چین اولین فرماندۀ جنگی هوش مصنوعی را ساخت

محققان چینی یک فرماندۀ نظامی هوش مصنوعی (AI) ساخته‌اند، که بر اساس نبوغ برنامه‌ریزان استراتژیک، به گونه‌ای طراحی شده است که نقاط قوت و ضعف انسان را منعکس کند.

به گزارش تک‌ناک، بر اساس گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست (SCMP)، این فرماندۀ هوش مصنوعی در یک آزمایشگاه در کالج عملیات دانشگاه دفاع ملی در شیجیاژوانگ محبوس می‌باشد. به گفتۀ سازندگان، این هوش مصنوعی قبلاً در بازی‌های جنگی رایانه‌ای در مقیاس بزرگ برای ارتش آزادی‌بخش خلق (PLA) شرکت داشته است.

نقش در بازی‌های رایانه‌ای جنگی به این هوش مصنوعی دسترسی بی‌سابقه‌ای به استراتژی‌های جنگی در حد بالاترین مقام‌های فرماندهی ارتش خلق چین را داده است، که به آن اجازه می‌دهد در مسائل جنگی که همواره در حال تغییر  هستند، بیاموزد و رشد کند.

محققان به رهبری جیا چنکسینگ، می‌گویند که فناوری هوش مصنوعی هم پتانسیل‌های مثبتی در اهداف و کاربردهای نظامی دارد و هم برای آن خطرناک است. هر چند آنها باور دارند که این پروژه یک راه‌حل قابل اجرا برای این حوزۀ رو به رشد می‌باشد.

حکومت تک‌حزبی

در چین، ارتش باید به شدت از این اصل پیروی کند که شخص به اسلحه فرمان می‌دهد. فقط کمیسیون نظامی مرکزی حزب کمونیست چین است که می‌تواند ارتش آزادی‌بخش خلق را بسیج کند.

با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، به واحدهای مستقر در خط مقدم مانند: هواپیماهای بدون سرنشین و سگ‌های رباتیک، استقلال بیشتری از جمله توانایی تصمیم‌گیری مستقل و استفاده از زور داده می‌شود. با وجود این، قدرت فرماندهی نهایی با انسان‌ها در مقر باقی می‌ماند.

محققان خاطر نشان کردند که ارتش آزادی‌بخش خلق طرح‌های عملیاتی متعددی برای درگیری‌های نظامی احتمالی در مناطقی مانند تایوان و دریای چین جنوبی ایجاد کرده است. به این منظور، جیا و همکارانش تأکید دارند که دانشمندان باید این طرح‌ها را با شبیه‌سازی‌ها آزمایش کنند تا به طور سنجیده، بینشی در مورد این جنگ‌های احتمالی به دست آورند.

فرماندۀ هوش مصنوعی می‌تواند فرماندهان انسانی را در نبردها یا تمرینات مجازی جایگزین کند، مانند زمانی که آنها نمی‌توانند مشارکت یا فرماندهی داشته باشند. اعمال این قدرت در محدودۀ آزمایشگاه بدون دخالت انسان آزاد است.

محققان توضیح دادند که تنظیمات اولیۀ فرماندۀ هوش مصنوعی شبیه یک استراتژیست کارکشته و باهوش است. هوش مصنوعی دارای قابلیت‌های ذهنی سالم، شخصیتی متین و استوار، توانایی تجزیه و تحلیل و قضاوت در موقعیت‌های مختلف با آرامش کامل است.

آنها همچنین می‌گویند که هوش مصنوعی عاری از تصمیمات احساسی یا تکانشی است و با یادآوری سناریوهای تصمیم‌گیری مشابه از حافظه، در طراحی برنامه‌های عملی بسیار سریع می‌باشد.

به گفتۀ محققان شخصیت فرماندۀ مجازی را می‌توان در صورت لزوم تنظیم کرد. امّا ممکن است انسان‌ها تحت فشار شدید، در تصمیم‌گیری‌های کاملاً منطقی ناکارآمد عمل کنند.

آنها توضیح می‌دهند که این فرماندۀ هوش مصنوعی به جای تکیه بر تجزیه و تحلیل خالص، از دانش تجربی برای تصمیم‌گیری‌های رزمی استفاده می‌کند. این فرمانده به دنبال راه‌حل‌های رضایت‌بخش است، سناریوهای مشابه را از حافظۀ خود بازیابی و به سرعت یک برنامۀ قابل اجرا را تدوین می‌کند.

همان‌گونه که محققان به آن اشاره دارند، انسان‌ها فراموشکار هستند. دانشمندان برای تقلید از این ضعف محدودیت، اندازۀ مشخصی را بر پایگاه دانش فرماندۀ هوش مصنوعی اعمال کردند. زمانی که حافظۀ هوش مصنوعی از حد مجاز فراتر رود، برخی از واحدهای دانش به صورت برنامه‌ریزی‌شده حذف خواهند شد.

به این منظور، فرماندۀ هوش مصنوعی به ارتش آزادی‌بخش خلق چین اجازه می‌دهد تا تهدیدات جدید را شناسایی و برنامه‌ریزی کند و بر اساس وضعیت کلی، زمانی که نبردها با چالش‌هایی مواجه می‌شوند یا نتایجی کمتر از حد انتظار به دست می‌آورند، تصمیم‌های بهینه بگیرند. علاوه بر این، این هوش مصنوعی قادر است از هر دو پیروزی و شکست یاد بگیرد و خود را تنظیم کند.

1 دیدگاه برای “چین اولین فرماندۀ جنگی هوش مصنوعی را ساخت

  1. veisi fil گفته:

    nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.