اپل ابزارهای هوش مصنوعی را با چیپ‌های سرور داخلی تأمین می‌کند

اپل در راستای تلاش برای ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد در دستگاه‌های خود، قصد دارد بخشی از قابلیت‌های هوش مصنوعی آینده خود را امسال ازطریق مراکز داده مجهز به پردازنده‌های داخلی اپل ارائه دهد.

به‌گزارش تک‌ناک، شرکت اپل تراشه‌هایی قدرتمند که مشابه با تراشه‌های طراحی‌شده برای مک هستند، در سرورهای رایانش ابری به‌کار می‌برد. این تراشه‌ها برای انجام پیچیده‌ترین وظایف هوش مصنوعی طراحی شده‌اند که به دستگاه‌های اپل ارسال می‌شود. وظایف ساده‌تر مرتبط با هوش مصنوعی مستقیماً روی دستگاه‌هایی مانند آیفون و آیپد و مک پردازش می‌شوند.

به‌نقل از بلومبرگ، این اقدام بخشی از تلاش موردانتظار اپل برای پیشروی درزمینه هوش مصنوعی مولد است که فناوری پشت پرده‌ ChatGPT و دیگر چت‌بات‌های محبوب هوش مصنوعی را شامل می‌شود. کوپرتینویی‌ها که در حال جبران تأخیر خود از دیگر رقبای بزرگ فناوری هستند، قصد دارند در کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان در 10 ژوئن (۲۱ خرداد)، استراتژی جاه‌طلبانه‌ای درزمینه هوش مصنوعی ارائه دهند.

طرح اپل برای به‌کارگیری تراشه‌های خود و پردازش وظایف هوش مصنوعی در فضای ابری حدود سه سال پیش شکل گرفت. با‌این‌حال، با شدت‌گرفتن تب هوش مصنوعی که ChatGPT شرکت OpenAI و پروژه Gemini گوگل به‌راه انداختند، اپل مجبور شد تا سریع‌تر حرکت کند.

اولین تراشه‌های سرور هوش مصنوعی M2 Ultra خواهند بود که سال گذشته به‌عنوان بخشی از کامپیوترهای Mac Pro و Mac Studio عرضه شدند؛ اگرچه این شرکت در‌حال‌حاضر نسخه‌های جدیدی را بر‌اساس تراشه M4 در نظر دارد.

تراشه‌های موجود در دستگاه‌های اپل وظایف نسبتاً ساده‌ای از هوش مصنوعی، مانند ارائه خلاصه‌ای از اعلان‌های از‌دست‌رفته آیفون یا پیام‌های متنی دریافتی را می‌توانند انجام دهند. بااین‌حال، فعالیت‌های پیچیده‌تر مانند تولید تصاویر و خلاصه‌سازی مقالات خبری طولانی و نوشتن پاسخ‌های مفصل در ایمیل‌ها، اغلب نیازمند استفاده از رویکرد‌های مبتنی‌بر فضای ابری هستند. این امر شامل نسخه پیشرفته‌تر دستیار صوتی سیری اپل نیز می‌شود.

این اقدام که بخشی از انتشار iOS 18 اپل در پاییز خواهد بود، نمایانگر تغییر رویکرد این شرکت است. اپل سال‌هاست که پردازش درون دستگاه را به‌عنوان رویکردی امن‌تر برای تضمین حریم خصوصی و امنیت تبلیغ می‌کند. با‌این‌حال، کارکنانی که در پروژه سرورهای اپل با نام رمز ACDC یا تراشه‌های اپل در مراکز داده دخیل بوده‌اند، بیان می‌کنند که اجزای موجود در پردازنده‌ها از حریم خصوصی کاربران می‌توانند حفاظت کنند.

اپل از رویکردی به نام Secure Enclave استفاده می‌کند که به‌منظور جداسازی داده‌ها از هرگونه نقض امنیتی طراحی شده است. در‌حال‌حاضر، این شرکت برنامه‌هایی دارد که از مراکز داده خود برای راه‌اندازی ویژگی‌های ابری استفاده کند؛ اما در آینده به تأسیسات خارجی نیز وابسته خواهد بود؛ همان‌طور‌که درباره iCloud و سایر خدمات خود عمل می‌کند.

بهره‌گیری از قابلیت‌های هوش مصنوعی روی دستگاه‌ها همچنان بخش مهمی از استراتژی هوش مصنوعی اپل خواهد بود؛ اما برخی از این قابلیت‌ها نیازمند جدیدترین تراشه‌های این شرکت هستند؛ مانند A18 که در آیفون سال گذشته عرضه و تراشه M4 که اوایل این هفته در آیپد پرو ۲۰۲۴ معرفی شد. در این پردازنده‌ها، ارتقایی درخورتوجه در موتور عصبی دیده می‌شود که وظایف هوش مصنوعی را انجام می‌دهد.

اپل به‌سرعت خط‌تولید خود را با تراشه‌های قدرتمندتر به‌روز و برای اولین‌بار پردازنده نسل بعدی خود، M4 را به تمام مک‌های خود وارد می‌کند. براساس گزارشی از بلومبرگ، مک مینی و آی‌مک و مک‌بوک پرو در اواخر امسال با این تراشه روانه بازار خواهند شد. انتظار می‌رود که سال آینده، مک‌بوک ایر و مک استودیو و مک پرو نیز به این تراشه مجهز شوند.

این برنامه‌ها در‌مجموع زیربنایی را برای اپل فراهم می‌کنند تا هوش مصنوعی را در بخش عمده‌ای از محصولاتش ادغام کند. این شرکت روی ویژگی‌هایی تمرکز خواهد کرد که زندگی روزمره کاربران را آسان‌تر می‌کنند. اپل قصد ندارد سرویس چت‌باتی به سبک ChatGPT راه‌اندازی کند؛ اگرچه درباره ارائه این گزینه ازطریق همکاری‌های مشترک بحث‌هایی شده است.

هفته گذشته، اپل اعلام کرد که توانایی اجرای هوش مصنوعی روی دستگاه‌هایش به آن کمک می‌کند تا از رقبا متمایز شود. تیم کوک، مدیرعامل این شرکت گفت:

ما به قدرت تحول‌ساز و نوید هوش مصنوعی ایمان داریم و معتقدیم مزیت‌هایی داریم که ما را در این عصر جدید متمایز می‌کند؛ از‌جمله ترکیب بی‌نظیر سخت‌افزار و نرم‌افزار و خدمات یکپارچه اپل.

تیم کوک بدون اشاره به جزئیات، گفت که نیمه‌رساناهای داخلی اپل به آن در این حوزه نوپا برتری می‌دهد. او افزود که تمرکز اپل بر حریم خصوصی پایه و اساس همه محصولاتی است که خلق می‌کند.

طبق گفته منابع موثق، در سه سال گذشته اپل صدهامیلیون دلار در ابتکارات مبتنی‌بر فضای ابری سرمایه‌گذاری کرده است. با‌این‌حال، هنوز‌هم کاستی‌هایی در ارائه‌های آن مشاهده می‌شود.

برای کاربرانی که به‌دنبال استفاده از چت‌بات‌ها هستند، اپل با شرکت‌هایی مانند آلفابت و OpenAI در حال گفت‌وگو برای ادغام این فناوری‌ها در دستگاه‌های آیفون و آیپد است. اخیراً مذاکرات اپل با OpenAI سرعت گرفته که نشان‌دهنده احتمال همکاری نزدیک‌تر در آینده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.