سیستمعامل چینی و متنباز openKylin ویژگیهای هوش مصنوعی جدیدی به کامپیوترهای هوش مصنوعی محبوب این روزها اضافه میکند.
بهگزارش تکناک، امروزه هوش مصنوعی و کامپیوتر هوش مصنوعی نهتنها در ایالات متحده و اروپا، بلکه در چین دو اصطلاح پرطرفدار هستند. کشور چین اخیراً سیستمعاملی به نام openKylin را برای کامپیوترهای هوش مصنوعی توسعه داده است. openKylin سیستمعامل متنباز مبتنیبر لینوکس است که تعدادی از شرکتهای چینی ازجمله Hygon و Phytium از آن پشتیبانی میکنند. سازندگان کامپیوتر چینی به ورود به بازار کامپیوترهای هوش مصنوعی علاقهمندند؛ اما ویندوز همچنان پرکاربردترین سیستمعامل در چین است.
تامزهاردور مینویسد نسخهی جدید openKylin که چند روز پیش منتشر شد، عمیقاً با هوش مصنوعی ادغام شده و از مدلهای زبانی بزرگ محلی (LLM) و دستیار هوش مصنوعی و تولید متن به تصویر پشتیبانی میکند. openKylin میخواهد وارد کامپیوترهای هوش مصنوعی شود تا تقاضا برای کامپیوترها را دوباره افزایش دهد. این شرکت میگوید که ادغام هوش مصنوعی بهمنظور افزایش کارایی و تجربهی کاربری برای کسانی طراحی شده است که از سیستمعاملهای داخلی استفاده میکنند.
کامپیوترهای هوش مصنوعی معمولاً به پردازندههای پیشرفتهای مجهز هستند که بهجای اتکا به پردازش ابری، وظایف هوش مصنوعی مولد را بهصورت محلی میتوانند انجام دهند. مشخص نیست که چگونه این سیستمعامل قرار است بارهای کاری هوش مصنوعی را تسریع ببخشد و آیا میتواند از قابلیتهای هوش مصنوعی داخلی پردازنده استفاده کند یا خیر.
همچنین، درحالیکه کامپیوترهای شخصی دارای برچسب کوپایلت پلاس مایکروسافت به واحدهای پردازش عصبی نیاز دارند که حداقل ۴۰ تریلیون عملیات در ثانیه (TOPS) را بتوانند انجام دهند، مشخص نیست که openKylin الزامات عملکردی برای CPU یا NPU دارد یا خیر.
شرکت لنوو چین را بهدلیل الزامات محلیسازی دادهها بهعنوان بازاری منحصربهفرد برای کامپیوترهای هوش مصنوعی میبیند؛ بنابراین، ممکن است فرضیهی openKylin مبنیبر اینکه میتواند با قابلیتهای هوش مصنوعی در چین رشد کند، درست باشد.
اخیراً روزنامهی دولتی چین، Science and Technology Daily، نسخهی تقویتشده با هوش مصنوعی openKylin را امن و پایدار و قابلکنترل توصیف کرد. این بدیندلیل است که برخلاف ویندوز، ۳۸۷۶ نفر توسعهدهنده از ۲۷۱ شرکت مختلف openKylin را کاملاً در چین توسعه دادهاند.
openKylin شبیه به مایکروسافت ویندوز است و بخشی از تلاش چین برای کاهش وابستگی به سیستمعاملهای خارجی و بهطورکلی فناوری آمریکایی است. با وجود این تلاشها، سیستمعاملهای داخلی نتوانستهاند جذابیت درخورتوجهی ایجاد کنند و طبق گفتهی StatCounter، ویندوز با تقریباً ۸۰ درصد از بازار در ژوئن ۲۰۲۴، همچنان سیستمعامل غالب در چین است.