مدیاتک در جهت بهینهسازی Gemini Nano برای تراشههای دیمنسیتی 9300 و دیمنسیتی 8300 با گوگل همکاری میکند.
بهگزارش تکناک، مدیاتک، شرکت پیشرو درزمینه تولید نیمهرساناها، برای ارتقای قابلیتهای هوش مصنوعی (AI) در گوشیهای هوشمند مجهز به تراشههای دیمنسیتی 9300 و دیمنسیتی 8300 خود، با گوگل همکاری کرده است.
گیزموچاینا مینویسد که این همکاری بر بهینهسازی مدل زبان بزرگ (LLM) گوگل به نام Gemini Nano تمرکز دارد. Gemini Nano برای استفاده در دستگاههای موبایل طراحی شده است و این بهینهسازی با هدف عملکرد کارآمدتر این مدل روی پردازندههای مدیاتک انجام میشود.
بسیاری از گوشیهای هوشمند برای انجام وظایف پیچیده هوش مصنوعی به راهحلهای مبتنیبر ابر متکی هستند. بهینهسازی Gemini Nano برای این تراشههای دیمنسیتی به گوشیها امکان میدهد تا پردازش بیشتری از هوش مصنوعی را مستقیماً روی دستگاه انجام دهند.
این رویکرد مزایای متعددی ارائه میدهد؛ ازجمله حفظ حریم خصوصی بهتر، پروتکل امنیتی بهبودیافته، قابلیت اطمینان بیشتر، کاهش تأخیر (زمان پاسخگویی سریعتر) و توانایی عملکرد حتی با اتصال محدود به اینترنت.
درحالحاضر، تنها تعداد محدودی از گوشیهای هوشمند به پردازندههای مدیاتک دیمنسیتی 9300 و دیمنسیتی 8300 مجهز شدهاند. Dimensity 9300 تراشهای پرچمدار است؛ بنابراین، آن را در گوشیهای پرچمدار خواهید یافت. درحالیکه Dimensity 8300 تراشهای میانرده است.
دستگاههایی که از این پردازندهها استفاده میکنند، عبارتاند از:
Chipset | Smartphones |
دیمنسیتی 9300 | ویوو X100، اوپو فایند X7، تکنو فانتوم V2 فولد و آیکو نئو 9 پرو |
دیمنسیتی 8300 | اوپو رینو 12 و شیائومی ردمی K70E و پوکو X6 پرو 5G |
علاوهبراین، مدیاتک و گوگل بستهای نرمافزاری (APK) را برای اجرای Gemini Nano روی تراشههای Dimensity 8300 و 9300 Dimensity منتشر خواهند کرد تا سازگاری با این مدل را گسترش دهند. این کار استقرار برنامههای کاربردی Gemini Nano را برای توسعهدهندگان و تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند آسانتر میکند.
با پیوستن مدیاتک به جنبش هوش مصنوعی، دیگر ویژگیهای قدرتمند هوش مصنوعی گوگل به بخشهای منتخب به تراشههای کوالکام و سامسونگ و گوگل محدود نخواهد شد. این امر باعث گسترش دسترسی به قابلیتهای پیشرفته هوش مصنوعی در طیف وسیعتری از گوشیهای هوشمند میشود.
همچنین، تأکید بر تراشه دیمنسیتی 8300 بدینمعنی است که بهزودی، حتی دستگاههای میانرده مقرونبهصرفه نیز میتوانند از تجربیات پیشرفته هوش مصنوعی روی دستگاه لذت ببرند. این امر نویدبخش گسترش دسترسی به قابلیتهای هوش مصنوعی در طیف وسیعتری از گوشیهای هوشمند و مقرونبهصرفهترشدن این فناوری است.