توکیو یکی از بزرگترین کلانشهرهای جهان است. توکیو اقتصاد را هدایت میکند و منابع مالی شرکتهای مختلف در سراسر جهان، از جمله شرکتهای چندملیتی، مؤسسات مالی و غولهای فناوری را در اختیار دارد. این شهر امکانات متنوعی را بدون توجه به جمعیت ساکن در شهر فراهم میکند. این شهر فرصتهای شغلی با نیروی کار با کیفیت بالا فراهم میکند. در نهایت، همه اینها به رشد کشور و شرکتها کمک میکند.
۲. شانگهای، چین
جمعیت تقریبی: ۲۷ میلیون نفر
شانگهای یکی از شهرهای نمادین چین است که به خاطر میراث فرهنگی، تنوع و چشماندازهایش شناخته شده است. بیش از ۲۷ میلیون نفر در این شهر زندگی میکنند که مساحتی برابر با ۶۳۴۰ کیلومتر مربع را در بر میگیرد و همین امر آن را به پرجمعیتترین شهر جهان و یکی از بزرگترین شهرهای جهان تبدیل میکند.
شانگهای مرکز مالی چین است و قطب مهمی برای تجارت، بازرگانی و صنایع تولیدی به شمار میرود. اقتصاد این شهر متنوع است و بخشهای کلیدی آن شامل امور مالی، فناوری، تولید و حمل و نقل دریایی میشود. غذاهای شانگهای در سراسر جهان شهرت دارند. از غذاهای محلی محبوب این شهر میتوان به دامپلینگهای فوقالعاده، نان سرخشده و نودل اشاره کرد.
۳. سائوپائولو، برزیل
جمعیت تقریبی: ۲۲ میلیون نفر
سائو پائولو به اختصار SP یا سامپا نیز خوانده میشود. این شهر بزرگترین شهر برزیل و سومین شهر پرجمعیت جهان است. حدود ۲۲ میلیون نفر در این شهر زندگی میکنند. درست مانند ژاپن، سائوپائولو نیز قطب مالی برزیل است. تمام صنایع مرتبط با تجارت یا بخشهای خدماتی، از جمله امور مالی، تولید، سرگرمی و فناوری، در این شهر برزیل مستقر هستند و بورس سهام سائوپائولو که برای مردم شهر بسیار مهم است، یکی از بزرگترین بورسهای جهان به شمار میرود.
سائوپائولو شهری بسیار پر جنب و جوش است که در آن مردمی از تمام ملیتها با هم زندگی و کار میکنند و این نمایانگر پویایی سائوپائولو است.
۴. بمبئی (مومبای)، هند
جمعیت تقریبی: ۲۱ میلیون نفر
هند به خاطر تنوع فرهنگی، میراث طبیعی، فرهنگ پویا، تنوع زیستی و اقتصاد رو به رشدش مشهور است. مومبای که قبلاً به عنوان بمبئی شناخته میشد، یکی از قطبهای مالی هند است. همچنین به عنوان پایتخت مالی یا خانه بالیوود شناخته میشود. حدود ۲۱ میلیون نفر در بمبئی زندگی میکنند که آن را به پرجمعیتترین شهر هند و سومین شهر پرجمعیت جهان تبدیل میکند. بمبئی محل بانک مرکزی هند و بورس اوراق بهادار بمبئی یا BSE است. بمبئی به دلیل اینکه افراد زیادی با آرزوهای بزرگ و اشتیاق برای رسیدن به آنها به این شهر میآیند، لقب شهر رویاها را به خود اختصاص داده است.
۵. پکن، چین
جمعیت تقریبی: ۲۱ میلیون نفر
پکن پایتخت چین است و یکی از متراکمترین مناطق این کشور به شمار میرود. چین پس از هند، دومین کشور پرجمعیت جهان است. پکن مساحتی بالغ بر ۱۶۴۱۰ کیلومتر مربع دارد و خانهی ۲۱ میلیون نفر است. این شهر، شهری تاریخی، فرهنگی و فناورانه است.
پکن به خاطر مکانهای تاریخیاش از جمله دیوار ممنوعه و معبد آسمان شهرت دارد. همچنین، برترین دانشگاههای چین از جمله دانشگاه شینجووا و دانشگاه سینگینگ به همراه مؤسسات تحقیقاتی دیگر که مورد توجه دانشجویان چینی قرار دارند و دانشجویان خارجی را نیز جذب میکنند، در پکن واقع شدهاند. با وجود تراکم جمعیت زیاد و نوسازی، این شهر همچنان موفق شده است تا فضاهای سبز داشته باشد تا مردم از آنها لذت ببرند.
۶. کراچی، پاکستان
جمعیت تقریبی: ۲۰ میلیون نفر
کراچی بزرگترین و متراکمترین منطقهی پاکستان است. این شهر با ۲۰ میلیون ساکن، به عنوان قطب فناوری، اقتصادی و صنعتی کشور شناخته میشود. کراچی در ۳۵۰۲۷ کیلومتر مربع و در امتداد ساحل دریای عرب واقع شده است که آن را از نظر تراکم و وسعت به بزرگترین شهر پاکستان تبدیل میکند.
علاوه بر تراکم جمعیت، کراچی همچنین به عنوان تکیهگاه مالی پاکستان شناخته میشود که سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد. این شهر دارای اقتصادی متنوع و صنایع مختلف از جمله نساجی، امور مالی، تولید و حمل و نقل دریایی است.
بندر کراچی، یکی از بزرگترین و شلوغترین بنادر جنوب آسیا است و بخش زیادی از تجارت بینالمللی پاکستان را مدیریت میکند. رشد سریع جمعیت در کراچی، به دلیل کمبود امکانات مسکن، آلودگی و مکانهای شلوغ با نابرابریهای اجتماعی-اقتصادی، منجر به آشفتگی در این شهر شده است.
۷. داکا، بنگلادش
جمعیت تقریبی: ۱۹ میلیون نفر
داکا به خاطر شهرنشینی سریعش مشهور است. بنگلادش یکی از کشورهای کمتر توسعهیافته است. با وجود این، داکا، پایتخت بنگلادش، به خاطر تاریخ غنی، فرهنگ پویا و شهرنشینی سریع شناخته شده است. داکا هشتمین شهر پرجمعیت جهان است. همچنین مرکز اقتصادی بنگلادش به شمار میرود و تاریخی غنی، فرهنگی متنوع و مردمی گوناگون دارد.
این شهر با صنایع در حال رونق از جمله تولید پوشاک نساجی و امور مالی، متنوع است. داکا محل بورس اوراق بهادار داکا است که یکی از بزرگترین مراکز بورس در جنوب آسیا به شمار میرود.