براساس گزارش مؤسسه IDC، در سهماهه اول سال ۲۰۲۵ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بازار گوشیهای هوشمند ۱/۵ درصد رشد کرده است.
به گزارش تکناک و بنابر دادههای اولیه مؤسسه تحقیقاتی IDC، میزان ارسال جهانی گوشیهای هوشمند در سهماهه نخست سال ۲۰۲۵ با رشد سالانه ۱/۵ درصدی به ۳۰۴/۹ میلیون دستگاه رسید. این رشد درحالی رقم خورده است که تولیدکنندگان پیشاز اعمال احتمالی تعرفههای جدید دولت ایالات متحده، تولید خود را افزایش داده بودند.
IDC در گزارش خود اعلام کرده است که بازار جهانی گوشیهای هوشمند مطابق با پیشبینیها پیش رفته است و شرکتها برای پیشگیری از پیامدهای ناشی از تعرفههای احتمالی، بخش زیادی از تولید و ارسالهای خود را به ابتدای سال منتقل کردهاند. بهویژه بازار آمریکا هدف اصلی این ارسالها بوده است؛ موضوعی که باعث شد آمار ثبتشده بیشتر از سطح تقاضای واقعی مصرفکنندگان باشد.
فهرست مطالب
تعلیق موقت تعرفهها و مشکلات برنامهریزی برای آینده
در ادامه این گزارش، رایان ریس، معاون گروه ردیابهای دستگاههای جهانی IDC، تأکید کرده است که تصمیم اخیر دولت ایالات متحده برای تعلیق ۹۰ روزه تعرفه واردات گوشی از چین، تنها آرامشی موقتی برای شرکتهای آمریکایی ایجاد کرده است. وی خاطرنشان کرده است که وابستگی زیاد برندها به زنجیره تأمین چین، همچنان برنامهریزیهای آینده را با فقدان قطعیت بسیاری همراه کرده است.
او گفته است:
درحالحاضر تمرکز برندهای آمریکایی باید روی استفاده حداکثری از این معافیت و افزایش تولید و ارسال باشد؛ هرچند شرایط اقتصادی ممکن است در ماههای آینده به کاهش تقاضای مصرفکنندگان منجر شود.
رشد ۵ درصدی بازار ایالات متحده
به نقل از فونآرنا، در همین حال، بازار گوشیهای هوشمند ایالات متحده در سهماهه اول سال با وجود فشارهای ناشی از تعرفهها و مشکلات تجاری، بیش از ۵ درصد رشد را تجربه کرده است. آنتونی اسکارسلا، مدیر بخش تحقیقات دستگاههای مشتری IDC، این رشد را حاصل علاقه روزافزون مصرفکنندگان به مدلهای جدید و نگرانی آنها درباره افزایش احتمالی قیمتها در آینده دانست.
گزارش IDC به نقش تعیینکننده برنامه یارانهای دولت چین در افزایش فروش برندهای داخلی نیز اشاره کرده است. این برنامه که در سال ۲۰۲۴ آغاز شده و در ژانویه ۲۰۲۵ به گوشیهای هوشمند نیز تسری یافته است، محصولات با قیمت کمتر از ۶,۰۰۰ یوان (حدود ۸۲۰ دلار) را پوشش میدهد. این بازه قیمتی بخش بزرگی از گوشیهای برندهای چینی را شامل میشود.
عملکرد برندهای بزرگ در بازار جهانی
در سهماهه اول ۲۰۲۵، شرکت سامسونگ موفق شد جایگاه نخست بازار جهانی را دوباره به دست آورد. این برند با تکیه بر فروش موفق مدل پرچمدار گلکسی S25 و استقبال از مدلهای میانرده سری A بهویژه گلکسی A36 و A56 که قابلیتهای هوش مصنوعی را با قیمت مناسب ارائه میدهند، توانست جایگاه خود را تثبیت کند.
شرکت اپل نیز بهترین عملکرد سهماهه اول خود را ازنظر تعداد ارسال تجربه کرد. این شرکت با افزایش موجودی، خود را برای تعرفههای احتمالی آماده کرده بود؛ اما عملکردش در بازار چین بهدلیل مشمولنبودن مدلهای پرو در برنامه یارانهای دولت چین کاهش یافت.

شیائومی نیز رشد خود را عمدتاً از بازار چین به دست آورد؛ جایی که برنامه یارانهای فروش مدلهای میانردهاش را بهشدت تقویت کرد. در این میان، برند اوپو با وجود افت در بازارهای بینالمللی، توانست به جایگاه چهارم جهانی بازگردد و با رشد در بازار داخلی چین، عملکرد کلی خود را حفظ کند. شرکت ویوو نیز با ثبت رشد سالانه ۶/۳ درصدی، از حمایت برنامه یارانهای چین و موفقیت بینالمللی، بهویژه در بخش اقتصادی و سری V، بهره برد.
در پایان این گزارش، IDC پیشبینی کرده است که تعلیق ۹۰ روزه تعرفه واردات گوشی به ایالات متحده میتواند باعث افزایش فروش در سهماهه دوم ۲۰۲۵ شود؛ چراکه بسیاری از مصرفکنندگان ممکن است پیشاز بازگشت احتمالی تعرفهها، برای خرید اقدام کنند.