مراکش قصد دارد ممنوعیت طولانیمدت خود بر بیت کوین و ارزهای دیجیتال را لغو کند. این تغییر رویکرد نشاندهنده تحولی فراگیر در سیاست مالی این کشور است.
به گزارش تکناک، عبداللطیف جواهری، رئیس بانک مرکزی مراکش (بانک المغرب)، اعلام کرد که پیشنویس قانونی برای تنظیمگری داراییهای دیجیتال در مراکش در مراحل نهایی تصویب قرار دارد.
به نقل از بیتکوینیست، از سال ۲۰۱۷، ارزهای دیجیتال در مراکش بهدلیل نگرانیهایی درباره ریسکهای مالی و نوسانهای بازار ممنوع شده بود. با وجود این ممنوعیت، استفاده از بیتکوین و ارزهای دیجیتال بهصورت غیررسمی ادامه یافت و طبق برآوردها، حدود ۴/۹ درصد از جمعیت مراکش معادل ۱/۹ میلیون نفر، در سال ۲۰۲۲ داراییهای دیجیتال داشتند.
مراکش از کشورهای پیشرو در پذیرش ارزهای دیجیتال به شمار میرود و طبق گزارشها در سال ۲۰۲۳، پساز نیجریه، دومین کشور در آفریقا ازنظر استفاده از ارزهای دیجیتال است. تصمیم بانک مرکزی مراکش برای قانونگذاری رمزارزها بهجای ممنوعیت آن، نشاندهنده شناخت مزیتهای فناوریهای نوین نزد مقامهای مراکشی است. جواهری تأکید کرد که بانک المغرب در حال بررسی توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است.
رئيس بانک مرکزی مراکش میگوید:
مانند بسیاری از کشورها در سراسر جهان، در حال بررسی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی هستیم و میخواهیم بدانیم تا چه حد این نوع جدید از ارز میتواند به تحقق اهداف سیاستگذاری عمومی، بهویژه در زمینه شمول مالی به ما کمک کند.
سیر تحولی مراکش از ممنوعیت کامل به پذیرش ارزهای دیجیتال رویکردی حسابشده بوده است. در مارس ۲۰۲۲، مقامهای مراکشی با صندوق بینالمللی پول (IMF)، بانک جهانی و بانکهای مرکزی سوئد، فرانسه و سوئیس برای مطالعه رویکردهای قانونگذاری آنها در قبال رمزارزها همکاری مشترکی را شکل دادند.
در ژوئن ۲۰۲۲، بانک مرکزی مراکش از برنامهریزی برای تدوین لایحه قانونگذاری ارزهای دیجیتال خبر داد که این اقدام نقطه عطفی در تغییر موضع سختگیرانه قبلی این بانک به شمار میرفت.