Rocket Lab برای اولین ماموریت خصوصی به زهره آماده می شود

Rocket Lab برای اولین ماموریت خصوصی به زهره آماده می شود

در حالی که برای چندین دهه مریخ بیشترین توجه را به خود اختصاص داده است، در سال های اخیر دانشمندان سیاره شناسی مقر بررسی‌های خود را بر دیگر همسایه ما یعنی زهره قرار داده اند.

به گزارش تک ناک، این سیاره عجیب با دماهای بالای جهنمی و فشار سطحی باورنکردنی خود، محل دو ماموریت آتی ناسا و یک ماموریت آژانس فضایی اروپا در دهه آینده خواهد بود. به این ماموریت‌های آژانس شرکت Rocket Lab نیز که یک شرکت خصوصی از نیوزلند است، خواهد پیوست.

Rocket Lab اخیراً جزئیات بیشتری از مأموریت برنامه ریزی شده خود به زهره (ونوس) را در نشریه ای در مجله Aerospace به اشتراک گذاشته است. پرتابی که در سال 2023برنامه ریزی شده است، اولین اعزام خصوصی به ناهید، با استفاده از موشک الکترون و فضاپیمای فوتون این شرکت خواهد بود.

هدف این ماموریت بررسی امکان حیات در میان ابرهای متراکم ناهید است. این موضوع در سال 2020 طی مطالعه‌ای که نشان داد، ممکن است فسفین، یک شاخص بالقوه حیات، در ابرهای ونوس وجود داشته باشد، مورد توجه بین المللی قرار گرفت.با این حال، تحقیقات بعدی نشان داد که این نشانگر احتمالا فقط دی اکسید گوگرد، یک گاز معمولی که ارتباط خاصی با وجود حیات ندارد، است. با این حال، پتانسیل وجود حیات میکروسکوپی در ناهید مدت‌ها مورد بحث بوده است، زیرا زمانی این سیاره شبیه به زمین بوده است.

Rocket Lab، یک کاوشگر با ابزار ابرسنج فلورسانس خودکار را به مدار اطراف ناهید می فرستد تا جو آن را بررسی کرده و داده هایی در مورد اینکه ابرهای موجود از چه موادی تشکیل شده اند، جمع آوری کند.

موشک الکترونی در ماه می 2023 پرتاب و فضاپیمای فوتونی را به مدار زمین می برد، سپس فضاپیما جدا شده و به سمت ناهید می‌رود. هنگامی که در اکتبر 2023 به مدار برسد، کاوشگر را مستقر ودر جو فرو می رود .سپس، داده ها را به زمین ارسال می کند. این طرح مشابه ماموریت داوینچی ناسا به ناهید است که شامل ارسال یک کاوشگر از طریق جو سیاره نیز می شود، اگرچه آن کاوشگر ابزارهای گسترده تری مانند طیف سنج و دوربین خواهد داشت.

این ماموریت اولین فرصت برای کاوش مستقیم ذرات ابر زهره در نزدیک به چهار دهه گذشته است. پژوهشگران Lab Rocket در این نشریه عنوان کردند،که حتی با وجود محدودیت جرم و سرعت داده و زمان محدود در جو ناهید، پیشرفت علمی امکان پذیر است و “اهداف کلی علمی این مأموریت زهره، جستجوی شواهدی از زندگی یا قابلیت سکونت در ابرهای زهره است.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram