گوگل قصد دارد با استفاده از قابلیت IP Protection در مرورگر کروم از آدرس آیپی کاربران دربرابر شرکتهای تبلیغاتی محافظت کند.
بهگزارش تکناک، ازنظر امنیت و حریم خصوصی کاربر مرورگر گوگل کروم هیچوقت انتخاب اول نبوده و سالهاست که از گزینههای دیگر مانند Brave و Firefox عقب مانده است. بااینحال، مرورگر کروم همچنان مرورگر وب محبوبتری است. کاربران سالها منتظر بودند تا گوگل بهبودهایی در حریم خصوصی آنان اعمال کند و حالا بهنظر میرسد که گوگل با قابلیت IP Protection به این درخواست پاسخ خواهد داد.
فهرست مطالب
مرورگر کروم چگونه حریم خصوصی را با ویژگی جدید IP Protection بهبود میبخشد؟
بهنوشتهی گیزچاینا، آخرین قابلیت افزودهشده درنتیجهی تلاشهای گوگل برای بهبود ویژگیهای حریم خصوصی کروم، IP Protection است. هدف این ویژگی نوآورانه محافظت از آدرس IP کاربران ازطریق سرورهای پروکسی است. آدرس IP، ما شناسهی اساسی دستگاه و مکان ما، درصورت استفادهی نادرست ممکن است خطر امنیتی بسیاری بههمراه داشته باشد.
آدرسهای IP نقش مهمی در ردیابی رفتار کاربران برای وبسایتها و سرویسهای آنلاین ایفا و پروفایلهای دیجیتالی را برای تبلیغات هدفمند ایجاد میکنند. این امر نگرانیهای حریم خصوصی زیادی بهدنبال دارد؛ زیرا دورزدن این ردیابی بدون استفاده از ابزارهای شخص ثالث به سادگیِ برخورد با کوکیهای شخص ثالث نیست.
گوگل به نیاز به توازن بین حریم خصوصی کاربر و قابلیتهای اساسی در هنگام مرور وب پی برده است. راهکار این شرکت شامل مخفیکردن آدرس IP کاربر با تغییر مسیر ترافیک از دامنههای شخص ثالث خاص ازطریق سرورهای پروکسی است که درنتیجه، آدرس IP برای این دامنهها مشاهدهنشدنی خواهد شد.
فراموش نکنید که آدرسهای IP نقش مهمی در مسیریابی ترافیک و جلوگیری از تقلب و توابع مختلف دیگر ایفا میکنند. بنابراین، Google (American multinational technology company) سیستمی طراحی کرده است که امکان ردیابی را از بین میبرد؛ درحالیکه وظایف اساسی آدرسهای IP را حفظ میکند.
این ویژگی که قبلاً با نام Gnatcatcher شناخته میشد، بخشی از مجموعهابزار «صندوق ابزار حریم خصوصی» گوگل محسوب میشود و هدف آن اینچنین اعلام شده است: «حفاظت از کاربران دربرابر ردیابی بین وبسایتها ازطریق آدرسهای IP.»
در مراحل اولیه، استفاده از این پروکسی برای کاربران اختیاری خواهد بود و اجرای آن بهتدریج اجباری خواهد شد. گوگل قصد دارد رویکرد مرحلهای را تسهیل کند و مطمئن شود که هر منطقه با سرعت خاص خود با این نوآوری سازگار است. در ابتدا، تنها دامنههای موجود در زمینههای شخص ثالث با تمرکز بر دامنههای ردیابی شناختهشده تحتتأثیر قرار خواهند گرفت.
گوگل کروم با معرفی IP Protection چگونه حریم خصوصی کاربران را در اولویت قرار میدهد؟
در مرحلهی اول، گوگل درخواستها را ازطریق پروکسی اختصاصی بهصورت انحصاری به دامنههای خود هدایت خواهد کرد. این تنظیمات به گوگل امکان میدهد تا زیرساخت سیستم را آزمایش و فهرستی جامع از دامنهها را ارزیابی کند.
در شروع کار، تنها کاربران دارای حساب گوگل کروم، یعنی کسانی که آدرس IP آنان متعلق به ایالات متحده است، به این سرورهای پروکسی دسترسی خواهند داشت. تعداد محدودی کاربر در مرحلهی آزمایشی شرکت خواهند کرد و با پیشرفت آزمایشها، سیستم قابلیتها و تواناییهای خود را افزایش خواهد داد.
برای جلوگیری از سوءاستفاده از این ویژگی، گوگل ازطریق سرور احراز هویت خود، توکنهای دسترسی پروکسی را صادر خواهد کرد. علاوهبراین، Google در حال بررسی امکان استفاده از سیستم پروکسی دومرحلهای است که ترافیک را ازطریق دو سرور مجزا هدایت میکند تا حریم خصوصی کاربران را افزایش دهد.
ازآنجاکه بسیاری از سرویسها به اطلاعات مکان مبتنیبر آدرس IP وابسته هستند، گوگل قصد دارد آدرسهای IP تقریبی و غیردقیق را به این اتصالات پروکسی اختصاص دهد.
