نتایج بنچمارکهای منتشرشده نشان میدهد که تراشه تنسور G5 گوگل از پیکربندی جدید ۱+۵+۲ بهره میبرد؛ اما عملکردش ناامیدکننده است.
به گزارش تکناک، در تازهترین افشاگریهای مربوط به تراشه تنسور G5، نتایج بنچمارکها از عملکرد ناامیدکننده این تراشه جدید گوگل حکایت میکنند. تراشه مذکور قرار است در سری پیکسل ۱۰ به کار برده شود؛ گوشیهایی که سال ۲۰۲۵ از راه خواهند رسید. این تراشه با ساختار جدید پردازنده ۱+۵+۲ طراحی شده و به گفته منابع، اولین SoC گوگل است که از لیتوگرافی ۳ نانومتری TSMC موسوم به N3E بهره میبرد.
Wccftech مینویسد که این تراشه در دستگاهی با نام رمز Google Frankel و سیستمعامل اندروید ۱۵ در بنچمارک گیکبنچ ۶ آزمایش شده است. با وجود تغییرات در ساختار خوشه CPU، تراشه تنسور G5 شامل یک هسته اصلی و پنج هسته متوسط و دو هسته کممصرف است. عملکرد تراشه یادشده در مقایسه با رقبای قدرتمندش ضعیف گزارش شده است.
فهرست مطالب
مشخصات تراشه تنسور G5
این تراشه بهجای استفاده از هسته Cortex-X925، از جدیدترین فناوریهای ARM، همچنان از هسته Cortex-X4 استفاده میکند که قدرت کمتری دارد. همچنین، پنج هسته متوسط آن از نوع Cortex-A725 و دو هسته کممصرف نیز از نوع Cortex-A520 هستند. با این ساختار، Tensor G5 تنها توانسته است امتیاز تکهستهای ۱,۳۲۳ و امتیاز چندهستهای ۴,۰۰۴ را در بنچمارک گیکبنچ ۶ کسب کند.
نکته جالب این است که تراشه M4 Max امتیاز تکهستهای بیشتری از امتیاز چندهستهای تنسور G5 دارد. این موضوع بهنظر میرسد یا بهدلیل مراحل اولیه آزمایش تراشه و نهایینشدن آن باشد یا اینکه گوگل عملاً علاقهای به رقابت با تراشههای نسل جدید ندارد. یکی از مدیران ارشد این شرکت پیشتر اعلام کرده بود که تراشه Tensor G4 نیز برای شکستن رکوردهای بنچمارک طراحی نشده بود؛ بلکه تمرکز اصلی بر بهبود تجربه کاربری بوده است.
پیامدهای امتیازات ناامیدکننده در عملکرد تراشه جدید گوگل
درحالیکه بهینهسازی نرمافزاری میتواند تجربه کاربری را بهبود بخشد، کسب امتیازهای اندک در بخش تکهستهای و چندهستهای معمولاً بهمعنای قدرت ضعیفتر تراشه در مقایسه با رقباست. این موضوع بهویژه در اجرای برنامههای پیشرفته مانند مدلهای زبانی بزرگ و بازیهای AAA میتواند محدودیتهایی ایجاد کند و توانایی گوگل در رقابت را زیر سوال ببرد. بهنظر میرسد تراشههای تنسور هنوز با عملکرد بهینه فاصله زیادی دارند و ممکن است گوگل همچنان برای رقابت در بازار پرچمداران به بهبودهای اساسی در نسلهای بعدی تراشههای خود نیاز داشته باشد.
گوگل و کاربران منتظرند تا نتایج بهروزشده و بهینهتری از تراشه Tensor G5 منتشر شود و امیدوارند عملکرد آن در آینده بهبود یابد. اگر این نتایج در مدلهای نهایی سری پیکسل ۱۰ بهبود پیدا نکند، احتمالاً کاربران حرفهای و علاقهمندان به گوشیهای قدرتمند به گزینههای دیگری در بازار روی خواهند آورد.