متا میلیاردها دلار در پروژه واتروورث، شبکه کابل زیردریایی جدید به طول ۵۰,۰۰۰ کیلومتر سرمایهگذاری کرده است.
به گزارش تکناک، متا، غول فناوری آمریکایی، به تازگی از پروژه جدید خود به نام واتروورث پرده برداشته است. این پروژه شامل راهاندازی شبکه کابل زیرآب ۵۰,۰۰۰ کیلومتری است که بهعنوان طولانیترین سیستم کابل زیرآب در جهان شناخته خواهد شد. هدف این پروژه تغییر زیرساختهای اینترنت در سطح جهانی و ایجاد ارتباطات پرسرعت و پایدار در سرتاسر جهان است.
پروژه واتروورث که پنج قاره را به یکدیگر متصل میکند، قرار است ارتباطات حیاتی با کشورهای مهم مانند ایالات متحده، برزیل، هند، آفریقایجنوبی و دیگر بازارهای استراتژیک برقرار کند. متا در این پروژه قصد دارد نقش خود را در تسهیل رشد دیجیتال در کشورهای مختلف و گسترش خدمات هوش مصنوعی بهصورت جهانی به نمایش بگذارد.
به نقل از نئووین، پروژه جدید مذکور با بیانیه مشترک اخیر ایالات متحده و هند همخوانی دارد که شامل تعهدات برای همکاری درزمینه فناوریهای زیرآب است و به مشارکت مالی هند در این پروژه نیز اشاره میکند.
گایا ناگاراجان، معاون رئیس مهندسی متا و الکسهندرا ایمه، رئیس جهانی سرمایهگذاریهای شبکه متا، با انتشار بیانیهای اهداف پروژه واتروورث را تشریح کردهاند. آنها تأکید کردند که این پروژه با گشایش سه کریدور جدید اقیانوسی، خواهد توانست مقیاس و قابلیت اطمینان بزرگراههای دیجیتال جهان را تقویت و نوآوریهای هوش مصنوعی را در سطح جهانی تسریع کند.
کابلهای زیرآب همچون پروژه واتروورث، از ستونهای فقرات زیرساختهای دیجیتال جهانی به شمار میروند. این کابلها بیش از ۹۵ درصد از ترافیک بینقارهای را در اقیانوسهای جهان جابهجا و ارتباطات دیجیتال، تجربههای ویدئویی، تراکنشهای آنلاین و سایر خدمات دیجیتال را بهطور یکپارچه ممکن میکند.
![پروژه واتروورث که پنج قاره را به یکدیگر متصل میکند، قرار است ارتباطات حیاتی با کشورهای کلیدی مانند ایالات متحده، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و دیگر بازارهای استراتژیک برقرار کند](https://technoc.ir/wp-content/smush-webp/2025/02/2-37-1024x576.jpg.webp)
پروژه واتروورث با سرمایهگذاری چندمیلیارددلاری و طی چندین سال، قصد دارد سه کریدور جدید اقیانوسی با اتصال پرسرعت ایجاد کند و برای توسعه نوآوریهای هوش مصنوعی در سطح جهانی از ظرفیتهای فراوان بهره ببرد.
این کابل از فناوری پیشرفته ۲۴ جفت فیبر نوری استفاده خواهد کرد که ظرفیت شبکه را به حداکثر خواهد رساند و از روشهای نوین مسیریابی نیز بهره خواهد برد. علاوهبر این، متا بهمنظور کاهش خطاهای احتمالی و افزایش تابآوری شبکه، کابلها را در عمقهای ۷۰۰۰ متری در دریاهای عمیق نصب و از روشهای پیشرفته دفن در مناطق ساحلی با ریسک زیاد استفاده خواهد کرد.
پیشاز این، متا در ۱۶ پروژه کابل زیرآب شریک بوده است؛ ازجمله کابل 2Africa، اما پروژه واتروورث اولین پروژه کاملاً متعلق به این شرکت خواهد بود که از ابتدا تا انتها تحت مالکیت متا قرار دارد. پروژه واتروورث میتواند تحولی عظیم در زیرساختهای دیجیتال جهانی ایجاد و امکان رشد و پیشرفت سریعتر خدمات مبتنیبر هوش مصنوعی و دیگر فناوریهای نوین را فراهم کند.