انویدیا بزرگ‌ترین تراشه‌ساز بدون کارخانه جهان

در سال 2023، انویدیا با پیشی‌گرفتن از آرامکو عربستان، به سومین شرکت ارزشمند جهان تبدیل شد. این امر به‌دلیل رشد چشمگیر این شرکت درزمینه هوش مصنوعی بوده است.

به‌گزارش تک‌ناک، تقاضای بی‌سابقه برای پردازنده H100 انویدیا که در هوش مصنوعی و برنامه‌های رایانش علمی با عملکرد بالا (HPC) استفاده می‌شود، باعث شد درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۳ بیش از دو برابر و به بزرگ‌ترین توسعه‌دهنده‌ تراشه بدون کارخانه‌ جهان ازنظر درآمد تبدیل شود.

براساس گزارش ترندفورس (TrendForce)، عملکرد انویدیا بسیار بهتر از ۹ شرکت باقی‌مانده در فهرست ۱۰ شرکت برتر بود و تنها یکی از چهار توسعه‌دهنده‌ای است که درآمدشان در سال گذشته افزایش یافته است.

تامزهاردور می‌نویسد که درآمد ۱۰ شرکت برتر طراحی تراشه بدون کارخانه با افزایش ۱۲ درصدی درمقایسه‌با سال قبل، به حدود ۱۶۷/۶ میلیارد دلار رسید. این افزایش عمدتاً به‌لطف سهم درخورتوجه انویدیا رقم خورده است. انویدیا با رشد خیره‌کننده‌ ۱۰۵ درصدی، به درآمد ۵۵/۲۶۸ میلیارد دلاری دست یافت و طبق گزارش‌ها، بیش از ۸۰ درصد از بازار شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی را ازآنِ خود کرد.

ترندفورس معتقد است که حکم‌فرمایی انویدیا در این صنعت در سال ۲۰۲۴ نیز تقویت خواهد شد؛ زیرا این شرکت در حال آماده‌سازی خود برای عرضه‌ پردازنده‌های گرافیکی H200 مبتنی‌بر معماری Hopper و محصولات B100 و B200 و GB200 مبتنی‌بر معماری Blackwell خود است.

به‌گفته برودکام (Broadcom)، درآمد انویدیا در سال ۲۰۲۳ به ۲۸/۵ میلیارد دلار رسید که نشان‌دهنده‌ افزایش ۷ درصدی است. بخش زیادی از این افزایش به‌لطف واحد تراشه‌های هوش مصنوعی به‌دست آمده است که اکنون به‌گزارش ترندفورس، تقریباً ۱۵ درصد از محصولات نیمه‌رساناهای این شرکت را تشکیل می‌دهد.

درمقابل، AMD با کاهش ۴ درصدی درآمد خود به ۲۲/۶۸ میلیارد دلار، با اندکی افت روبه‌رو شد. دلیل اصلی این افت کاهش تقاضا در بخش کامپیوترهای شخصی است. با‌این‌حال، بخش‌های مراکز داده و سیستم‌های تعبیه‌شده‌ AMD با رشد همراه بوده‌اند و بخشی از این افت را جبران کرده‌اند. این رشد تا حد زیادی تحت‌تأثیر فروش Xilinx به AMD قرار داشت.

کوالکام و مدیاتک، دو تولیدکننده‌ اصلی پردازنده‌های گوشی‌های هوشمند، به‌دلیل رکود بازار گوشی‌های همراه با کاهش درآمد مواجه شدند. درآمد کوالکام با تأثیر از عملکرد ضعیف در بخش‌های دستگاه‌های قابل‌حمل و اینترنت اشیاء (IoT) در میانه‌ حجم اندک حمل‌و‌نقل در چین، ۱۶ درصد کاهش یافت و به ۳۰/۹۱۳ میلیارد دلار رسید. درآمد مدیاتک نیز ۲۵ درصد کاهش یافت و به ۱۳/۸۸۸ میلیارد دلار رسید.

با نگاهی به آینده، صنعت طراحی مدارهای مجتمع (IC) با تقاضای فزاینده برای پردازنده‌های هوش مصنوعی، آماده‌ گسترش بیشتر در سال ۲۰۲۴ است. انتظار می‌رود گسترش هوش مصنوعی به کامپیوترهای شخصی و گوشی‌های هوشمند نیز نفوذ کند. پیش‌بینی می‌شود این تغییر همچنان محرک رشد درآمد در سراسر این بخش باشد.

باید به این نکته نیز اشاره کنیم که رتبه‌بندی ده شرکت برتر شاهد تغییراتی بوده است. به‌عنوان نمونه، MPS با افزایش ۴ درصدی درآمد خود به ۱/۸۲۱ میلیارد دلار، به‌لطف عملکرد قوی در بخش‌های داده‌های خودرویی و سازمانی، وارد این فهرست شد.

در‌مقابل، Realtek با کاهش ۱۹ درصدی درآمدش به ۳/۰۵۳ میلیارد دلار رسید و به‌دلیل افت فروش کامپیوترهای شخصی و توقف پروژه‌ها در چین، با تنزل رتبه روبه‌رو شد. با‌این‌حال، با ظهور Wi-Fi 7 و مناقصات جدید مخابراتی که انتظار می‌رود محرک فروش این شرکت باشد، چشم‌انداز بهبود برای Realtek وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار جدید تک‌ناک را از دست ندهید.