70 درصد مبتلایان به دیابت نوع 2 رژیم غذایی نامناسب داشته اند

یک مطالعه جدید، ارتباطی بین رژیم غذایی نامناسب و میلیون ها مورد مبتلا به دیابت نوع 2 در سراسر جهان پیدا کرده است.

یک مطالعه جدید، ارتباطی بین رژیم غذایی نامناسب و میلیون ها مورد مبتلا به دیابت نوع 2 در سراسر جهان پیدا کرده است.

به گزارش تکناک، بر اساس تحقیقات جدیدی که توسط دانشکده فریدمن در دانشگاه تافتس انجام شده است، رژیم غذایی نامناسب عامل مهمی در ایجاد بیش از 14.1 میلیون مورد دیابت نوع 2 در 184 کشور در سال 2018 بوده است. این میزان بیش از 70 درصد همه موارد جدید دیابت نوع 2 در سراسر جهان است.

در این تحقیق از 11 عامل در رژیم های غذایی در نظر گرفته شده، سه عامل سهم بزرگی در افزایش بروز جهانی دیابت نوع 2 داشتند که عبارتند از: مصرف ناکافی غلات کامل، مصرف بیش از حد برنج و گندم تصفیه شده و مصرف بیش از حد گوشت فرآوری شده. عواملی مانند نوشیدن بیش از حد آب میوه و مصرف ناکافی سبزیجات، آجیل یا دانه ها، تأثیر کمتری بر موارد جدید این بیماری داشتند.

داریوش مظفریان نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: مطالعه ما نشان می دهد که کیفیت پایین کربوهیدرات عامل اصلی دیابت نوع 2 در جهان است و با اعمال یک سری تغییرات مهم در طول زمان، این یافته‌های جدید زمینه‌های حیاتی را برای تمرکز ملی و جهانی برای بهبود تغذیه و کاهش میزان دیابت نشان می‌دهد.

دیابت نوع 2 با مقاومت سلول های بدن در برابر انسولین مشخص می شود. از 184 کشوری که در مطالعه Nature Medicine شرکت کردند، همه شاهد افزایش موارد ابتلا به دیابت نوع 2 بین سال‌های 1990 تا 2018 بودند که این میزان نشان‌دهنده افزایش فشار بر افراد، خانواده‌ها و سیستم‌های درمانی در سراسر جهان است.

تجزیه و تحلیل ها نشان داد که رژیم غذایی نامناسب، باعث بروز بیشتر دیابت نوع 2 در مردان در مقایسه با زنان، افراد جوانتر در مقابل افراد مسن و در شهرنشینان در مقایسه با ساکنان روستایی در سطح جهانی می شود.

از نظر منطقه ای، آسیای شرقی و اروپای مرکزی و شرقی به ویژه لهستان و روسیه، که رژیم غذایی آنها غنی از گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و سیب زمینی است، بیشترین تعداد موارد ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط با رژیم غذایی را داشتند. میزان بروز این بیماری در آمریکای لاتین و کارائیب به ویژه در کلمبیا و مکزیک نیز بالا بود، که به دلیل مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین، گوشت فرآوری شده و مصرف کم غلات کامل است.

مگان اوهرن نویسنده اول می گوید: بیماری دیابت نوع 2 بدون کنترل و با پیش بینی افزایش، همچنان بر سلامت جمعیت، بهره وری اقتصادی، ظرفیت سیستم های درمانی در سراسر جهان تأثیر خواهد گذاشت. یافته‌هایی که ما بدست آوردیم می‌تواند به اطلاع‌رسانی درمورد اولویت‌های تغذیه‌ای در سرتاسر جهان کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.