تحقیق جدید از دانشگاه ناگویا نشان میدهد که سطوح بالای تلوریوم در رژیم غذایی با فشار خون بالا مرتبط است و محققان بر نظارت سطوح تلوریوم در مواد غذایی برای کاهش خطر فشار خون بالا تأکید میکنند.
به گزارش تکناک، تلوریوم آلایندهای است که از معدن و فعالیتهای تولیدی سرچشمه میگیرد و میتواند به غذاها راه پیدا کند. نظارت بر سطح تلوریوم در برخی غذاها میتواند به کاهش بروز فشار خون بالا در جمعیت عمومی کمک نماید.
مطالعهای در مورد ارتباط میان قرار گرفتن در معرض تلوریوم و فشار خون بالا در مجله Environment International منتشر شده است.
این مطالعه توسط محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن انجام شد. تاکومی کاگاوا، یکی از محققان شرکتکننده در این مطالعه گفت: «این یافتهها بسیار قابلتوجه هستند، چرا که نشان میدهند قرار گرفتن در معرض تلوریوم ممکن است به افزایش فشار خون، که یک نگرانی مهم برای سلامت عمومی است، کمک کند.»
نتایج نشان میدهد که رژیم غذایی در مقایسه با سایر عوامل سبک زندگی، مانند: سیگار کشیدن و وضعیت کار و عوامل فیزیولوژیکی مثل سن و جنسیت، مهمترین عامل افزایش سطح تلوریوم ادراری است. رژیم غذایی که یکی از جنبههای مهم سبک زندگی ما میباشد، نقش مهمی در افزایش غلظت تلوریوم ادرار دارد.
فهرست مطالب
منابع غذایی دارای تلوریوم
در ژاپن، غلات و حبوبات که در برنج و ناتو (لوبیای تخمیر شده سویا) استفاده میشوند، گزینههای غذایی محبوبی هستند. این غذاها مملو از مواد مغذی ضروری مانند: کربوهیدراتهای با کیفیت بالا، ویتامینها و مواد معدنی میباشند که برای سلامت فرد مهم هستند. تلوریوم که یک متالوئید کمیاب است، میتواند در این غذاها وجود داشته باشد.
فعالیتهای معدنی و تولیدی، گرد و غبار و خاکستر را آزاد میکنند، که مسئول وجود تلوریوم در خاک هستند. در موارد خاص، میتوان تلوریوم را از خاک به گیاهان زراعی مانند: غلات، هویج و سیر منتقل کرد. در نتیجه افراد از طریق غذا در معرض تلوریوم قرار میگیرند.
مطالعهای که توسط پروفسور ماساشی کاتو، تاکومی کاگاوا و همکاران آنها انجام شد، شامل 2592 بزرگسال ژاپنی بود. این مطالعه نشان داد که سطوح بالاتر تلوریوم در ادرار با افزایش فشار خون و بروز بیشتر فشار خون همراه است. نتایج هم در موش و هم در انسان یکسان بود.
توموکو میساوا، یکی از نویسندگان این مطالعه توضیح داد: «ما به موشها مقادیری تلوریوم دادیم، البته معادل آنچه انسان ممکن است روزانه با آن مواجه شود و افزایش فشار خون را مشاهده کردیم. پس از توقف تلوریوم، هم فشار خون و هم سطح تلوریوم در ادرار موشها کاهش یافت.»
این نتایج ارتباط مستقیمی بین قرار گرفتن در معرض تلوریوم و افزایش فشار خون ایجاد کرده است و یافتهها را در انسان تأیید میکند.
تأثیر مصرف غلات و حبوبات
پروفسور کاتو و تیم او غذاهایی را مطالعه کردند که سطح تلوریوم در ادرار را افزایش میدهند. آنها دریافتند که مصرف غلات و حبوبات باعث سطوح بالای تلوریوم میشود، اما آزمایشهای بیشتر ارتباط مستقیمی با میزان فشار خون بالا ایجاد نکرد.
کاگاوا اعلام کرد: «ما به این نتیجه رسیدیم که علیرغم افزایش سطح تلوریوم در ادرار، مصرف غلات یا حبوبات به طور مستقیم خطر ابتلا به فشار خون را افزایش نمیدهد.»
غلات یا حبوبات ممکن است حاوی مواد مغذی متنوعی باشند، که با وجود سطوح بالای تلوریوم میتوانند خطر ابتلا به فشار خون را کاهش دهند. با وجود این، با توجه به اینکه افزایش قرار گرفتن در معرض تلوریوم، یک عامل خطرناک پنهان برای فشار خون بالا است و غذاها در این ارتباط نقش دارند، نظارت دقیق و مستمر سطح تلوریوم در هر غذا ممکن است بسیار مهم باشد.
پروفسور کاتو نیز بیان کرد: «سطح ادراری تلوریوم در این مطالعه با سطوح جمعیت عمومی در کشورهای دیگر قابل مقایسه بود. نتایج ما نشان میدهد که خطر بالقوه افزایش فشار خون به دلیل قرار گرفتن در معرض تلوریوم ممکن است برای جمعیتهای عمومی در سراسر جهان قابل استفاده باشد.»