. با فرض اینکه چیدمان RDNA 4 تغییر نکرده باشد (دو CU در هر WGP)، این پیکربندی برابر با ۵۶ CU یا ۳,۵۸۴ پردازنده‌ی جریان (SP) است. این تعداد هسته GPU رمزآلود gfx1201 را بین Radeon RX 7700 XT (54 CU) و Radeon RX 7800 XT قرار می‌دهد.

کارت گرافیک مبتنی‌بر Navi 48 با فرکانس بسیار محافظه‌کارانه، بنچمارک را با سرعت ۲/۱ گیگاهرتز تکمیل کرد. این کارت گرافیک احتمالاً نمونه‌ای مهندسی است که فرکانس ضعیف آن را توجیه می‌کند. برخی از کارت‌های گرافیک موجود سری Radeon RX 7000 حداکثر فرکانس بوست ۲/۵ گیگاهرتز دارند.

پردازنده گرافیکی AMD Radeon RX 8000 در بنچمارک Geekbench

RDNA 4 که احتمالاً روی گره‌ای جدید قرار دارد، نباید مشکلی در رسیدن به همان ارتفاعات یا حتی فراتر از آن داشته باشد. به‌نظر می‌رسد کارت گرافیک gfx1201 به ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی ویدئویی مجهز است. متأسفانه گیک‌بنچ نوع یا سرعت حافظه را مشخص نمی‌کند؛ اما احتمالاً GDDR6 است. ۱۶ گیگابایت GDDR6 نشان می‌دهد که gfx1201 باید رابط حافظه‌ی ۲۵۶ بیتی داشته باشد.

نتایج بنچمارک نتیجه‌ای قطعی به ما نمی‌دهند. با‌این‌حال، جایی که کمی عجیب می‌شود، در گستردگی نتایج است. چهار مورد از پنج نتیجه واریانس نسبتاً پیش‌بینی‌شده هستند؛ اما کمترین نتیجه‌ی اولیه (۱۲,۹۶۲) کمتر از نصف عملکرد همان سخت‌افزار در چهار نتیجه‌ی آخر را نشان می‌دهد (بین ۳۱,۰۴۱ تا ۳۳,۲۴۱).

فهرست رتبه‌بندی بنچمارک گیک‌بنچ OpenCL، محدوده‌ی تقریبی ۳۰ هزار از امتیازهای بنچمارک OpenCL را در سطح iGPU Radeon 780M موبایل AMD یا مدل‌های قدیمی مانند Radeon RX 570 یا Nvidia GTX 1060 قرار می‌دهد. این‌ها مقایسه‌هایی نیستند که لزوماً از کارت گرافیک سری Radeon RX 8000 مبتنی‌بر AMD RDNA 4 انتظار می‌رود و می‌توانند به نمونه‌ای موبایل یا مهندسی خلاصه شوند.

این واقعیت که شاهد بنچمارک‌های پردازنده‌های گرافیکی RDNA 4 هستیم، نشان می‌دهد ممکن است زمان زیادی تا عرضه‌ی نسل بعدی Radeon RX 8000 series AMD نمانده باشد. AMD ممکن است از CES 2025 برای اعلام رسمی استفاده کند؛ اما باید منتظر بمانیم و ببینیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram