بازار رو به توسعه جهانی لوازم الکترونیکی نیاز به مواد معدنی از جمله لیتیوم را دوچندان کرده است و خبر خوب اینکه اخیرا معدنی غنی از این ماده مهم و استراتژیک در همدان کشف شده است.
به گزارش تکناک به نقل از خبرآنلاین، از هند تا شیلی و حالا ایران، لیتیوم این بزرگترین چالش سرمایه ای از مواد معدنی است که پیش روی دولت ها قرار گرفته است.
رسانایی که حتی ارزشمندتر از مس و طلا از آن یاد می شود. لیتیوم (Li) این فلز رسانا را آینده دنیا پس از نفت نامیده اند و حالا کشف اولین معدن رسمی از ذخایر با ارزش لیتیوم در همدان ، ایران را در کنار دیگر دارندگان این عنصر با ارزش معدنی قرار داده است
براساس خبر اعلامی در رسانه ها «حجم ذخیره معدن مربوطه ۸ و نیم میلیون تن کانسنگ برآورد شده است» البته بعد از اعلام این خبر ، ایران را صاحب دومین دارنده ذخایر لیتیوم دنیا اعلام کرده اند اما این سنگ های شناسایی شده ، حجم برآوردشده کل معدن هستند. قبل از جداسازی لیتیوم کانسنگ لیتیوم درصد کمی لیتیوم خالص دارد و بیشتر وزن آن را مواد بیارزش تشکیل میدهند که در فرآیند خالصسازی باید جدا شوند. بر این اساس اگرچه ایران دومین دارنده ذخایر ارزشمند لیتیوم در دنیا نیست اما از حالا یکی از دارندگان این ماده معدنی ارزشمند است.
فهرست مطالب
بیشتر بخوانید:
- گم شدن عجیب 2.5 تن اورانیوم در لیبی
- لیتیوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟
- کدام کشورها بزرگترین معادن لیتیوم را دارند؟
- شکایت بین المللی ایران از پلتفرمهای خارجی
- بهترین خودروی زنانه جهان معرفی شد
لیتیوم یا طلای دنیای فناوری
لیتیوم (lithium : chemical element with symbol Li and atomic number 3) یکی از اجزاء مهم در باتریهای قابل شارژ است که در تلفنهای همراه، رایانههای دستی و خودروهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر، آلیاژی از لیتیوم و آلومینیوم در صنایع هواپیماسازی مورد استفاده قرار می گیرد که سبک، قابل انعطاف، محکم و مقاوم است.
علاوه بر این، لیتیوم نیروی کششی زیادی دارد و به دلیل وزن کم آن گزینه بسیار مناسبی برای باتریهای کم وزن و پرانرژی است. همچنین، این ماده معدنی همراه با سرب آلیاژی را تولید میکند که در ساختن بلبرینگ چرخهای قطار استفاده میشود.
از دیگر مصارف لیتیوم میتوان به کاربرد آن در صنعت داروسازی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
- میکرو باتری ولتاژ بالا با توان استثنایی ساخته شد
- شارژ فوق سریع خودروهای الکتریکی با هوش مصنوعی امکانپذیر می شود
- محققان به روشی جدید برای تولید باتریهای نسوز دست یافتند
- باتری با ۴ برابر ظرفیت بیشتر ساخته شد
با این همه در مورد مصرف لیتیوم هم در صنایع و همچنین در داروسازی توجه به یک نکته بسیار مهم میباشد. مرز میان سودمند بودن این ماده و سمی بودنش برای انسان و محیط زیست بسیار بسیار نازک و شکنندهاست.
اهمیت ذخایر لیتیوم در جهان و ایران
شیلی با ۸ میلیون تن ذخایر لیتیوم بیشترین میزان ذخایر این ماده معدنی را در جهان در اختیار دارد. پس از آن استرالیا و آرژانتین به ترتیب با دارا بودن ۲میلیون و ۷۰۰هزار تن و ۲میلیون تن ذخایر لیتیوم در رتبههای دوم و سوم جهان قراردارند. لیتیوم در ایران به تولید و فناوری نرسیده و اقتصادیبودن اکتشاف و فرآوری لیتیوم بسیار پراهمیت است چرا که فرآوری و دانش فنی مربوط به آن در اختیار کشورهای پیشرفتهای مانند ژاپن و کرهجنوبی است. یکی از سرمایهگذاریهای بلندمدت برای بهدستگرفتن بازار خودروهای الکتریکی، توجه به بازار لیتیوم در ایران است.
تقاضای جهانی برای لیتیوم در دنیا در سال گذشته به حدی بالا بود که قیمت کربنات لیتیوم در بازار چین از ۷ هزار دلار در ماه ژانویه ۲۰۲۲ به بیش از ۲۶ هزار دلار در ماه نوامبر ۲۰۲۲ افزایش یافت. همین امر موجب شده لیتیوم بیش از پیش اهمیت پیدا کند.
معدن لیتیوم همدان ، یک پشتوانه بزرگ برای آینده جدید پس از نفت است و می تواند جهشی بزرگ در توسعه این استان محروم ایجاد کند، مسیری که در نقطه آغاز است و باید از همین امروز برای مقابله چالش های زیست محیطی آن هم به درستی برنامه ریزی شود.
اینهمه هیاهو واسه ذخایری که هنوز اثبات نشده و به فرض درستی موضوع چالش غمانگیز دیگری رو واسه کشور به ارمغان میاره اونم آب فراوانی که لازمه تا این عنصر رو باهاش استخراج کرد البته کسانیکه ذوبآهن و فولاد رو بردن تو دل کویر احداث کردن این جور مسایل بی اهمیت هستش
احسنت، آفرین
دمت گرم والا
صنعت ساخت باتری پیشرفت کرده و به زودی انواع مختلف با کیفیت بیشتر به بازار میآید. انواع مختلف:
Lithium- ion batteries.
Sodium- ion batteries
Graphene batteries
Solid state batteries
Zinc- ion batteries
Lithium-Sulfur batteries
Zinc- Airflow batteries
و لیتیوم یونی از زمانش گذشته ،باتریهای جدیدتر با قابلیتهای و کیفیت بیشتر در حال ساختن هستند.
متشکرم
چشم بدخواهان داخلی و خارجی کور
ماشالله به ایران چشم دشمنان کور کور
میشه و انرژی پاک مصرف کرد؟
متشکرم