عزم راسخ چین برای رسیدن به فناوری مشابه با نورالینک

نورالینک

چین در حال توسعه‌ی فناوری رابط کاربری مغزکامپیوتر (BCI) استاندارد مشابه با طرح نورالینک ایلان ماسک است. این طرح را آکادمی علوم چین رهبری می‌کند.

به‌گزارش تک‌ناک، همان‌طور‌که شرکت نورالینک ایلان ماسک به‌دنبال افرادی با ناتوانی در چهار اندام برای کارآزمایی بالینی ایمپلنت مغز و کامپیوتر خود است، چین در حال تلاش برای توسعه‌ی فناوری مشابه با آن است. بلومبرگ گزارش می‌دهد این کشور با تشکیل کمیته‌ای که استانداردها و دستورالعمل‌های استفاده از چنین رابط‌های مغز و کامپیوتر را تدوین می‌کند، کار خود را آغاز کرده است.

تامزهاردور می‌نویسد که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اخیراً برای شروع این کار برنامه‌ای تدوین کرده است. این کمیته از کارشناسان صنعتی و فنی شرکت‌ها، مؤسسه‌های تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و سایر صنایع مرتبط دعوت کرده است تا برای هدایت توسعه‌ی این استانداردها نظر بدهند.

این هنوز حوزه‌ی جدیدی از تحقیقات فنی محسوب می‌شود و مشارکت چین تاکنون عمدتاً دانشگاهی بوده است. با استفاده از رابط‌های مغز و کامپیوتر، سیگنال‌های مغز برای کنترل دستگاه خارجی استفاده می‌شوند. برای مثال، این فناوری ممکن است به فرد اجازه دهد تا تنها با فکرکردن اندام مصنوعی رباتیک را کنترل کند.

همان‌طور‌که نورالینک ایلان ماسک آزمایش‌های بالینی نسخه‌ی خود از این فناوری را آغاز کرده است، شرکت Synchron مستقر در نیویورک نیز از سال ۲۰۲۲ در حال آزمایش فناوری مشابهی بوده است که به بیمار اجازه می‌داد با فکرکردن آیپد خود را کنترل و حتی پیام‌های متنی ارسال کند.

به‌تازگی، رئیس‌جمهور چین، شی جین پینگ، از چین خواسته است تا روی نوآوری داخلی بیشتر تلاش کند. این کشور با محدودیت‌های سختی در دسترسی به بسیاری از فناوری‌های شرکت‌های غربی روبه‌رو است؛ بنابراین، برای چین مهم است که در فناوری‌های استراتژیکی که در‌حال‌حاضر زیر سلطه‌ی کشورهای دیگر هستند، نوآوری ایجاد کند.

چین در ابتکاری دیگر برای گسترش نوآوری کشور، میلیاردها دلار در تجارت نیمه‌رساناهای خود سرمایه‌گذاری کرده است. ایالات متحده قبلاً دسترسی چین به فناوری تراشه را محدود کرده و در حال بررسی تحریم‌های بیشتر است.

چین حتی اگر تلاش‌هایش عمدتاً به گروه‌های تحقیقاتی وابسته به دانشگاه محدود شده باشد، قبلاً در توسعه‌ی فناوری مغز و کامپیوتر موفقیت‌هایی کسب کرده است. طبق گزارش‌ها، در ماه مارس پس از اینکه دانشگاه چینهوا چنین دستگاهی را در مغز بیماری فلج کاشت، او بخشی از تحرک خود را به‌دست آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

technoc-instagram