فواید تخمه کدو برای سلامتی

تخمه کدو دانه هایی هستند که در داخل کدو تنبل رشد می کنند. آنها پروتئین، چربی غیر اشباع، فیبر، منیزیم، آنتی اکسیدان ها و غیره را فراهم می کنند.

به گزارش تکناک، دانه های کدو تنبل را می توان به عنوان میان وعده، مواد تشکیل دهنده یک غذا یا در محصولات مختلفی از جمله توفو تخم کدو، کره تخم کدو و پودر پروتئین دانه کدو تنبل میل کرد.

در این مقاله ما در مورد فواید و حقایق تغذیه ای دانه کدو تنبل و همچنین به راه های خوردن آنها پرداخته ایم.

تامین آنتی اکسیدان ها

تخم کدو حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله فنول ها و فلاونوئیدها است.

فنول ها به دفع ترکیبات آسیب رسان سلولی در بدن کمک می کنند و ممکن است از پیری و بیماری محافظت کنند. تاکنون اثرات ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی آنها نیز به خوبی مستند شده است.

فلاونوئیدها با طیف گسترده ای از اثرات ارتقاء دهنده سلامتی، از جمله محافظت در برابر سرطان، سخت شدن شریان ها و بیماری آلزایمر مرتبط هستند. مانند فنول ها، فلاونوئیدها با ترکیباتی که به سلول های سالم آسیب می رسانند و اثرات ضد التهابی قوی دارند، مقابله می کنند.

این اثرات آنتی اکسیدانی ممکن است با دانه های برشته شده کدو تنبل بیشتر شود. تحقیقات نشان می‌دهد که دانه‌های کدو تنبل پس از برشته شدن، فنول‌ها و فلاونوئیدهای بیشتری دارند.

حاوی چربی خوب

در هر وعده حدود یک چهارم فنجان تخمه کدو تنبل، چربی بیشتری نسبت به پروتئین یا کربوهیدرات دارد. این چربی عمدتاً چربی تک غیراشباع و غیراشباع است.

هر دو نوع این چربی ها میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهند که این مسئله باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته می شود.

سرشار از منیزیم

تخمه کدو تنبل منبع اصلی منیزیم است. این ماده معدنی برای بیش از 300 واکنش در بدن از جمله حفظ عملکرد عصب و ماهیچه، حمایت از سیستم ایمنی سالم، ثابت نگه داشتن ضربان قلب و تقویت استخوان ها مورد نیاز است. همچنین منیزیم به بدن در تولید انرژی و مدیریت قند خون کمک می کند.

ممکن است به کاهش خطر سرطان سینه کمک کند

فیتواستروژن ها ترکیبات طبیعی در برخی غذاها مانند دانه کدو تنبل هستند که شبیه به هورمون استروژن هستند.

یک مطالعه آلمانی در میان زنان یائسه به بررسی ارتباط غذاهای غنی از فیتواستروژن و خطر ابتلا به سرطان سینه پرداخت. محققان داده‌های بیش از 8000 زن را جمع‌آوری کردند و به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای حاوی فیتواستروژن از جمله دانه کدو تنبل، در مقایسه با نخوردن این غذاها به طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

با این حال، تحقیقات دیگر در مورد رابطه بین فیتواستروژن ها و سرطان سینه مخلوط شده است، بنابراین تحقیقات بیشتری برای دانستن اینکه آیا قطعا تأثیر مثبتی وجود دارد یا خیر، مورد نیاز است.

عصاره آن ممکن است به سلامتی کمک کند

تحقیقات انسانی در مورد پیامدهای مستقیم سلامت مربوط به خوردن خود تخمه کدو تنبل در واقع محدود است. اما مطالعاتی در مورد اینکه چگونه محصولات مشتق از دانه کدو تنبل، مانند عصاره ها و روغن ها می توانند برای سلامتی مفید باشند، وجود دارد.

مطالعات کوچک و عمدتاً اولیه نشان داده اند که مکمل دانه کدو تنبل ممکن است:

  • کاهش علائم بزرگی پروستات، مانند بیدار شدن در نیمه شب برای ادرار کردن برای مردان 50 تا 75 ساله.
  • بهبود سلامت قلب در زنانی که یائسه شده اند، مانند کاهش فشار خون و بهبود جریان خون.
  • مدیریت مثانه بیش فعال با کاهش علائمی مانند تکرر ادرار.

حقایق تغذیه ای

دانه های کدو تنبل را می توان با یا بدون پوست آن خورد. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، 28 گرم دانه کدو تنبل بدون نمک بدون پوسته، موارد زیر را فراهم می کند:

  • کالری: 163
  • چربی: 13.9 گرم
  • کربوهیدرات: 4.17 گرم
  • فیبر: 1.84 گرم
  • پروتئین: 8.45 گرم
  • منیزیم: 156 میلی گرم، 37 درصد از مقدار روزانه
  • روی: 2.17 میلی گرم، 19.7٪ از مقدار روزانه
  • آهن: 2.29 میلی گرم، 12.7٪ از مقدار روزانه

روی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی مورد نیاز است و در رشد سلولی، بارداری، بهبود زخم، تجزیه کربوهیدرات ها و عملکرد انسولین نقش دارد. همچنین برای حواس بویایی و چشایی مورد نیاز است.

آهن یک ماده معدنی مورد نیاز برای بسیاری از عملکردها است. آهن بخشی از هموگلوبین است که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند و به عضلات کمک می کند تا اکسیژن را ذخیره و استفاده کنند. همچنین آهن بخشی از بسیاری از پروتئین ها و آنزیم های دیگر است.

نکاتی برای مصرف

وقتی آنها بدون پوسته هستند، سبز به نظر می رسند. در هر دو شکل، دانه کدو تنبل را می توان همانطور که هست میل کرد. اما راه های زیادی برای خوردن دانه کدو تنبل و بهره مندی از فواید آن وجود دارد:

  • دانه های کدو تنبل پوسته شده را تفت دهید.
  • دانه های کدو تنبل را روی بلغور جو دوسر یا جو، ماست، نان تست آووکادو یا سالاد میوه بپاشید.
  • آنها را به سالاد یا به عنوان چاشنی برای پخته، هوموس، سبزیجات پخته شده، سوپ ها و سرخ کردنی ها اضافه کنید.
  • پروتئین دانه کدو تنبل را در اسموتی ها، سوپ های مخلوط یا گل کلم له شده بزنید تا محتوای پروتئین افزایش یابد.
  • کره تخم کدو را در پستو، سس ها، اسموتی ها یا محصولات پخته شده بگنجانید.

اگر دانه‌های کدو تنبل پوسته‌دار می‌خورید، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب بنوشید تا به سیستم گوارش شما کمک کند محتوای فیبر آن را پردازش کند. اگرچه که بسیار نادر است، اما تاکنون چند گزارش از انسداد روده مردان پس از مصرف مقادیر زیادی دانه کدو تنبل با پوست گزارش شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.