شرکت اوپو در کنفرانس Google Cloud Next 2025 با معرفی پروژههای جدید و همکاری با گوگل، چشمانداز خود را در حوزه هوش مصنوعی عاملمحور ترسیم کرد.
به گزارش تکناک، این کنفرانس که به صورت سالانه از سوی گوگل برگزار میشود، ویترینی برای جدیدترین فناوریها، محصولات و خدمات ابری این شرکت است. امسال نیز مطابق انتظار، مجموعهای از اعلامیهها و همکاریهای مهم در حوزه هوش مصنوعی منتشر شد. که از جمله مهمترین آنها، همکاری اوپو و گوگل بود.
شرکت اوپو در این رویداد با تمرکز بر مفهوم نوین Agentic AI، چشمانداز آینده خود را نشان داد. این رویکرد جدید، تحولی در کارکرد سیستمهای هوشمند به حساب میآید؛ جایی که فقط به اجرای فرامین ساده یا تولید محتوا اکتفا نمیشود، بلکه سیستم میتواند به طور خودکار محیط اطراف خود را درک کند، اهدافی تعیین نماید، برنامهریزی کند و وظایف را انجام دهد، از بازخوردها بیاموزد و متناسب با شرایط، رفتار خود را تغییر دهد و تمام این موارد با کمترین میزان دخالت انسانی انجام میشوند.
جیسون لیائو، رئیس مؤسسه تحقیقات اوپو در سخنرانی خود گفت:
«تمرکز ما همیشه بر کاربر بوده و هدف ما روشن است، که پیشتازی در تجربه کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی است. ما با همکاری راهبردی با شرکتهایی مانند Google Cloud، به دنبال ارتقای پیوسته قابلیتهای هوش مصنوعی و ارائه تجربهای نوآورانه برای کاربران خود هستیم.»
در همین راستا، اوپو از ابزار جدیدی به نام AI Search رونمایی کرد، که با تکیه بر توان پردازشی Google Cloud توسعه یافته است و جستوجو در میان اسناد پیچیده را با استفاده از پرسشهای طبیعی و ساده ممکن میسازد. این ابزار، گام مهمی در جهت سادهسازی تعامل کاربران با اطلاعات و اسناد پیچیده است.

علاوه بر این، اوپو دستاوردهای جدید خود را در سه حوزه کلیدی معرفی کرد، که شامل بهرهوری (AI Productivity)، خلاقیت (AI Creativity) و تصویربرداری (AI Imaging) بود. این شرکت اعلام کرد که در حال توسعه مرحله جدیدی از مسیر هوش مصنوعی عاملمحور است و قصد دارد تجربیات شخصیسازیشده و هوشمندانهتری را به کاربران ارائه دهد.
یکی از مهمترین پروژههای اوپو در این مسیر، توسعه «سیستم دانش کاربر» است. این سیستم با هدف یکپارچهسازی دادههای پراکنده کاربران طراحی شده است و با یادگیری علایق، رفتارها و حافظههای کاربران، زمینهساز تعاملات دقیقتر و هدفمندتر خواهد بود. به گفته مسئولان اوپو، این پروژه گام مهمی در مسیر تحقق سیستمعاملهای مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب میشود.
این تحولات یادآور اقداماتی مشابه از سوی سایر بازیگران بزرگ بازار مانند: گوگل، سامسونگ و اپل است. سال گذشته، گوگل مدل Gemini 2.0 را معرفی کرد، که با قابلیتهایی نظیر استدلال، برنامهریزی و حافظه، عملکردی مشابه یک دستیار شخصی داشت. اپل نیز Siri 2.0 را معرفی کرده بود که قرار است در آینده با یادگیری پیشرفته و تعامل بهتر با اپلیکیشنهای جانبی عرضه شود.
شرکت اوپو همزمان با تمرکز بر هوش مصنوعی عاملمحور، ابتدای سال جاری نیز از سیستم امنیتی جدیدی تحت عنوان AI Private Computing Cloud پردهبرداری کرد. این سیستم با استفاده از فناوری Confidential Computing گوگل، بستری امن برای پردازش دادههای هوش مصنوعی فراهم میکند و با رمزگذاری سرتاسری، تضمین میکند که تمام تعاملات کاربران با سیستمهای هوشمند در فضایی کاملاً خصوصی انجام شود.
همچنین این شرکت با رونمایی از گوشی پرچمدار جدید خود، Find X8 Ultra، گام دیگری در مسیر پیادهسازی قابلیتهای هوش مصنوعی در محصولات خود برداشت. اوپو اعلام کرده است که تا پایان سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر را در سراسر جهان به اکوسیستم هوش مصنوعی خود وارد میکند و تعامل روزمره آنها را با فناوری به سطح جدیدی میرساند.
در مجموع، حضور پررنگ اوپو در Google Cloud Next 2025، نهتنها نشان از جاهطلبی این شرکت در عرصه هوش مصنوعی دارد، بلکه تأکیدی بر رقابت شدید و رو به رشد میان شرکتهای بزرگ فناوری در تسخیر آینده این حوزه است.