دامنههایی مانند Gmail و AdServices ازجمله پلتفرمهایی هستند که گوگل در آنها این ویژگی را آزمایش خواهد کرد. مرحلهی آزمایشی موردانتظار بین نسخههای 119 تا 225 کروم انجام خواهد شد. این موضوع نشان میدهد که پذیرش گستردهی این ویژگی هنوز تا حدی دور و استانداردسازی این سیستم نیز هنوز تضمین نشده است.
گوگل آسیبپذیریهای امنیتی محتمل را بهویژه دربارهی حملهای DDoS بهرسمیت میشناسد. ازآنجاکه ترافیک ازطریق پروکسی و سرورهای گوگل هدایت میشود، مسدودکردن حملههای DDoS یا شناسایی ترافیک نامعتبر ممکن است دشوارتر شود. درصورت تخریب هر سرور پروکسی گوگل، ممکن است حملهکنندگان تمام ترافیکی که ازطریق آن عبور میکند، مشاهده کنند و تغییر دهند.
برای پاسخ به این نگرانیها، گوگل قصد دارد نیازمندیهای احراز هویت را برای کاربران این ویژگی مدنظر قرار دهد که اتصال درخواستهای وب به حسابهای خاص را برای سرورهای پراکسی سختتر میکند. همچنین، اهالی مانتینویو تصمیم گرفتهاند که محدودیتهایی را اجرا کنند تا از حملههای DDoS پیشگیری کنند و مطمئن شوند که امنیت کاربران بهعنوان اولویت اصلی حفظ میشود.
سؤالات متداول
IP PROTECTION چیست؟
IP PROTECTION ویژگی جدید گوگل کروم است که با استفاده از سرورهای پروکسی، آدرس IP کاربران را مخفی میکند. این بدینمعناست که وبسایتها و سرویسهای آنلاین نمیتوانند آدرس IP واقعی کاربر را مشاهده کنند و درنتیجه، ردیابی و شناسایی کاربر برای آنها دشوارتر شود.
چرا IP PROTECTION مهم است؟
آدرسهای IP شناسههای منحصربهفردی هستند که میتوانند برای پیگیری فعالیتهای آنلاین و مکان کاربران استفاده شوند. تبلیغکنندهها و شرکتهای دیگر از این اطلاعات میتوانند برای هدف قراردادن تبلیغات شخصیسازیشده و ایجاد پروفایلهای دیجیتالی از علایق کاربران استفاده کنند. همچنین، این آدرسها میتوانند برای تقلب و جرایم دیگر بهکار برده شوند. محافظت از آدرس IP کاربران برای حفظ حریم خصوصی آنان و جلوگیری از سوءاستفاده از این اطلاعات اهمیت دارد..
IP PROTECTION چگونه کار میکند؟
زمانیکه IP PROTECTION فعال است، گوگل کروم ترافیک برخی از دامنههای شخص ثالث را ازطریق سرورهای پروکسی هدایت میکند. این یعنی آدرس IP کاربر از این دامنهها مخفی میشود. گوگل کروم همچنان آدرس IP کاربر را به وبسایتهای مطمئن مانند وبسایتهای خودِ گوگل ارسال میکند.
کدام دامنهها تحتتأثیر IP PROTECTION قرار خواهند گرفت؟
ابتدا IP PROTECTION فقط بر دامنههایی اثر میگذارد که معمولاً برای پیگیری کاربران استفاده میشوند. Google بهتدریج فهرست دامنههایی که تحتتأثیر IP PROTECTION قرار میگیرند، گسترش خواهد داد.
چگونه میتوانیم IP PROTECTION را فعال کنیم؟
IP PROTECTION هنوز برای عموم کاربران دردسترس نیست و درحالحاضر، گوگل آن را برای تعداد کمی از کاربران ایالات متحده آزمایش میکند. گوگل در آینده قصد دارد IP PROTECTION را برای تعداد بیشتری از کاربران منتشر کند.
آیا خطرهای امنیتی مرتبط با IP PROTECTION وجود دارد؟
بله، برخی از خطرهای امنیتی بالقوهی مرتبط با IP Protection وجود دارد. یکی از این خطرها آن است که حملهکنندگان ممکن است سرور پروکسی گوگل را تخریب کنند و تمام ترافیکی که ازطریق آن عبور میکند، مشاهده کنند و تغییر دهند. خطر دیگر این است که IP Protection میتواند مسدودکردن حملههای DDoS و شناسایی ترافیک نامعتبر را برای سرویسهای حفاظتی و کلاهبرداری دشوارتر کند.
گوگل چگونه به این خطرهای امنیتی پاسخ میدهد؟
گوگل قصد دارد نیازمندیهای احراز هویت را برای محافظت آدرس IP کاربران اِعمال کند تا سرورهای پروکسی قادر به ارتباط درخواستهای وب با حسابهای خاص نباشند و محدودیتهایی را برای جلوگیری از حملههای DDoS پیادهسازی کند.
موعد ارائه IP Protection به عموم چه زمانی است؟
گوگل هنوز تاریخی برای ارائهی IP Protection به عموم اعلام نکرده است. بااینحال، این شرکت درحالحاضر این ویژگی را با تعداد کمی از کاربران در ایالات متحده آزمایش میکند.
دیدگاه شما کاربران تکناک، دربارهی IP Protection گوگل چیست؟