یک مطالعه جدید نشان میدهد که جایگزینی غذاهای تهیه شده از آرد ذرت تصفیه شده و سبوس ذرت، میتواند سطح کلسترول LDL را در مدت چهار هفته بین 5 تا 13.3 درصد کاهش دهد.
به گزارش تکناک، این تغییر رژیم غذایی نه تنها برای سلامت قلب مفید است، بلکه تغییری ساده و قابل دستیابی برای افرادی میباشد که میخواهند سطح کلسترول خود را کاهش دهند.
نتایج این آزمایش جدید در مجله Nutrition منشتر شده است، که تأثیر غلات کامل ذرت، ذرت تصفیه شده و یک مخلوط (ذرت تصفیهشده به اضافه سبوس ذرت) در آن مقایسه شده است. در نهایت تحقیقات نشان دادند که 70 درصد از شرکتکنندگان، کاهش قابل توجهی در غلظت کلسترول LDL هنگام مصرف این مخلوط مشاهده کردند. برای سایر آردهای ذرت، شرکتکنندگان کاهش یا افزایشی در سطح LDL یا کلسترول تام خود را ندیدند.
تمام 36 شرکتکننده مطالعه در فینیکس، ایالت آریزونا مستقر بودند و بین 18 تا 67 سال داشتند. آنها ترکیبی از زنان (حدود 58 درصد) و مردان را شامل میشدند، که همگی با سطوح کلسترول LDL بالا، خفیف تا متوسط وارد مطالعه شدند و هیچکدام در طول مطالعه از داروهای کاهشدهنده کلسترول استفاده نکردند. در طول مطالعه، شرکتکنندگان به صورت جداگانه هر مداخله غذایی را به مدت چهار هفته (با حداقل یک دوره شستوشوی دو هفتهای بین مداخلات برای بازگشت به حالت اولیه) ادامه دادند تا محققان تأثیرات هر مداخله را به طور یکنواخت ارزیابی کنند.
دکتر کوری ویسنر، محقق ارشد این مطالعه گفت: «مردم اغلب فکر میکنند که تغییرات رژیم غذایی باید قوی و قابل توجه باشد تا تأثیر واقعی بر سلامت قلب و عروق و تنظیم متابولیک داشته باشد. نکته اصلی این است که ذرت یک ماده غذایی منحصربهفرد است که اغلب مورد توجه قرار نمیگیرد. تصفیه غلات و استفاده کامل از سبوس ذرت میتواند باعث ایجاد غذاهای لذیذی شود که در این صورت نتایج واقعی برای سلامت قلب نیز به همراه دارد.»
مداخلات غذایی عملی در رژیم
دکتر ویسنر اعلام کرد: «او و گروهش به طور عمد این مطالعه را در حوزه اجتناب از تغییرات چشمگیر رژیم غذایی متمرکز کردند تا یک مداخله واقعبینانه ایجاد کنند که به راحتی قابل گنجایش در یک رژیم غذایی معمولی باشد.»
محققان به منظور کنترل نوع و مقدار آرد ذرت، محصولات پخته شده را در اختیار شرکتکنندگان مطالعه قرار دادند و آنها مصرف غلات خود را در طول مطالعه افزایش یا کاهش ندادند. این محصولات پخته شده توسط نانواهای چیرهدست که با تکنیکهای فرمولاسیون مواد غذایی و مواد ویژه آشنا هستند، تهیه شدند.
هدف مطالعه این بود تا مطمئن شوند در چه حد یافتهها نشان میدهد که با استفاده منظم از غذاهای تهیهشده با آرد غنیشده با سبوس ذرت به عنوان بخشی از یک الگوی رژیم غذایی سالم برای قلب عملی و مفید است.
جالب است که یافتههای محققان تغییرات قابل توجه یا ثابتی را در تنوع میکروبیوم روده شرکتکنندگان نشان ندادند، که با این واقعیت همسو بود که شرکتکنندگان در مطالعه هیچ مشکل یا تغییر گوارشی را در طول آزمایش گزارش نکردند.
ویسنر عنوان کرد: «افزایش باکتری آگاتوباکولوم در روده میتواند به دلیل تنوع بیشتر پلیفنولهای موجود در ذرت غلات کامل باشد که بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی را (در مقایسه با گندم، جو دوسر و برنج) دارد، اما مطالعه انجام شده این احتمال را تجزیه و تحلیل نکرد.»
وی تصریح کرد: «با وجود این، در حالی که تأثیر غلات کامل روی میکروبیوم روده از فردی به فرد دیگر متفاوت است، فیبرهای موجود در غلات کامل میتوانند توسط میکروبها به بوتیرات تخمیر شوند و فیبر و بوتیرات اغلب در یک روده سالم مشاهده میشوند.»