طبق تازهترین گزارشها، تراشهی جدید اسنپدراگون ۸ نسل ۴ کوالکام از دو هستهی پرقدرت با فرکانس ۴ گیگاهرتز و پردازندهی گرافیکی آدرنو ۸۳۰ بهره میبرد.
بهگزارش تکناک، علاقهمندان به دنیای فناوری منتظرند تا ببیند که سامسونگ بهجای استفاده از پردازندهی اگزینوس ۲۵۰۰، از پردازندهی گرانتر اسنپدراگون ۸ نسل ۴ کوالکام در ساخت سری گلکسی S25 استفاده و درزمینهی سرعت پردازش با آیفون ۱۶ پرو مکس رقابت خواهد کرد یا نه.
مدتی پیش، این تراشهی معرفینشده با امتیاز ۸,۸۴۰ در بخش آزمون چندهستهای در بنچمارک گیکبنچ مشاهده شد که آن را به سریعترین SoC تاریخ کوالکام تبدیل و با پردازندهی سری A اپل رقابت میکند. اکنون، مشخصات رسمی این پردازنده پیش از معرفی رسمی منتشر شده است.
فهرست مطالب
انواع تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۴
Wccftech مینویسد که بهتازگی تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ برای اولینبار در بنچمارک گیکبنچ ظاهر شده است. این تراشه امتیاز ۲,۸۸۴ را در بخش آزمون تکهستهای و امتیاز ۸,۸۴۰ را در بخش آزمون چندهستهای کسب کرده است. بااینحال، امتیاز بنچمارک تنها معیار مهم برای این پردازنده نیست. برگهی مشخصات تازهفاششده، جزئیات بیشتری از آن چیزی را ارائه میدهد که میتوانیم از نسل بعدی پردازندهی پرچمدار کوالکام انتظار داشته باشیم.
بهنوشتهی SmartPrix، دو نسخه از تراشهی جدید پرچمدار کوالکام وجود دارد: یکی نسخهی استاندارد با نام SM8750 و دیگری نسخهی قویتر با نام SM8750P. نسخهی دوم نسخهی ارتقایافتهی این تراشه خواهد بود. تراشهی استاندارد در تولید گوشیهای پرچمدار شرکتهایی مانند ویوو، شیائومی، اوپو، آنر، وانپلاس و حتی ایسوس استفاده خواهد شد.
همچنین، نسخهی قویتر منحصراً برای مدل گلکسی S25 اولترا سامسونگ باقی خواهد ماند. بااینحال، ممکن است در آینده مدلهای پرچمدار دیگری نیز از این تراشهی قدرتمند استفاده کنند.
مشخصات اصلی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ کوالکام
طبق جدول مشخصات فاششده، تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ با استفاده از لیتوگرافی پیشرفته ۳ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد. این تراشه روی بهرهوری تأکید میکند؛ زیرا ترانزیستورها با تراکم بیشتری بستهبندی شدهاند و عملکرد را بهبود میبخشند. یکی دیگر از عناصر مهم این تراشه، هستههای پردازندهی سفارشی اوریون (Oryon) کوالکام است که برای اولینبار در لپتاپهای اسنپدراگون X الیت و پلاس ارائه شد.
چیپست جدید کوالکام به دو هستهی پربازده با فرکانس ۴ گیگاهرتز و شش هستهی کممصرف با فرکانس ۲/۸ گیگاهرتز مجهز خواهد بود. این چیپست از پردازندهی گرافیکی قدرتمند آدرنو ۸۳۰ و مودم فست کانکت ۷۹۰۰ برای پشتیبانی از وایفای ۷ و بلوتوث ۵/۴ و پردازندهی تصویر پیشرفتهی اسپکترا کوالکام برای ارتقای قابلیتهای دوربین بهره خواهد برد.
پردازندهی مذکور با کمک هاب حسگر کوالکام (QSH) قابلیتهای هوش مصنوعی پیشگامانهای را بهارمغان خواهد آورد که به ارائهی ویژگیهایی مانند زیرسیستم هوش مصنوعی کممصرف (LPAI) کمک خواهد کرد.
باتوجهبه مشخصات فاششده، اکنون تصویر روشنی از چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۴ دردسترس داریم که بر بهبود کارایی و افزایش عملکرد درمقایسهبا پردازندهی قبلی تمرکز دارد. انتظار میرود این سیستمرویچیپ ماه اکتبر در رویداد Summit 2024 رونمایی شود. بااینحال، شایعات حاکی از آن است که شیائومی ۱۵ ممکن است اولین گوشی هوشمندی باشد که به آن مجهز خواهد شد.