استفاده از زنجیره های قند در درمان سرطان

مطالعه ای جدید توسط محققان دانشگاه کیوتو و یوکوهاما سیتی نشان می دهد که عدم وجود B4GALT3 در موش منجر به کاهش رشد تومور می شود و رویکردهای جدید و موثری در ایمونوتراپی سرطان را نشان می‌ده

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که کمبود B4GALT3 در موش‌ها رشد تومور را کند می‌کند و پاسخ‌های ایمنی را تغییر می‌دهد و راهبردهای جدید درمان سرطان را پیشنهاد می‌کند.

به گزارش تکناک، قند در سرطان، به صورت زنجیره ای از مولکول ها است که توسط بتا1،4-گالاکتوزیل ترانسفراز-3 یا B4GALT3 به پروتئین ها متصل شده است. بر اساس اطلس ژنوم سرطان، فعالیت بالای این آنزیم با کاهش قابل توجه نرخ بقا در انواع مختلفی از سرطان هایی مانند سرطان نوروبلاستوما، دهانه رحم و مثانه مرتبط است. با این حال، نقش خاص B4GALT3 در ریزمحیط ایمنی تومور یا TIME هنوز ناشناخته بود.

سلول‌های تومور دارای ایمنی ضعیف و قوی به صورت زیر جلدی به موش‌ها پیوند داده شدند. رشد سلول های تومور به طور قابل توجهی در موش ها سرکوب شد
سلول‌های تومور دارای ایمنی ضعیف و قوی به صورت زیر جلدی به موش‌ها پیوند داده شدند. رشد سلول های تومور به طور قابل توجهی در موش ها سرکوب شد

پیشرفت در مورد B4GALT3 و سرطان

اکنون گروهی از محققان دانشگاه کیوتو و دانشگاه یوکوهاما سیتی کشف کرده‌اند که کمبود B4GALT3 در موش‌ها رشد تومور را مهار می‌کند. این مطالعه نشان می‌دهد که کاهش قابل توجه گلیکوزیلاسیون که نوعی اصلاح پروتئین است،‌ در سطوح سلول T با افزایش سلول‌های ایمنی CD8+ در تومورها مرتبط است.

هنگ وی از دانشکده پزشکی دانشگاه کیوتو می گوید: در موش های دارای B4GALT3 یا KO، ما پتانسیل دستکاری گلیکوزیلاسیون سطح سلول T را به عنوان یک رویکرد جدید برای ایمونوتراپی سرطان نشان دادیم.

آشنایی با گلیکان ها در سلول های سرطانی

با خالص‌سازی پروتئین‌های غشایی و شکافت آنزیمی آن‌ها برای غنی‌سازی گلیکوپپتیدها، محققان می‌توانند مکان‌ها و ساختارهای گلیکان‌ها که زنجیره‌های قندی پیچیده و بسیار شاخه‌دار هستند و همچنین میزان گلیکوپروتئین‌ها را شناسایی کند. نقش گلیکان ها در مطالعات روی سلول های سرطانی که بسته به تعامل با ریزمحیط شان تکثیر و متاستاز می کنند، اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

یافته های تجربی و جهت گیری های آینده

محققان به صورت زیر جلدی سلول‌های تومور دارای ایمنی ضعیف و قوی را به موش‌ها پیوند زدند تا رشد سلول‌های تومور را بررسی کنند. فقط در موش‌هایی که فاقد B4GALT3 بودند،‌ رشد سلول‌های تومور تا حد بالایی سرکوب شد.

علاوه بر این، موش‌ها با افزایش سلول‌های  CD8+ T، ترکیبات ضد سرطانی اینترفرون-γ و گرانزیم B ترشح کردند.

چی ناروس، یکی از نویسندگان این مقاله می‌افزاید: ما به این نتیجه رسیدیم که از دست دادن B4GALT3 باعث نوسانات قابل‌توجهی در فعالیت ژن در سیستم ایمنی می‌شود و این کشف به‌طور قابل‌توجهی جهت مرحله بعدی تحقیقات ما را تغییر داده است.

ماساهید آسانو، سرپرست تیم تحقیقات می‌گوید: ما بینشی در مورد نقش گلیکان‌ها در پیشرفت سرطان و پاسخ ایمنی به دست آورده‌ایم که الهام‌بخش درمان‌های سرطان محور B4GALT3 است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.