تحقیقات جدید نشان میدهند که در صورت ادامه تغییرات اقلیمی، یک سوم از گونههای کنونی حیوانی تا پایان قرن 21 منقرض خواهند شد.
به گزارش تکناک، در تحقیقی که در مجله Science منتشر شده، مارک اوربان، زیستشناس در دانشگاه کنتیکت بررسی کرده است که 485 مطالعه در 30 سال گذشته چگونه نشان دادهاند که گونهها میتوانند با تغییرات اقلیمی سازگار شوند.
انتشار گازهای گلخانهای از سوی انسان باعث گرم شدن جو و آب دریاها شده است. این افزایش دما باعث تغییرات غیرقابل پیشبینی در وضعیت آب و هوا میشود. علاوه بر گرمتر شدن، بعضی مناطق مرطوبتر و برخی خشکتر خواهند شد.
همچنین انتظار میرود که جهان با آبوهوای شدیدتری مثل خشکسالی، طوفانهای رعد و برق، گردبادها و طوفانهای برفی روبهرو شود.
این تغییرات فشار زیادی به گونههایی وارد میکند که نمیتوانند محیط خود را مانند انسانها کنترل کنند و بسیاری از آنها در معرض خطر قرار میگیرند.

اوربان در این تحقیق جدید، 485 مقاله که درباره توانایی گونهها برای بقا در برابر تغییرات محیطی بودند، بررسی کرده است.
او سپس این دادهها را با پیشبینیهای مربوط به افزایش دما مقایسه و مشخص کرده است که چه تغییراتی امکان دارد در مناطق مختلف رخ بدهد.
در نهایت، او برآوردهایی درباره احتمال بقای هر گونه بر اساس محل زندگی و توانایی آن برای سازگاری یا مهاجرت انجام داد.
او متوجه شد که اگر دمای کره زمین تا پایان قرن ۵.۴ درجه سانتیگراد افزایش یابد (بدترین حالت)، به احتمال زیاد یک سوم از گونههای زنده امروزی منقرض خواهند شد.
همچنین اوربان گفت که ممکن است برخی گونهها بهطور زنجیرهای منقرض شوند، به عنوان مثال یک حیوان کوچک از بین میرود و بعد حیوانی که از آن تغذیه میکرد هم منقرض میشود. او تصریح کرد که بعضی گروهها، مثل دوزیستان، بیشتر در معرض خطر انقراض قرار دارند.