محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا ارتباط قابل توجهی بین میکروبیوم روده در مراحل اولیه زندگی و کمبود ریزمغذی ها کشف کرده اند که ممکن است به توضیح ارتباط سوء تغذیه و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در سطح کمک کند.
به گزارش تکناک، مقاومت آنتی بیوتیکی یک مسئله بهداشت عمومی در سراسر جهان است که از ایجاد مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها توسط باکتری ها، قارچ ها یا سایر میکروارگانیسم ها ناشی می شود.
این امر، دشواری درمان عفونت های ناشی از این میکروب ها را افزایش می دهد و خطر مرگ و میر، بیماری های طولانی مدت و هزینه های مراقبت های بهداشتی را افزایش می دهد.
فهرست مطالب
منبع جدید مقاومت آنتی بیوتیکی
به طور کلی، علت اصلی مقاومت آنتی بیوتیکی، استفاده نادرست و بیش از حد از آنتی بیوتیک ها است، اما اکنون به نظر می رسد منبع جدیدی در حال ظهور باشد.
محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه باکتریها، ویروسها، قارچها و سایر میکروارگانیسمهایی که در دستگاه گوارش زندگی میکنند، تحت تأثیر کمبود ریزمغذیهای مهم مانند ویتامین A، B12، فولات، آهن و روی قرار گرفتهاند.
دکتر پائولا لیتلجان، محقق فوق دکتری در بخش ژنتیک پزشکی UBC و بخش اطفال و موسسه تحقیقاتی بیمارستان کودکان BC گفت: تاکنون کمبود ریزمغذی ها عامل نادیده گرفته شده ای در تحقیقات حوزه مقاومت آنتی بیوتیکی بوده است.
وی افزود: این یک کشف مهم است، زیرا نشان میدهد که کمبود مواد مغذی میتواند محیط روده را برای ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی که یک نگرانی مهم برای سلامت جهانی است، مساعدتر کند.
این مطالعه نشان داد که سوء تغذیه منجر به گسترش پاتوژن های فرصت طلب در سیستم گوارشی موش ها می شود که مسیری است که اغلب برای مقاومت آنتی بیوتیکی نادیده گرفته می شود.
دکتر لیتلجان گفت: در سراسر جهان، حدود 340 میلیون کودک زیر پنج سال از کمبود چند ریز مغذی مهم رنج می برند که نه تنها بر رشد آنها تأثیر می گذارد، بلکه میکروبیوم های روده آنها را نیز به طور قابل توجهی تغییر می دهد.
وی افزود: یافتههای ما خیلی نگرانکننده است زیرا در این کودکان اغلب از آنتیبیوتیکها برای درمان بیماریهای مرتبط با سوء تغذیه استفاده می شود.
یافته ای جدید
مقاومت آنتی بیوتیکی یک مسئله جهانی است که افراد را در هر سن و زمینه ای تحت تاثیر قرار می دهد. عفونتهای مقاوم میتوانند به راحتی از طریق سفر و تجارت بین کشورها پخش شوند و آن را به مشکلی تبدیل کنند که نیاز به همکاری بینالمللی دارد.
مطالعه اخیر، درک جدید و مهمی از اثرات گسترده کمبود ریزمغذیها در اوایل زندگی ارائه میکند و بر ضرورت رویکردهای همه جانبه برای مقابله با سوء تغذیه و اثرات منفی آن بر سلامت تاکید می کند. علاوه بر کمک به مردم برای غلبه بر گرسنگی، درمان کمبود ریزمغذیها ممکن است اولین گام مهم در نبرد جهانی علیه مقاومت آنتیبیوتیکی باشد.
البته گفتن این کار ممکن است آسان تر از انجام آن باشد. رسیدگی به سوء تغذیه جهانی نیازمند یک رویکرد جامع و چند بخشی است که شامل دولت ها، سازمان های غیردولتی، بخش خصوصی و جوامع محلی می شود.
این کار نه تنها شامل دسترسی به غذای مغذی می شود، بلکه به عوامل اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی تعیین کننده سوء تغذیه نیز می پردازد.
آموزش جوامع در مورد تغذیه مناسب و نتایج سوء تغذیه، کلید تغییر نگرش و اجرای تغییرات است. توانمندسازی افراد برای انتخاب آگاهانه در مورد رژیم غذایی و سلامتی می تواند به بهبودهای طولانی مدت کمک کند.
این مطالعه در مجله Nature Microbiology منتشر شده است.