شرکت Topaz Labs از مدل هوش مصنوعی جدیدی به نام Project Starlight رونمایی کرد که میتواند ویدیوهای قدیمی و کمکیفیت را به صورت آنی بازسازی و به وضوح بالا ارتقا دهد.
به گزارش تکناک، این فناوری قادر است کیفیت ویدیوهای ضبطشده خانگی و آرشیوی را که در طول زمان افت کردهاند، بدون نیاز به ورودیهای دستی بهبود بخشد. هوش مصنوعی Project Starlight نخستین مدل انتشار طراحیشده برای بازسازی ویدیوها به حساب میآید، که بدون دخالت کاربر، فریمهای ویدیو را اصلاح میکند.
شرکت Topaz Labs، توسعهدهنده نرمافزارهای پیشرفته پردازش تصویر، اعلام کرده است که این مدل بر پایه معماری جدیدی توسعه یافته است و بیش از ۶ میلیارد پارامتر دارد. این مدل برای پردازش، از جدیدترین سختافزارهای انویدیا بهره میبرد.
برای مقایسه، مدل GPT-4o که در می ۲۰۲۴ توسط OpenAI معرفی شد و قابلیت پردازش متن، صوت، تصویر و ویدیو را دارد، نیازمند ۸ میلیارد پارامتر است.
شرکت Topaz Labs وعده داده است که این مدل قادر خواهد بود «جزئیات را با دقت بازسازی کند» و «بازیابی جزئیات بینظیری را همراه با یکنواختی زمانی» ارائه دهد.
این ویژگی به Project Starlight امکان میدهد چندین فریم را پردازش کند و بدون ایجاد مصنوعات حرکتی یا ناسازگاری میان فریمها، ویدیوها را به صورت یکپارچه بازسازی نماید.
![مدل هوش مصنوعی Project Starlight برای بازسازی ویدیوهای قدیمی معرفی شد](https://technoc.ir/wp-content/uploads/2025/02/Project-Starlight-1024x683.jpeg)
مدلهای انتشار با بررسی یک تصویر باکیفیت و افزودن تدریجی نویز، نحوه تخریب آن را یاد میگیرند و سپس این فرایند را معکوس میکنند تا نسخه اولیه تصویر را بازسازی کنند.
مدل هوش مصنوعی Project Starlight قادر است به صورت خودکار حذف نویز، کاهش تاری، ارتقای وضوح و هموارسازی لبههای تصویر را انجام دهد. این ویژگی نشان میدهد که کاربران بدون نیاز به دانش تخصصی ویرایش ویدیو، میتوانند از این مدل استفاده کنند.
شرکت Topaz Labs بیش از دو دهه در حوزه توسعه نرمافزارهای پردازش تصویر فعالیت دارد و ابزارهای پیشرفتهای را برای ویرایش و ارتقای کیفیت عکس و ویدیو ارائه کرده است. در سال ۲۰۲۰، یک یوتیوبر با استفاده از ابزار Gigapixel AI و سایر محصولات این شرکت، یک فیلم صامت کلاسیک از اواسط دهه ۱۸۹۰ را با وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه بازسازی و منتشر کرد.
فرایند احیای ویدیوهای قدیمی شامل چندین مرحله است، که از جمله آنها میتوان به افزایش وضوح، تصحیح و درجهبندی رنگ، درج فریمهای میانیابیشده، ترمیم آسیبها و بازیابی صدا اشاره کرد.
در حال حاضر، ابزارهای هوش مصنوعی برای این فرایندها در دسترس هستند، اما همچنان برای دستیابی به بهترین نتیجه، نظارت انسانی ضروری است.
هوش مصنوعی Project Starlight در نمونههای ارائهشده عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. کلیپهایی شامل یک فضانورد و یک طوطی قرمز، کیفیت بالایی در بازسازی جزئیات داشتهاند.
با وجود این، در برخی ویدیوها مانند یک کلیپ مسابقه بوکس، فریمهایی با وضوح پایین مشاهده شده است، که حالتی شبیه به نقاشیهای محو دارند. این نقص، مشابه مشکلات برخی مدلهای قدیمیتر تولید ویدیو با هوش مصنوعی است.
شرکت Topaz Labs اعلام کرده است که کاربران میتوانند ویدیوهای ۱۰ ثانیهای را به صورت رایگان بازسازی کنند. برای ویدیوهایی با حداکثر ۵ دقیقه، وضوح خروجی به ۱۰۸۰p محدود خواهد بود و برای استفاده از آن، کاربران نیاز به خرید اعتبار دارند. نسخه سازمانی این مدل از ویدیوهای طولانیتر و وضوحهای بالاتر پشتیبانی خواهد کرد.
هنوز مشخص نیست که آیا Project Starlight به صورت محلی اجرا خواهد شد، یا در سایر نرمافزارهای این شرکت ادغام میشود. شرکت Topaz Labs هنوز درباره امکان پردازش آفلاین یا ادغام مدل در اپلیکیشنهای دیگر خود اطلاعاتی منتشر نکرده است.