شیائومی و یونیساک، دو غول بزرگ تلفنهای هوشمند چینی، در مسیر تولید پردازندههای موبایل 4 نانومتری بومی خود گام برداشتهاند.
بهگزارش تکناک، دو شرکت بزرگ تولیدکننده گوشیهای هوشمند چینی، شیائومی و یونیساک، در حال حرکت بهسمت ساخت پردازندههای موبایل 4 نانومتری خود هستند. این اقدام میتواند وابستگی آنها به شرکتهای تولیدکنندهی تراشهی خارجی مانند کوالکام و مدیاتک را کاهش درخورتوجهی دهد.
گیزموچاینا مینویسد که طبق گزارشهای Liberty Times و Commercial Times، هر دو شرکت شیائومی و یونیساک با موفقیت فرایند «خروج نوار» (Tape-Out) را برای تراشههای داخلی 4 نانومتری خود تکمیل کردهاند. این مرحله نقطهی عطفی مهمی در چرخهی توسعه بهشمار میرود که در آن طراحی نهایی و برای تولید به کارخانهی ریختهگری فرستاده میشود. بااینحال، گزارشها تأکید میکنند که این تراشهها از هستههای مالکیت فکری (IP) خارجی از ARM و IMG استفاده میکنند.
شیائومی بهعنوان نیروی اصلی در تولید گوشیهای هوشمند ظهور کرده است و در سهماههی اول سال 2024، پس از اپل و سامسونگ در رتبهی سوم جهانی قرار گرفته است. جاهطلبیهای آنها فراتر از گوشیهای هوشمند است و شایعات حاکی از آن است که تراشهای 4 نانومتری برای رقابت با پردازندهی کرین 9000s هواوی در دست ساخت دارند که احتمالاً اواخر امسال عرضه خواهد شد.
تراشهی کرین هواوی برپایهی فرایند 7 نانومتری SMIC، یکی دیگر از غولهای تولیدکننده تراشهی چینی، ساخته شده است. همکاریهای گذشتهی شیائومی با کوالکام، جایگاه مناسبی را برای موفقیت بلندمدت آنها در عرصهی توسعهی تراشه فراهم کرده است.
درمقابل، یونیساک، طراح تراشهی بدون کارخانهی مستقر در شانگهای و متخصص در حوزهی ارتباطات و فناوریهای موبایل، نیز طبق گزارشها به جمع توسعهدهندگان تراشههای 4 نانومتری پیوسته است. گفته میشود که تراشهی این شرکتها مرحلهی خروج نوار را با موفقیت پشتسر میگذارد و عملکردی قابلقیاس با اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام ارائه میدهد.
بااینحال، تحلیلگران هشدار میدهند که پذیرش گستردهی سیستمهای 4 نانومتری تولید داخل در گوشیهای هوشمند چینی ممکن است تا سال 2026 طول بکشد. درحالحاضر، بازیگران تثبیتشدهای مانند مدیاتک و کوالکام همچنان سهم غالب بازار تراشههای موبایل چین را دراختیار دارند.
این پیشرفت میتواند اتفاقی مهم برای صنعت نیمهرساناهای چین باشد. با رهبری هواوی و حالا ورود شیائومی و یونیساک به این عرصه، تولیدکنندگان تراشهی داخلی برای بهچالشکشیدن رقبای بینالمللی آماده میشوند. این تغییر جهت میتواند وابستگی چین به فناوریهای خارجی را کاهش دهد و نوآوری و رقابت را در سطح جهانی در بخش نیمهرساناها تقویت کند.