شرکت گوگل در تازهترین گزارش مالی خود از رشد چشمگیر درآمدها و تأثیر مثبت گسترده هوش مصنوعی بر تمامی بخشهای این شرکت خبر داد.
به گزارش تکناک، سوندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در بیانیه مطبوعاتی درآمد سهماهه دوم ۲۰۲۵ شرکت مادر آلفابت، اعلام کرد که «هوش مصنوعی در حال تأثیرگذاری مثبت بر تمام بخشهای کسبوکار ما است». او همچنین تصریح کرد که ویژگیهایی نظیر AI Overviews و AI Mode عملکرد قابل قبولی داشتهاند.
درآمد آلفابت در این سهماهه به ۹۶.۴ میلیارد دلار رسید، که نشاندهنده رشدی ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. در این میان، بخش جستوجوی گوگل با ثبت درآمد ۵۴.۱ میلیارد دلاری، بیشترین سهم را به خود اختصاص داد.
شرکت آلفابت همزمان با این رشد، از تصمیم خود برای افزایش سرمایهگذاری سالانه تا سقف ۸۵ میلیارد دلار خبر داد. این رقم نسبت به برآورد قبلی، ۱۰ میلیارد دلار افزایش داشته و نشاندهنده تلاش گوگل برای رقابت با شرکتهایی نظیر OpenAI و متا در زمینه ساخت و توسعه مراکز داده عظیم است.
آنت اشکنازی، مدیر مالی آلفابت، در جریان کنفرانس گزارش مالی سهماهه دوم توضیح داد: «این چشمانداز جدید منعکسکننده سرمایهگذاری بیشتر در سرورها، زمان تحویل تجهیزات و تسریع در ساخت دیتاسنترها است؛ تمام این موارد عمدتاً برای پاسخگویی به تقاضای روبهافزایش مشتریان فضای ابری است.»
همچنین پیچای به رشد قابل توجه استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی گوگل اشاره کرد. به گفته وی، AI Overviews هماکنون بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال ماهانه در بیش از ۲۰۰ کشور و با ۴۰ زبان دارد. AI Mode نیز در ایالات متحده و هند، بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر ماهانه را به خود جذب کرده است.
وی بیان کرد: «ما شاهد آن هستیم که ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی باعث افزایش میزان جستوجو توسط کاربران شدهاند، چرا که آنها درمییابند سرویس جستوجو میتواند نیازهای بیشتری را برآورده کند. این مسئله بهویژه در میان کاربران جوانتر مشهود است.»
بر اساس اعلام شرکت، اپلیکیشن Gemini نیز با ۴۵۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، رشد قابل توجهی را تجربه کرده و تعداد درخواستهای روزانه به این سیستم در سهماهه دوم، بیش از ۵۰ درصد نسبت به سهماهه قبل افزایش یافته است.

در کنار رشد مالی، سهماهه دوم سال شاهد برگزاری رویداد توسعهدهندگان Google I/O بود؛ رویدادی که تمرکز ویژهای بر هوش مصنوعی داشت. گوگل در این مراسم، مجموعهای از قابلیتهای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی را رونمایی کرد، که از جمله مهمترین آنها میتوان به عرضه AI Mode در بخش جستوجو (که با واکنش منفی برخی ناشران رسانهای به عنوان «سرقت» روبهرو شد)، بهروزرسانی مدلهای تولید تصویر و ویدیو، ادغام Gemini در مرورگر کروم و ارتقای سیستم پاسخدهی هوشمند در جیمیل اشاره کرد. همچنین گوگل قبل از این رویداد، مراسمی ویژه برای اندروید برگزار کرد و نسخه ۱۶ این سیستمعامل را با طراحی تازه و جوانپسند معرفی نمود.
در کنار این تحولات، شرکت گوگل همچنان در انتظار صدور رأی نهایی در پرونده ضدانحصار وزارت دادگستری ایالات متحده است. سال گذشته یک قاضی فدرال اعلام کرد که گوگل در بازار جستوجوگری اینترنتی، جایگاه انحصارطلبانه دارد و در صورت تأیید نهایی، ممکن است این شرکت به اجبار تجزیه شود. برخی گزارشها حاکی از آن است که شرکتهایی علاقهمند به خرید بخشهایی مانند مرورگر کروم هستند.
همچنین شرکت گوگل در پایان این سهماهه پس از نزدیک به یک دهه، از تغییر لوگوی نمادین “G” خود خبر داد؛ اقدامی که از نظر بسیاری، نشانهای از ورود این شرکت به عصر جدیدی با محوریت هوش مصنوعی تلقی میشود.