گوگل با افزودن پشتیبانی از فناوری UWB به اپلیکیشن Find Hub، نسخه بازطراحیشده Find My Device، قابلیت ردیابی دقیقتر را برای دستگاههای سازگار فراهم کرد.
به گزارش تکناک، گوگل پساز گذشت یک سال از راهاندازی شبکه مکانیابی Find My Device، پشتیبانی از فناوری Ultra Wideband (UWB) را برای ردیابی دقیقتر اشیای گمشده ازطریق گوشیها و ردیابهای سازگار اعلام کرد. این شرکت نام این شبکه و اپلیکیشن اندرویدی خود را نیز به Find Hub تغییر داده است.
گوگل زمان فعالسازی این قابلیت را تا پایان ماه جاری اعلام کرده است. فناوری UWB در مقایسه با بلوتوث در فاصلههای کوتاه، دقت بیشتری در تعیین مکان و جهت اشیاء ارائه میدهد و به کاربران امکان میدهد تا ردیاب گمشده خود را سریعتر پیدا کنند. از سال ۲۰۲۱ اپل این فناوری را در ایرتگهای خود به کار گرفته است و سامسونگ نیز در اسمارتتگ خود از آن بهره میبرد. در مقابل، شبکه Tile همچنان فاقد پشتیبانی از UWB است؛ چراکه محصول Tile Ultra که از سال ۲۰۲۱ معرفی شد، هرگز وارد بازار نشد.
به نقل از ورج، موتورولا که ژوئن ۲۰۲۴ ردیاب موتو تگ (Moto Tag) را با تأکید بر پشتیبانی از UWB معرفی کرده بود، بیشترین بهره را از این بهروزرسانی خواهد برد؛ زیرا این قابلیت تاکنون غیرفعال باقی مانده بود.

فناوری UWB نیازمند سازگاری همزمان گوشی و ردیاب است. درحالیکه تقریباً همه مدلهای جدید آیفون، بهجز آیفون 16E، از این فناوری پشتیبانی میکنند، در گوشیهای اندرویدی وضعیت بدینصورت نیست و تنها برخی از مدلهای پرچمدار پیکسل و گلکسی به UWB مجهز هستند. گلکسی S25 اج نیز که بهتازگی معرفی شده است، این قابلیت را دارد. موتورولا هم فقط در گوشی اج ۵۰ اولترا که وارد بازار آمریکا نشد، UWB را قرار داده بود.
گوگل علاوهبر افزودن UWB، نام شبکه خود را به Find Hub تغییر داده است. این تغییر علاوهبر تمایز با شبکه اپل، با هدف هماهنگی با اضافهشدن بخش People در اپلیکیشن انجام شده است؛ قابلیتی که به کاربران امکان میدهد تا موقعیت افراد مورد اعتماد خود را مشاهده کنند.
همچنین، گوگل اعلام کرده است که Find Hub تا پایان سال جاری به قابلیت اتصال ماهوارهای مجهز خواهد شد؛ گرچه درباره جزئیات دقیق این ویژگی اطلاعات بیشتری ارائه نکرده است. گوشیهای سری پیکسل ۹ هماکنون از قابلیت Satellite SOS برای ارسال پیامهای اضطراری در شرایط نبود دسترسی به شبکه تلفنهمراه بهره میبرند. از اوایل سال آینده نیز کاربران خواهند توانست مکان ردیابهای خود را با کارکنان خطوط هوایی به اشتراک بگذارند.
سرویس Find My Device گوگل در مقایسه با نمونه مشابه اپل، Find My، از ابتدا با محدودیتهایی ازجمله نبود UWB مواجه بود و با تأخیر وارد بازار شد. بااینحال، بررسیهای اخیر نشان داده است که سرویس یادشده پساز شروعی نهچندان موفق، پیشرفت محسوسی کرده است و افزودن UWB را میتوان گامی مثبت و روبهجلو برای نزدیکشدن به سطح رقابت با اپل دانست.