محققان چینی به رکورد ۳۰ کیلومتری انتقال بی سیم دادهها که بهترین فناوری ناتو را تحتالشعاع قرار میدهد، دست یافتند.
به گزارش تکناک و به نقل از South China Morning Post، محققان دانشگاه شیامن چین که با واحد 92150 ارتش آزادی بخش خلق کار میکنند، توانستند با استفاده از رمزگذاری دادههای «پُلار کد» شرکت هواوی و یک میکروفون زیر آبی (هیدروفون) در راستای تأیید رکورد جدید جهانی برد انتقال بی سیم دادهها برای 30 کیلومتر یا 18.6 مایل استفاده کنند.
این منبع خبری اشاره میکند، که پروتکل JANUS مورد استفاده، ناتو را تحتالشعاع قرار میدهد که حداکثر برد آن 28 کیلومتر یا 17.4 مایل است.
همچنین رکورد قبلی چین یعنی 14 کیلومتر یا 8.7 مایل را نیز شکست.
تنها ضعف این فرایند سرعت 4000 بیت در ثانیه (یا 4 کیلوبیت در ثانیه و نه بیشتر) آن است.
با وجود این، پایداری سیگنال و یکپارچگی دادهها نقطه قوت آن میباشد.
دستاوردهایی که محققان به واسطه استفاده از پُلار کد شرکت هواوی از آن بهره بردند، وزن قطبیسازی بالاتر یا به طور اختصار (HPW) نیز نامیده میشود.
JANUS از روش OFDM استفاده میکند که به دلیل نیاز به قدرت بالاتر و مشکلات بیشتر صداهای اضافی و بدتر شدن سیگنال در محدوده، توسط مقامات چینی منسوخ شده است.
در مقایسه با OFDM، به نظر میرسد HPW در بردهای دورتر، با قدرت بیشتر و منسجمتر است و پلار کدها نیز در مواردی مانند شبکههای مدرن اینترنت 5G رایج میباشند.
زمانی که این فناوری با SCMP و مسائل نظامی تداخل پیدا کرد، برخی از نیروها و نگرانیهایی فراتر از بهبود ارتباطات زیر آبی مطرح شد.
یعنی، این پیشرفتها در چارچوب دشمنی بیشتر ناتو با چین و منافع آن صورت میگیرد و ممکن است روزی برای دفاع دریایی حیاتی باشد.
علاوه بر این، انتقالهای بی سیم از نظر فنی عایق صدا هستند. همانطور که مشخص است، صدا (و دادههای رمزگذاری شده در آن) میتواند بدون مشکل خاصی در آب حتی در مسافتهای طولانی نیز حرکت کند.
با وجود این، امواج هنوز هم گزینه بهتری نسبت به امواج رادیویی با فرکانس پایین (ELF) هستند و به همین دلیل است که نتایج آزمایش با دریافت سیگنالهای هیدروفون داخل قایقی در فاصله 19 مایلی به دست آمد.
شاید باعث تعجب شود که میتوانید اطلاعات را با استفاده از صدا رمزگذاری کنید.
به عنوان مثال، صدای بازیهای کنسول Game Boy Advance را میتوان در هنگام مرگ (به صورت واقعی) بازسازی کرد.
همچنین ضربههای صفحه کلید شما را تنها با دادههای صوتی میتوان با دقت 43 درصدی تشخیص داد.