ساخت اولین نیروگاه خورشیدی دو برجی جهان در چین

ساخت اولین نیروگاه خورشیدی دو برجی جهان در چین

چین اولین نیروگاه خورشیدی-حرارتی دو برجی جهان را در نزدیکی شهرستان گواژو در استان گانسو برای افزایش کارایی و کاهش انتشار دی‌اکسید‌کربن ساخته است.

به‌ گزارش تک‌ناک، این نیروگاه با استفاده از حرارت خورشید به جای زغال سنگ در راستای تبدیل آب به بخار پُرفشار که برای چرخاندن توربین‌ها و تولید برق استفاده می‌شود، کار می‌کند. این طراحی شامل دو برج با آینه‌های هلیوستات برای متمرکز کردن نور خورشید است و با استفاده از نمک مذاب به عنوان باتری حرارتی، قادر به تولید برق در شب می‌باشد.

برای دستیابی به این هدف، شرکت برق China Three Gorges Corporation ادعا می‌کند که دو برج جاذب گرمای مجاور را با یک ژنراتور توربین بخار ترکیب کرده است. نزدیک به 30000 آینۀ هلیوستات روی این برج‌ها نصب شده است که 800هزار متر مربع فضای جمع‌آوری نور را پوشش می‌دهند.

آینه‌ها از مواد ویژه با راندمان بازتاب تا 94 درصد ساخته شده‌اند.

این دو برج که هر یک دارای 200 متر ارتفاع هستند، آینه‌هایی دارند که دو دایرۀ وسیع روی همدیگر را تشکیل می‌دهند. همان‌طور که شبکۀ تلویزیونی جهانی چین (CGTN) متعلق به دولت چین گزارش داده است، این دایره‌ها نور خورشید را روی هر برج متمرکز می‌کنند.

تولید برق از نمک مذاب

در طراحی نیروگاه جدید از نمک مذاب برای تولید برق در شب که خورشید در دسترس نیست، استفاده می‌شود.

به گزارش CGTN، نمک مذاب ذخیره‌شده در برج‌ها به عنوان یک باتری حرارتی عمل می‌نماید، گرمای اضافی را در طول روز ذخیره و شب آن را آزاد می‌کند تا ژنراتورها را به طور مداوم در حال کار نگه دارد.

چین کاوش انرژی حرارتی خورشیدی را در سال 2016 آغاز کرد و این پروژۀ جدید با طراحی دو برج، آن را یک قدم جلوتر می‌برد.

آینه‌های موجود در ناحیۀ همپوشانی را می‌توان توسط هر دو برج استفاده کرد. انتظار می‌رود این پیکربندی راندمان را تا 24 درصد افزایش دهد.

آینه‌ها حرکت خورشید را دنبال می‌کنند، صبح‌ها پرتوهای آن را روی برج شرقی متمرکز و بعد از ظهر به‌طور خودکار به سمت غرب تنظیم می‌شوند.

چین ادعا می‌کند که این طرح به دو برج محدود نمی‌شود و این پتانسیل را دارد که چندین برج را برای افزایش کارایی بیشتر درگیر کند. انتظار می‌رود این نیروگاه تا پایان سال 2024 به بهره‌برداری برسد.

تولید سالانۀ 1.8 میلیارد کیلووات ساعت برق

این نیروگاه بخشی از یک مجموعه انرژی پاک متشکل از نیروگاه‌های خورشیدی، حرارتی و بادی است که برای تولید بیش از 1.8 میلیارد کیلووات ساعت برق سالانه و جلوگیری از انتشار 1.53 میلیون تن کربن، بر اساس گزارش CGTN، همکاری خواهند کرد.

در ماه ژوئن، چین اعلام کرد که بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی جهان را در شمال غربی سین کیانگ ساخته است.

این نیروگاه مساحتی معادل 33000 هکتار (200000 مو چینی) را پوشش می‌دهد و گزارش شده است که خروجی سالانۀ 6.09 میلیارد کیلووات ساعتی دارد.

داده‌های منتشر شده توسط آژانس ملی چین در ژانویه نشان داد که ظرفیت تولید برق خورشیدی این کشور در سال 2023 به میزان خیره‌کنندۀ 55.2 درصد افزایش یافته است.

این اعداد بیش از 216 گیگاوات (GW) انرژی خورشیدی را که چین در طول سال ساخته است، نشان می‌دهد. این آمار بیشتر از کل ناوگان خورشیدی ایالات متحده می‌باشد.

همچنین چین قصد دارد که تولید انرژی خورشیدی را با برق آبی و بادی ترکیب کند.

تمرکز چین بر انرژی خورشیدی بخشی از هدف آن برای به حداکثر رساندن انتشار کربن تا سال 2030 و رسیدن به عدم مصرف کربن تا سال 2060 است. دولت چین متعهد شد تا سال 2030 برای حمایت از این اهداف، 1200 گیگاوات ظرفیت تجدیدپذیر بسازد.

با این سرعت، چین در حال حاضر قرار است به این هدف دست یابد که پنج سال جلوتر از برنامه می‌باشد. همچنین افزایش قابل‌توجه انرژی خورشیدی با افزایش 20.7 درصدی ظرفیت تولید برق بادی همراه است، که نشان‌دهندۀ تعهد این کشور به انرژی پاک می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram