جفری هینتون، پدرخوانده هوش مصنوعی، به دلیل اینکه این فناوری در حال شتاب گیری به سوی خطر است، از شرکت گوگل جدا شد تا بتواند نسبت به خطرات آن اطلاع رسانی کند.
به گزارش تکناک، همانطور که هوش مصنوعی مولد در چندین ماه گذشته به طور عجیبی محبوبیت یافته است، نگرانیهایی درمورد اطلاعات نادرست و اثرات سوء این فناوری در حال رشد وجود دارند. در هفته گذشته، جفری هینتون معروف به پدر خوانده هوش مصنوعی گفت که نگران موقعیتی است که کسی نتواند بگوید “دیگر چه چیزی درست است”. او به همین دلیل از شرکت گوگل جدا شد.
جفری هینتون به عنوان یکی از افراد پیشرو شناخته میشود که بنیان و اساس هوش مصنوعی که امروز شاهد تأثیرات آن هستیم، را بنا نهاد. هینتون در کنار دو نفر دیگر، در سال ۲۰۱۸ جایزه Turing Award را برای این کار به دست آورد. از سال ۲۰۱۳، هینتون در گوگل کار میکرد اما اکنون استعفا داده است.
هینتون در یک مصاحبه با نیویورک تایمز، نگرانی خود را درباره وجود محصولات هوش مصنوعی (Artificial Intelligence : field of computer science and engineering practices for intelligence demonstrated by machines and intelligent agents) مولد که به سرعت توسط شرکتهای فناوری روانه بازار شدهاند، بیان کرد که این فناوری “در حال شتابگیری به سوی خطر” است. او در ادامه اظهار داشت: نگاه کنید به اینکه هوش مصنوعی پنج سال قبل چگونه بود و حالا چگونه است. تفاوت را درک کنید به آینده تعمیم بدهید، این ترسناک است.
هینتون جایگاه خود را در گوگل ترک کرد تا به او این امکان را بدهد که به صورت آزاد درباره خطرات هوش مصنوعی صحبت کند. پیش از جدایی از گوگل، هینتون با مدیرعامل Sundar Pichai مستقیماً صحبت کرده بود، اما جزئیات این مکالمه به شکل عمومی منتشر نشده است.
هینتون در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت که گوگل به عنوان سرپرست هوش مصنوعی در نظر گرفته میشد، اما الان بازی تغییر کرده است. حرکت سریع مایکروسافت برای یکپارچهسازی GPT-4 شرکت OpenAI با بینگ و موفقیت بسیار زیاد آن، باعث شد گوگل به دنبال ارائه فناوری مشابه در محصولات خود باشد. هینتون میگوید که چنین رقابتی ممکن است “غیرقابل مهار” باشد.
از نگرانیهای جدی هینتون، جعل اطلاعات است، که میگوید متنها، تصاویر و ویدیوهای ساختگی توسط هوش مصنوعی که در اینترنت پخش میشود، باعث میشود که افراد عادی قادر به شناسایی اینکه چه چیزی درست است و چه چیزی نادرست است نباشند.
یکی از نگرانیهایی که هینتون با بسیاری از افراد به اشتراک میگذارد، این است که محصولات هوش مصنوعی در نهایت بازار کار را نا متعادل خواهند کرد و نقشهایی مانند حقوقدانان ، دستیاران شخصی، مترجمان و سایرین را جایگزین خواهند کرد. چیزی که او اکنون از آن نگران است، تمایل هوش مصنوعی به یادگیری رفتارهای غیرمنتظره مانند تولید و اجرای کدهای خودش است. وی همچنین اضافه میکند: این ایده که این چیزها در واقع می توانند هوشمندتر از انسانها باشند، توسط مردم کمی باورپذیر شده بود. اما اکثر افراد فکر میکنند که این اتفاق خیلی دورتر رخ میدهد. نمی توان به این موضوع امیدوار بود چراکه من هم فکر میکردم که حداقل ۳۰ تا ۵۰ سال یا حتی بیشتر زمان لازم است تا به این نقطه برسیم.
در نهایت، جفری هینتون میگوید که اکنون از زندگی کاری خود پشیمان است. هینتون در اکانت توئیتری گفت که تا به حال گوگل در رابطه با هوش مصنوعی بسیار مسئولانه عمل کرده است و دلیل جدایی او، انتقاد از شرکت گوگل نیست، بلکه به طور کلی بخاطر خطرات هوش مصنوعی و بدون نگرانی از تأثیر بیانیههایش بر روی گوگل است.