اپل بهمنظور جلوگیری از پرداخت تعرفههای جدید تجاری آمریکا، برای انتقال واردات هوایی دستگاههای پریمیوم خود به ایالات متحده اقدام کرده است.
به گزارش تکناک، اپل برای مقابله با تعرفههای جدید دولت ایالات متحده، از تأمینکنندگان خود خواسته است تا هرچه سریعتر دستگاههای پریمیوم، بهویژه دستگاههای گرانتر از ۳۰۰۰ را ازطریق حملونقل هوایی به ایالات متحده ارسال کنند. این درخواست پساز اعلام تعرفههای «متقابل» حداکثر ۱۰۴ درصدی دونالد ترامپ علیه شرکای تجاری صادر شد.
براساس گزارشها، اپل همراه با شرکتهای بزرگ دیگری مانند دل و مایکروسافت و لنوو، در تلاش است تا تأثیر این تعرفهها را کاهش دهد و برای جلوگیری از اعمال تعرفهها، ارسال محمولههای خود را تا ۹ آوریل، زمانی که این تعرفهها اجرایی شد، تسریع کند.
مکرومرز مینویسد یکی از مدیران اجرایی تأمینکنندهای که به اپل و مایکروسافت و گوگل خدمات میدهد، دراینباره گفت:
ما تماسهایی از مشتریان دریافت کردیم که خواسته بودند هرچه بیشتر لوازم الکترونیکی مصرفی تولید و آنها را ازطریق حملونقل هوایی ارسال کنیم.
او اشاره کرد که بزرگترین مشکل در این زمینه، کمبود قطعات و مواد اولیه در انبارها است. این وضعیت موجب بروز مشکلات لجستیکی زیادی برای تأمینکنندگان شده است. بسیاری از آنها بهدلیل کمبود قطعات و زمانبندی فشرده برای ارسال محمولهها با مشکلاتی مواجه شدهاند. طبق گزارشها، تمامی مجوزهای گمرکی باید قبل از نیمهشب ۸ آوریل (به وقت ایالات متحده) تکمیل میشد و این مسئله باعث شد تا برخی از مدیران حملونقل هوایی بینالمللی آن را «رقابتی علیه زمان» توصیف کنند.
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که صادرات چین به ایالات متحده با بزرگترین تعرفه تاریخ خود روبهرو شده است. این تعرفه ترکیبی از ۲۰ درصد تعرفه قبلی و ۳۴ درصد اعلامشده هفته گذشته و ۵۰ درصد جدید است که ترامپ پساز امتناع پکن از لغو تعرفههای مقابلهای بر کالاهای آمریکایی وضع کرده است.

اپل که از مدتها قبل در حال بررسی استراتژیهایی برای کاهش تأثیر این تعرفهها بوده، به گسترش پایگاه تولیدی خود در هند پرداخته است. هند بهعنوان مرکز تولیدی مهم برای اپل شناخته شده است و این شرکت قصد دارد تولید آیفونها را در این کشور افزایش دهد.
گزارشهای اخیر حاکی از آن است که اپل قصد دارد برای بازار ایالات متحده بیشتر آیفونها را از هند تأمین کند. تعرفهها در هند ۲۶ درصد است که در مقایسه با تعرفه ۱۰۴ درصدی برای کالاهای چینی بهصرفهتر است. این شرکت پیشبینی میکند که در سال جاری حدود ۲۵ میلیون آیفون در هند تولید کند که ممکن است حدود ۵۰ درصد از تقاضای آیفون در ایالات متحده در سال ۲۰۲۵ را برآورده کند.
تأثیر این وضعیت بر سهام اپل چشمگیر بوده است. سهام این شرکت از چهارشنبه گذشته تاکنون تقریباً ۲۳ درصد کاهش یافته و نگرانیهای زیادی در میان سرمایهگذاران ایجاد کرده است. آنها نگران تأثیر این تعرفهها بر سودآوری شرکت و زنجیره تأمین جهانی آن هستند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل، در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ توانست معافیتهایی برای دستگاههای اپل از تعرفهها کسب کند؛ اما به نظر میرسد این بار با مشکلات بزرگتری روبهرو است. درحالحاضر، به نظر میرسد که اپل در تلاش است تا استراتژی دوگانهای را پیادهسازی کند که شامل تعدیلات لجستیکی کوتاهمدت و تلاش برای یافتن راهحلهای سیاسی بلندمدت است.