تحقیقات جدید دانشگاه سوری (University of Surrey) نشان میدهد که کاهش مصرف کربوهیدراتها، حتی بدون کاهش کالری، میتواند همان مزایای متابولیکی رژیم فستینگ را به همراه داشته باشد.
به گزارش تکناک، رژیم فستینگ، که معمولاً با محدودیت شدید کالری همراه است، در سالهای اخیر محبوب شده؛ اما ممکن است به دلیل یافتههای جدید، جای خود را به روشهای سادهتر و پایدارتری بدهد.
فهرست مطالب
یافتههای کلیدی این مطالعه
در این پژوهش، بزرگسالان ۲۰ تا ۶۵ ساله که دچار اضافهوزن یا چاقی بودند، تحت سه رژیم غذایی متفاوت طی یک روز قرار گرفتند:
- رژیم غذایی استاندارد با میزان معمول کربوهیدرات
- رژیم کمکربوهیدرات با کالری عادی
- رژیم کمکربوهیدرات همراه با کاهش شدید کالری
نتیجه چه بود؟
در هر دو رژیم کمکربوهیدرات چه با کالری معمول و چه با کالری کاهشیافته، بهبودهای قابلتوجهی در شاخصهای متابولیکی مشاهده شد. شرکتکنندگان توانستند چربی موجود در وعده غذایی پرچرب را بهتر پردازش کنند و سطح تریگلیسرید خون آنها کاهش یافت؛ که این مسئله، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.

تغییر سوخت بدن: چربیسوزی بهجای قندسوزی
این رژیمها همچنین باعث تغییر متابولیسم بدن از مصرف قند به سوزاندن چربی برای تولید انرژی شدند که اثری مشابه آنچه در رژیم فستینگ دیده میشود، میباشد.
دکتر آدام کالینز، استاد تغذیه و یکی از پژوهشگران این مطالعه، میگوید: ما به این نتیجه رسیدیم که فقط با کاهش مصرف کربوهیدرات، بدون نیاز به محدودیت شدید کالری، میتوانیم به بسیاری از مزایای متابولیک رژیم فستینگ دست پیدا کنیم.
این یافتهها نشان میدهد که کاهش دورهای مصرف کربوهیدرات میتواند راهکاری در دسترستر و پایدارتری برای بهبود سلامت متابولیکی باشد.
تأثیرات بلندمدت
این تحقیق که در مجله علمی European Journal of Nutrition منتشر شده، همچنین نشان داد که اگرچه شرکتکنندگان در روزهایی که کمتر کربوهیدرات میخوردند، احساس گرسنگی بیشتری داشتند، این احساس باعث پرخوری در روزهای بعدی نشد. این موضوع میتواند نشاندهنده سازگاری بدن با کاهش مصرف کربوهیدراتها و آسانتر شدن پایبندی به این نوع رژیم در بلندمدت باشد.
امیدی نو برای دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی
این تحقیق دیدگاه جدیدی در زمینه مداخلات تغذیهای برای سلامت ارائه میدهد و میتواند در مدیریت بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و چاقی بسیار مؤثر باشد.