شرکت X-Silicon معماری C-GPU را با پردازنده RISC-V رونمایی کرد

شرکت X-Silicon معماری پردازنده گرافیکی کم‌مصرف (C-GPU) را به‌همراه پردازنده مرکزی RISC-V رونمایی کرد. این راه‌حل متن‌باز است و از API گرافیکی ولکان پشتیبانی می‌کند.

به‌گزارش تک‌ناک، شرکت X-Silicon که به‌دلیل راه‌حل‌های مالکیت فکری سیلیکونی شناخته می‌شود، معماری جدیدی به نام C-GPU را رونمایی کرده است. این معماری با ترکیب با پردازنده مرکزی RISC-V بر ارائه راه‌حل‌هایی با مصرف انرژی کمتر و عملکرد بهینه‌تر تمرکز دارد.

شرکت Jon Peddie Research گزارش می‌دهد که X-Silicon با معرفی معماری گرافیک (GPU) جدید، وارد بازار «محاسبات کارآمد» شده است.

این معماری با ترکیب واحد پردازش مرکزی برداری RISC-V (RISC-V Vector CPU) قصد دارد شتاب‌دهنده گرافیکی را به‌کار گیرد. هدف نهایی معماری مذکور، دستیابی به ترکیبی بسیار مؤثرتر از معماری‌های مختلف است که در‌نهایت به عملکردی سریع‌تر و با مصرف انرژی کمتر منجر می‌شود.

پلتفرم C-GPU شرکت X-Silicon قرار است در بخش‌هایی مانند صنعت خودرو و محاسبات تعبیه‌شده (Embedded Computing) که نسبت توان به عملکرد برای تولیدکنندگان بسیار مهم است، پیشرو باشد. به‌همین‌دلیل، چنین راه‌حل‌های کارآمدی در این حوزه‌ها ترجیح داده می‌شوند.

wccftech می‌نویسد که درحال‌حاضر، X-Silicon قصد دارد با متن‌باز‌کردن واحد پردازش مرکزی برداری RISC-V یکپارچه با ISA گرافیکی، معماری C-GPU خود را به روشی پیش ببرد که تبلیغ می‌کند.

C-GPU از معماری ثبت‌شده‌ NanoTile بهره می‌برد که پردازش لحظه‌ای را با رندر گرافیکی ترکیب می‌کند تا منابع محاسباتی را بهتر مدیریت کند. علاوه‌بر‌این، گفته می‌شود که NanoTile به‌دلیل جریان بهینه‌سازی‌شده‌ داده نقش مهمی در برنامه‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (AI/ML) ایفا می‌کند و حداقل روی کاغذ، می‌تواند جایگزین مناسبی برای پردازنده‌های عصبی (NPU) پیشرفته باشد.

X-Silicon بر این باور است که معماری C-GPU آن در آینده با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو خواهد شد. این شرکت قصد دارد با استفاده از پلتفرم‌های NanoTile و RISC-V، بسته‌‌ای جذاب برای تولیدکنندگان ایجاد کند که در‌نهایت، به افزایش پذیرش این معماری در آینده منجر شود.

شرکت یادشده در ماه‌های آینده کیت‌های توسعه نرم‌افزاری (SDK) را برای شرکای انحصاری در‌دسترس قرار خواهد داد؛ اما زمان عرضه‌ این معماری به بازار مشخص نشده است. درمجموع، می‌توان انتظار داشت که این معماری در یکی‌دو سال آینده وارد بازار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.