پژوهشگران ژاپنی موفق شدند به سرعت انتقال دادهی خیرهکنندهی ۴۰۲ ترابیتبرثانیه روی کابلهای فیبر نوری تجاری دست پیدا کنند.
بهگزارش تکناک، مؤسسهی ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) بههمراه دیگر مؤسسهها رکورد جدیدی را درزمینهی انتقال داده با سرعت ۴۰۲ ترابیتبرثانیه روی فیبر نوری تجاری ثبت کرد. جزئیات این دستاورد در کنفرانس ارتباطات فیبر نوری (OFC) 2024 سندیگو ارائه شد. تیم تحقیقاتی NICT برای این آزمایش توانست سیگنالها را ازطریق ۱,۵۰۵ کانال و طی مسافت ۵۰ کیلومتری (حدود ۳۱ مایل) از کابل فیبر نوری عبور دهد.
تامزهاردور مینویسد که آنها برای دستیابی به سرعت انتقال ۴۰۲ ترابیتبرثانیه، از شش نوع تقویتکننده و یک اکوالایزر بهره نوری استفاده کردند که از پهنای باند بلااستفادهی ۳۷ تراهرتز بهره میبرد. یکی از تقویتکنندههای بهکاررفته در این آزمایش، تقویتکنندهی فیبر دوپشده با تالیوم است که از سیستمهای باند C یا C+L استفاده میکند.
همچنین، از تقویتکنندههای نوری نیمهرسانا و تقویتکنندههای رامان استفاده شد که به سرعت انتقال داده ۲۵۶ ترابیتبرثانیه در پهنای باند تقریباً ۲۰ تراهرتز دست یافتند. در این آزمایش، از سایر تقویتکنندهها نیز بهره برده شد که پهنای باند تجمعی ۲۵ تراهرتز را برای سرعت انتقال داده تا ۱۱۹ ترابیتبرثانیه فراهم کردند. درنتیجه، حداکثر سرعت قابل دستیابی آنها درمقایسهبا ظرفیت سرعت انتقال دادهی قبلی ۲۵ درصد و پهنای باند انتقال نیز ۳۵ درصد افزایش یافته است.
این دستاورد با فناوری موجود که ارائهدهندگان خدمات اینترنتی استفاده میکنند، قابل دستیابی است. درحالیکه این موفقیت قابلیتهای کشفنشدهی فناوری فعلی را نشان میدهد، یافتههای این پژوهش بر طول عمر بالقوهی فناوری موجود و سهولت گسترش زیرساخت فیبر نوری با نسل جدیدی از کابلها و سیستمهای نوری نیز دلالت میکند.
این آزمایش نشان میدهد که فناوری تقسیم طول موج (WDM) که درحالحاضر بهکار برده میشود، میتواند تمام انتقالات اصلی را پوشش دهد و با استفاده از باندهای کاوشنشده، این سرعتها را ارائه کند.
اگرچه محققان بهطور مرتب برای دستیابی به بیشترین سرعت داده ممکن روی فیبر نوری رکوردهای جهانی را جابهجا میکنند، برای رسیدن به این سرعتها به انواع جدیدی از کابلها که از چندین فیبر نوری استفاده میکنند و سختافزارهای جدید نیاز است.
رسیدن به چنین ارتقاهای اساسی برای بسیاری از ارائهدهندگان سراسری گزینهای غیرممکن خواهد بود، چه برسد به ارائهدهندگان خدمات منطقهای و محلی که هنوز از کابلهای مسی استفاده میکنند. استفاده از کابلهای چندفیبره نیز به کابلهای ضخیمتر و هزینههای تولید بیشتر منجر میشود.
با دستیابی به سرعتهای بالقوهی «فراتر از 5G» ازطریق کابلهای موجود در بازار، بهاحتمال زیاد نسل جدیدی از خدمات اینترنتی شکل خواهد گرفت. تحقیقات سازمانهایی مانند NICT همچنان برای توسعهی روشهای تقویتکننده و اجزای جدید و تحقیق دربارهی پهنای باند جدید و سازگاری آن با زیرساختهای موجود ادامه خواهد یافت.