گوگل مپ بهطور گسترده اطلاعرسانی جدیدی درباره تاریخچه تایملاین مبتنیبر دستگاه را منتشر کرد تا کاربران تاریخچه موقعیتهای مکانی خود را بهصورت محلی روی دستگاه مدیریت کنند.
به گزارش تکناک، گوگل با هدف بهبود حریم خصوصی کاربران، تغییرات جدیدی را در عملکرد گوگل مپ اعمال کرده است که تاریخچه تایملاین (Timeline History) را بهطور گسترده برای دستگاههای کاربران ارائه میکند. این تغییر که حدود یک سال پیش اعلام شده بود، اکنون در دسترس کاربران بیشتری قرار گرفته است.
با بازکردن اپلیکیشن گوگل مپ در دستگاههای اندروید یا iOS و مراجعه به بخش Your Timeline از منو پروفایل، پیام جدیدی با این مضمون نمایش داده میشود: «تایملاین شما اکنون روی دستگاه شما ایجاد میشود.» گوگل اعلام کرده است که ازاینپس بازدیدها و مسیرهای کاربران بهصورت محلی روی نقشه دستگاههای آنها ذخیره خواهد شد.
پیشاز این، دادههای تایملاین در فضای ابری ذخیره میشد؛ اما اکنون این اطلاعات مستقیماً روی دستگاه ذخیره میشود. این تغییر نهتنها امنیت و حریم خصوصی کاربران را افزایش میدهد؛ بلکه از پاسخگویی گوگل به درخواستهای قانونی مرتبط با منطقهبندی جلوگیری خواهد کرد.
با این تغییر، تایملاین که پیشتر با عنوان Location History شناخته میشد، به دستگاههای جداگانه محدود شده است و نسخه وب آن نیز دیگر در دسترس نخواهد بود. بااینحال، کاربران میتوانند ازطریق سیستم پشتیبانگیری، دادههای خود را رمزگذاری و در حساب گوگل ذخیره کنند. این قابلیت به کاربران کمک میکند تا درصورت گمشدن یا تعویض دستگاه، اطلاعات تایملاین خود را بازیابی کنند.
به نقل از 9to5google، اطلاعیههای مرتبط با این تغییر از امروز برای کاربران بیشتری ارسال شده است و افرادی که این پیام را دریافت میکنند، تا ۹ ژوئن فرصت دارند تنظیمات جدید را تکمیل کنند. علاوهبر این، گوگل از کاربران میخواهد تا حذف خودکار دادهها را فعال و مشخص کنند آیا مایل هستند دادههای تایملاین برای نظرسنجیهای Google Opinion Rewards استفاده شود یا خیر.
حجم دادههای منتقلشده به دستگاه کاربران معمولاً بسیار کم است. بهعنوان مثال، دادههای یک دهه گذشته تنها حجمی معادل ۲ مگابایت را اشغال میکند. پساز دریافت این تغییر، کاربران باید اپلیکیشن گوگل مپ را ببندند و مجدداً باز کنند تا گزینه پشتیبانگیری از تایملاین نمایش داده شود. این گزینه با آیکون ابر در نوار بالا در دسترس است.
گوگل تأکید کرده است که کاربران میتوانند تنظیمات پشتیبانگیری را برای تمامی دستگاههای خود فعال کنند. این اقدام گوگل گامی مهم بهمنظور افزایش حریم خصوصی و مدیریت دادههای کاربران به شمار میرود.