شرکت هوش مصنوعی چینی اینتلیفیوژن جعبه هوش مصنوعی DeepEye را با قدرت پردازش حداکثر 48 ترافلاپس و طراحی مقرونبهصرفه رونمایی کرد.
بهگزارش تکناک، با تشدید تحریمهای آمریکا علیه تراشههای چینی، راهحلهای داخلی چین در سال گذشته شاهد رشد چشمگیری بودهاند و شرکتهایی مانند هواوی با راهحلهای هوش مصنوعی خود پیشتاز هستند. wccftech مینویسد که حالا در این رقابت شرکت جدیدی به نام اینتلیفیوژن با معرفی جعبه هوش مصنوعی جدیدش به نام DeepEye وارد میدان شده است.
این جعبه از تراشه اختصاصی این شرکت به نام DeepEdge10 Max بهره میبرد. جزئیات زیادی درباره این تراشه منتشر نشده است؛ اما گفته میشود با فرایند 14 نانومتری ساخته شده و از معماری داخلی RISC-V و پیکربندی چیپلت با رابط D2D برخوردار است.
اینتلیفیوژن نقشه راه گستردهای برای عرضه جعبههای هوش مصنوعی DeepEye در نظر گرفته است. سری اول این جعبهها از تراشه DeepEdge10Max استفاده میکند که توان پردازش هوش مصنوعی 48 ترافلاپس (با عملکرد آموزشی INT8) را ارائه میدهد.
نسل بعدی که قرار است در نیمه اول 2025 عرضه شود، از تراشه قدرتمندتر DeepEdge10Ultra با توان 96 ترافلاپس بهره خواهد برد. همچنین، عرضه مدلی سبکتر با تراشه DeepEdge10Pro و توان 24 ترافلاپس برای ماههای آینده برنامهریزی شده است.
اینتلیفیوژن شرکت تازهکاری در بازار چین نیست. پیشازاین، شرکت یادشده در پروژههای مختلف رفاه اجتماعی با دولتهای محلی همکاری کرده که عمدتاً شامل قابلیتهای هوش مصنوعی بوده است. باوجوداین، این اولین تلاش اینتلیفیوژن برای ورود به بازار مصرفکنندگان است و بهنظر میرسد بتواند با استفاده از منابع داخلی، مشتریان نیازمند به پردازش هوش مصنوعی را جذب کنند.
علاوهبراین، این شرکت قصد دارد محصولاتش را با قیمتی رقابتی عرضه کند. طبق گزارشها، قیمت اولین سری جعبههای هوش مصنوعی دیپآی حدود 1,000 یوان خواهد بود. اینتلیفیوژن با این قیمتگذاری راهحلی را ارائه میدهد که بهادعای خودش، درمقایسهبا گزینههای جایگزین، یعنی عمدتاً کارتهای گرافیک که بسیار گرانتر هستند، 90 درصد رقابتیتر است.
این شرکت محصولاتش را برای کاربران سازمانی در سطح پایین و متوسط هدف قرار داده است تا نیازشان به قدرت پردازش هوش مصنوعی را برآورده سازد. درحالیکه نمیتوان با اطمینان گفت که اینتلیفیوژن میتواند عملکرد هوش مصنوعی وعدهدادهشده را ارائه دهد، دستیابی به چنین ارقامی که نزدیک به برخی از سریعترین واحدهای پردازش عصبی (NPU) موجود در بازار از شرکتهایی مانند کوالکام است، جالب توجه است.