قدرت شگفت‌انگیز لوبیا در مبارزه با سرطان روده

قدرت شگفت‌انگیز لوبیا در مبارزه با سرطان روده

به طور سنتی تصور می‌شود لوبیا تاثیر منفی بر روده دارد. با این حال اخیرا مطالعه ای با بازماندگان سرطان کولورکتال نشان داد که برخی از حبوبات می توانند فواید سریع و قابل توجهی برای سلامت روده داشته باشند و نشانگرهای مرتبط با بیماری و چاقی را تعدیل کنند.

به گزارش تکناک، مطالعه مرکز سرطان دکتر اندرسون 48 مرد و زن را که شرایط چاقی و ضایعات روده را با سابقه سرطان کولورکتال (CRC) یا پولیپ پیش سرطانی داشتند، به مدت 16 هفته تحت بررسی قرار دادند و آنها یک فنجان لوبیای دریایی خشک (Phaseolus vulgaris) به‌صورت روزانه مصرف کردند.

این حبوبات سفید کوچک آنهایی هستند که در کنسروها می ‌بینید. محققان بر روی این دانه‌ها به دلیل محتوای فیبر بالا، اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی که می‌توانند باکتری‌های مفید روده بزرگ را تقویت کنند، تمرکز کردند.

تجزیه و تحلیل نمونه های خون و مدفوع گرفته شده در طول مطالعه و پس از آن، تغییر سریع و قابل توجهی را در سلامت روده در سراسر جهان نشان داد، به ویژه با افزایش جمعیت باکتری های مفید (گونه های Faecalibacterium، Eubacterium و Bifidobacterium) و کاهش باکتری های بیماری زا.

این باکتری‌های فرصت‌طلب زمانی می‌توانند به بدن حمله کنند که احساس کنند سیستم ایمنی ضعیف است و با تشدید بیماری‌های مزمن مانند بیماری التهابی روده و سرطان مرتبط باشند. گونه های خاصی از باکتری های روده از قبل در افزایش خط ابتلا به سرطان کولورکتال نقش دارند.

یکی از نویسندگان این مقاله، دکتر کری دانیل-مک دوگال گفت: مشاهده تغییر در تنوع میکروبیوم تنها با مداخله رژیم غذایی نادر است و این مطالعه بر توانایی یک غذای پری بیوتیکی در دسترس برای ایجاد چنین تغییراتی تأکید می کند. در طول هشت هفته، بهبودی قابل‌توجهی در سلامت روده شرکت‌کنندگان مشاهده شد که با افزایش باکتری‌های مفید مشخص شد که باکتری‌های مضر را دفع می‌کند.

آزمایشی که BE GONE نام داشت (استفاده از لوبیا برای غنی‌سازی میکروبیوم روده در مقابل اثرات منفی چاقی)، به شرکت‌کنندگان در روز یک فنجان لوبیا خشک و از پیش پخته شده داده شد که به راحتی می‌توان آن را در وعده‌های غذایی گنجاند. افراد وعده های غذایی خود را مصرف می کردند و اگر حداقل 80 درصد نیاز روزانه خود را مصرف می کردند، به عنوان فردی پایبند به دستورالعمل در نظر گرفته می شدند. هر چهار هفته یکبار، نمونه خون ناشتا و مدفوع از شرکت‌کنندگان برای ارزیابی هرگونه تغییر در میکروبیوم روده گرفته شد.

مطالعه این گروه مورد توجه ویژه مرکز سرطان بود. در حالی که چاقی، رژیم غذایی نامناسب یا سایر بیماری های گوارشی می تواند میکروبیوم متعادل روده را بر هم بزند، می تواند منجر به پیامدهای بدتری برای افراد در حال بهبودی شود. التهاب روده ناشی از یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند تلاش‌های پیشگیری را پس از برداشتن پولیپ‌های پیش سرطانی یا درمان سرطان تضعیف کند و حتی بر بقا فرد تأثیر بگذارد.

نکته قابل توجه این بود که زمانی که شرکت کنندگان به رژیم غذایی قبل از مطالعه خود بازگشتند یعنی هیچ لوبیایی در روز مصرف نکردند، سلامت روده و جمعیت باکتری های سالم در عرض چهار هفته کاهش یافت.

دانیل مک دوگال گفت: به نظر نمی رسد که لوبیاها باعث التهاب روده شوند یا به طور جدی بر عادات روده تأثیر بگذارند، که این مسئله برای بازماندگان سرطان کولورتال و سایر بیماران بسیار مهم است. با این حال، هنگامی که شرکت کنندگان از خوردن لوبیا دست کشیدند، اثرات مثبت آن به سرعت محو شد و همین مسئله نیاز به آموزش بیماران در مورد چگونگی حفظ عادات سالم را برجسته کرد.

از خوردن لوبیا اغلب به دلیل عوارض جانبی پیش بینی شده گوارشی معمولاً نفخ و گاز شکم، اجتناب می شود. عوارض جانبی ناشی از تخمیر الیگوساکاریدهای غیر قابل هضم (فیبر) حبوبات است که در روده بزرگ اتفاق می افتد و در واقع منجر به افزایش باکتری های مفید می شود.

این جدیدترین مطالعه‌ ای است که نشان می‌دهد که چگونه یک منبع غذایی در دسترس و غنی از پری بیوتیک می‌تواند تأثیر سریعی بر سلامت روده داشته باشد و این تاثیر مثبت فقط در بیمارانی که در معرض خطر بالاتر التهاب مرتبط با سرطان هستند، صدق نمی کند و برای همه کاربرد دارد.

با این حال، محققان همچنین به این نکته اشاره می‌کنند که هر کسی که مشکلات مربوط به سلامت روده دارد، باید قبل از انجام هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کند.

اکنون محققان به بررسی طیف گسترده‌تری از پری بیوتیک‌ها می‌پردازند که می‌توانند برای میکروبیوم بیماران تحت ایمونوتراپی مفید باشند.

این مطالعه در مجله eBioMedicine منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram